Menu

Blog

Cart

Wat is mijn verhaal? Ik zal het je vertellen. Er is ongelofelijk veel ongezond eten en drinken te koop. Zoveel zelfs dat ongezond eten normaal lijkt. Dat is het natuurlijk niet. Ook ervaren miljoenen mensen stress, of ze slapen niet goed. Hoe kan dit? Mensen hebben er echt pijn van. Kijk maar eens om je heen. Ruim de helft van de Nederlanders is te dik. Overgewicht vergroot de risico’s op chronische aandoeningen aanzienlijk. Denk hierbij aan dementie, hart- en vaatziekten, gewrichtspijn en diabetes 2. Natuurlijk kun je medicijnen slikken, maar in hoeverre verbetert dat de kwaliteit van je leven? Medicatie kent vrijwel altijd vervelende bijwerkingen. En wie voelt zich tegenwoordig nou lekker fit en energiek? Ik zal je vertellen; dat kan anders! Lees mijn verhaal, als jij je ook weer lekker gezond, fit en slank wilt voelen. 

Mijn verhaal, waarom doe ik wat ik doe?

Over gezond eten en leven is veel informatie beschikbaar en er bestaat veel onduidelijkheid. Sommige bronnen spreken elkaar soms zelfs tegen.

Zomaar een paar vragen:

Zijn vetten nu wel goed of niet? En hoe zit dat met cholesterol, dat was toch heel erg slecht voor je?

Waarom lukt afvallen bijna nooit? Zijn koolhydraten nou gezond of niet?Als koolhydraten niet gezond zouden zijn, waarom eten we er dan zoveel van?

Zit er verschil in calorieën? Er wordt gesteld dat suiker prima past in een gezond voedingspatroon. Is dit wel zo?

Matthijn Tromp, mijn verhaal. NLbewustgezond.nl

Door middel van artikelen die ik regelmatig op deze site publiceer en middels de duidelijke en informatieve e-boeken vertel ik mijn verhaal. Ik vertel mijn verhaal aan iedereen die gezonder wil leven en die zich fitter, energieker en slanker wil voelen.

Wat is het verhaal voor een gezond en gelukkig leven?

Dus of je nou wilt afvallen, minder stress wilt ervaren, gewoon gezonder wil eten, beter wil slapen, je fitter en energieker wilt voelen…. you name it. En er is ongelofelijk veel informatie beschikbaar. Daar ben je zelf waarschijnlijk ook al achter gekomen.

Wat van die informatie is nou eigenlijk waar? Worden die “wetenschappelijke” onderzoeken niet vaak gesponsord door een grote voedingsmultinational? En waarom is veel informatie tegenstrijdig?

Goede dingen doen

Ik heb enorm veel gelezen, geleerd en ervaren op het gebied van gezond eten, gezond leven en je goed en gelukkig voelen. Dit heeft mij echt jaren gekost en dat is helemaal niet erg omdat ik mijn verhaal met je wil delen.

Dit lukt natuurlijk niet met één enkel artikel.

Een gezond leven, een slank lichaam, je lekker vrij voelen, gevoelens van overdaad, geluk, dankbaarheid is het resultaat van vele kleine stapjes. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets fout. Geeft niets, gewoon weer de draad oppakken.

Vervolgens help ik om dat allemaal in de praktijk te brengen. ‘Weten omzetten in doen’, noem ik dat. Je moet er natuurlijk zelf wat voor doen. Een gezond gewicht, een fit gevoel en een relaxed gevoel komt je niet aanwaaien.

Alle info die ik je kan geven, gaat je helpen. Lees de artikelen of lees een van mijn e-boeken.

Wat je ook kunt doen; plan een afspraak in voor online en persoonlijk voedingsadvies.

Bottom line: ik wil je gewoon helpen om gezonder, gelukkiger, fitter en slanker te worden. That’s it. Ik weet hoe dat werkt, omdat ik het zelf ook doe (en omdat is mega veel heb gelezen en bestudeerd).

