menu
NLbewustgezons logo

Ovenschaal met aubergine mozzarella en tomaat

  Door Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach  ,   , ,

maart 27, 2016

Gezonde, gemakkelijke en lekkere ovenschotel van aubergine, mozzarella en tomaten. Aubergine is lekker voedzaam. Zo bevat het vezels en vitamines van het B-complex en de mineralen foliumzuur en kalium. Buffel mozzarella bevat calcium en vitamine A en is lekker romig.

  • Voorbereiding: 25 min
  • Kook: 20 min
  • Porties: 4 personen

Ingrediënten

2 aubergines

2 pakjes mozzarella

2 verse tomaten

2 teentjes knoflook

olijfolie

verse basilicum

oregano

peper

Keltisch zeezout

Uitleg

1verwarm de oven voor op op 180 graden Celsius

2zet een koekenpan op het vuur en laat een flinke scheut olijfolie warm worden

3snijd de knoflook en bak deze mee in de koekenpan

4snijd de aubergine, de tomaat en de mozzarella in plakken van ongeveer 1 cm

5besprenkel de beide zijkanten van de aubergine met een beetje olijfolie

6peper, oregano en zout naar smaak toevoegen

7bak de aubergine aan beiden kanten 3 Minuten

8maak de ovenschaal op door een plak aubergine neer te leggen, dan een plak tomaat en dan een plak mozzarella (zie afbeelding)

9peper, oregano en zout naar smaak toevoegen

10zet de schaal 20 Minuten in de oven

Deze ovenschaal van aubergine, mozzarella en tomaat is een lekker en voedzaam bijgerecht.

00:00

Andere bekeken ook:

Mentaal welzijn

10 Manieren om stress en angsten te overwinnen

Lees meer
Future foods

Dit gaan we volgens experts eten in de toekomst

Lees meer
Gezonde levensstijl

Nog eens 10 goedkope en gezonde voedingsmiddelen

Lees meer

Aanmelden maandelijkse update