Mineraal magnesium

Het mineraal magnesium is een belangrijk en essentieel mineraal. Het functioneert als een spin in een web binnen je lichaam functioneert. Het mineraal magnesium is betrokken bij zo’n 300 belangrijke processen. Zo is magnesium belangrijk om hartfalen, diabetes 2 en depressies te voorkomen en het zou leiden tot betere hersenfuncties. Het mineraal magnesium beïnvloed allerlei enzymen die betrokken bij de functies van je darmen, nieren, hormonen, hart, bloeddruk en je energiehuishouding. Ook is magnesium betrokken bij je botopbouw, productie van eiwitten, energie en het transport van die energie in je lichaam.

Mineraal magnesium. Meer over gezond eten lees je in het e-boek Gezonde Voeding

Wat is het mineraal magnesium en wat doet het?

Het mineraal magnesium is dus een heel belangrijk mineraal. Er zijn zelfs mensen die stellen dat het mineraal in na zuurstof, drinken en voeding, op een goede vierde plaats komt.

Een tekort van het mineraal magnesium kan leiden tot klachten als hartritmestoornissen, stress, depressie, angsten, oververmoeidheid, lusteloosheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn (zelfs migraine), pijn in je gewrichten en spieren, concentratie- en slaapstoornissen en je verstoring van je metabolisme. Het is echter niet altijd gemakkelijk om deze klachten te relateren aan een magnesiumtekort.

Waar zit mineraal magnesium in?

In veel voedingsmiddelen die in de grond zijn gegroeid. Hierbij kun je denken aan groene groenten zoals spinazie. Maar je vindt het ook in fruit zoals gedroogde vijgen en pruimen, bananen, avocado, bananen, noten zoals cashewnoten en amandelen, erwten, bonen, peulvruchten, zaden, soja en graanproducten.

Door de huidige landbouwtechnieken is de bodem uitgeput en zit er automatisch minder van het mineraal magnesium in voeding. Er bestaan ook supplementen, waarin het mineraal magnesium is verwerkt. Ook zit het terug in vlees. De positieve effecten van magnesium zijn legio.

Meer weten over gezonder eten?

Of je je nou energieker wilt voelen, fitter en slanker wilt zijn of je gewicht op pijl wilt brengen, het e-boek Gezonde Voeding geeft je een mooi referentiekader over de invloed die eten op je heeft. Voeding bepaalt in belangrijke mate hoe je je voelt, hoeveel je weegt en hoeveel energie je hebt.

In Gezonde Voeding lees je over de preventieve werking van voeding. Het geeft je tal van alternatieven en inzichten.

Gezonde Voeding is ook als paperback verkrijgbaar.

Velen kennen het belang van een goede gezondheid en een gezond gewicht wel. Maar hoe breng je het in de praktijk? Waar begin je, hoe lang duurt het en wat is het beste om te doen? Het e-boek Gezond in 10 stappen helpt je de juiste stappen te zetten.