Ik kan het je van harte aanbevelen; het gevoel van “on top” zijn, je fit en sterk te voelen, gevoelens van geluk, succes en trots te ervaren. Wie wil er nou gestrest, te zwaar en vermoeid door het leven gaan?

Waarom ik?

Waarom zou je mijn verhaal willen aanhoren? Ik zal het je vertellen en waarschijnlijk ontdek je een paar parallellen met je eigen verhaal.

Van huis uit is gezond eten en gezond leven met de paplepel ingegoten. Toen ik op eigen benen ging staan, veranderde er heel veel. Een drukke baan, waarbij ik veel in de auto zat moedigden bepaalde keuzes aan zoals een broodje halen bij de pomp, snel boodschappen doen in de supermarkt of dan schoof ik iets makkelijks in de oven.

Herkenbaar?

Efficiënt, lekker makkelijk en ook wel gezond, althans dat dacht ik.

Ziek, zwak en te zwaar (ja ja, ik ook)

Dat gezond, bleek erg tegen te vallen. De getallen van mijn weegschaal schoten pijlsnel omhoog en ik voelde mij totaal niet fit en energiek. Regelmatig was ik ziek en in een paar jaar tijd kwam ik meer dan 25 kilo aan! Ik was nog geen 30 jaar oud, woog veel te veel, voelde mij totaal niet fit en ik voelde mij als een oude kerel.

Dit was erg frustrerend en ik zag dit ook gebeuren bij mensen om mij heen.

Wat kan je daartegen doen? De relatie tussen voeding, stress en levensstijl legde ik niet direct, want ik at toch vrij gezond? Ook sportte ik heel regelmatig, veel meer dan anderen zelfs.

Destijds deed ik nog aan rugby en bezocht ik zeker 2 keer per week de gym. Tegenwoordig doe ik aan CrossFit en wielrennen. Heerlijk!

Verandering

Toen veranderde er iets in mijn leven. Zo’n 12 jaar geleden, in 2007 kreeg ik een kans van mijn toenmalige werkgever waardoor ik mij kon verdiepen in gezonde voeding en in een gezonde levensstijl. De radartjes in mijn hersenen begonnen te draaien omdat er ontzettend veel informatie te vinden is over gezond eten en een gezonde levensstijl.

Dit zal je zelf ook ervaren hebben. Maar wat klopt er nou wel en niet?

Ik heb ongelofelijk veel gelezen en gestudeerd over gezond eten, gezond gewicht en gezond leven zodat ik mijn eigen visie heb ontwikkeld.

Proberen en leren

Zodoende ben ik onbevooroordeeld gaan lezen, onderzoeken en gaan uitproberen. Door te ervaren en door mijn boerenverstand te gebruiken kwam ik tot bepaalde conclusies. En die conclusies weken regelmatig af van de gangbare voedings- en leefstijladviezen van officiële instanties.

Zo is het belangrijk om niet teveel (geraffineerde) koolhydraten te eten en zijn voedingsvetten veel gezonder dan gedacht. Cholesterol is ook geen dodelijk gif, hoewel officiële instanties dit nog altijd beweren.

Het meest vreemden vind ik eigenlijk dat juist de gangbare voedings- en leefstijl adviezen juist leiden tot overgewicht, ziekte en ongeluk. Paradoxaal, toch?

Voorbeeldje

Wat zeggen veel specialisten wanneer je moet afvallen? “Meer bewegen en minder eten”, toch?

Helemaal niet! Minder eten verlaagt de snelheid van je metabolisme, waardoor je juist aankomt. Hoewel deze kennis al bekend is sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw, adviseren veel dieetdeskundigen, afvalgoeroes en veel medisch geschoolden nog steeds “minder eten, meer bewegen”.

Afvallen is een kwestie van de JUISTE calorieën eten en niet MINDER calorieën. Je hoeft je calorieën dus niet te tellen als je wilt afvallen. Afvallen heeft ook sterk te maken met bepaalde neurotransmitters en hormonen.

Wanneer deze niet in balans zijn, dan kun je diëten wat je wilt, je lichaam (de biologie dus) wil gewoon niet dat je afvalt. Dit gevecht win je niet.

Nog een voorbeeldje

Vet was toch slecht? Vet maakt je dik en het verstopt je aderen zodat je een hartaanval kunt krijgen. Ken je deze boodschap?

Er zijn super veel “vetvrije” producten ontwikkeld. De vetfobie van de afgelopen 40 jaar heeft de voedingsindustrie vele miljarden opgeleverd. Na 40 jaar stelselmatig demoniseren van vet in het eten, blijken er veel meer mensen met overgewicht te zijn en juist veel meer hartaanvallen (als doodsoorzaak) te zijn.

Hoe krankzinnig? Het wordt nog gekker omdat de wetenschappelijke onderzoeken – die stellen dat vet helemaal niet ongezond is – zich juist opstapelen.

De “vet is slecht” hypothese bestaat niet. Vet veroorzaakt ook geen overgewicht en hartaanvallen. Suiker en stress verhogen de kansen hierop juist wel.

Samenhang

Voeding heeft een enorme invloed op je gezondheid in het algemeen en juist ook op overgewicht, obesitas, depressieve gevoelens en chronische aandoeningen zoals diabetes 2, allergieën, osteoporose en sommige vormen van kanker.

Daarnaast kan bepaalde voeding laaggradige ontstekingen in je lichaam veroorzaken. Deze ontstekingen voel je niet. Je zou je niet fit kunnen voelen, of je minder goed kunnen concentreren maar ze doen geen pijn. Wat je wel merkt, na een aantal jaar, is dat je dement wordt, (plotseling) een hartaanval krijgt of een hersenbloeding. Dit wil je toch niet?

Wat je dagelijks in je mond stopt beïnvloedt dus voor een belangrijk deel of je dik en ziek wordt (aan de ene kant) of dat je gezond en fit blijft.

Voeding blijkt zelfs invloed op je intelligentie te hebben. Dus als je slim bent, dan eet je de juiste dingen.

Resultaten

Inmiddels ben ik ruim 12 jaar verder en is mijn leven een stuk drukker geworden. En een heel stuk leuker. Ik ben al jaren gelukkig met mijn vriendin, we wonen in een prachtig huis en in 2016 zijn wij enorm verblijd met de komst van onze prachtige dochter Bo.

Ondanks alle drukte en de dynamiek van het gezinsleven, mijn werk, deze website, het huishouden enzovoorts voel ik mij super fit en super gezond. En die 25 kilo ben ik ook al lang al weer kwijt.

Inmiddels heb ik meerdere keren de Mont Ventoux opgefietst (3 keer op 1 dag!) en ben ik gediplomeerd voedingsdeskundige (Civas Opleidingen, HBO).

Haak ook in op mijn verhaal door mijn blogs te lezen of een van mijn e-boeken te downloaden.

Gebaande paden verlaten

Dit zou allemaal niet gelukt zijn als ik de gebaande paden bewandeld had. Juist die gebaande paden maakten mij immers dik, zwak en ziek. Ook voelde ik mij niet erg gelukkig en ervoer ik veel stress.

Door zelf te gaan staan voor bepaalde keuzes, door de juiste intenties (om goed te doen) en door goed naar de feedback van mijn lichaam te luisteren ben ik gekomen waar ik nu ben. Dit voelt fantastisch en dat deel ik graag met je.

Onafhankelijk delen

Ik ben onafhankelijk, dus ik neem geen geld aan van fabrikanten om iets leuks te zeggen over hun product. NLbewustgezond.nl financier ik dan ook helemaal zelf. Ik heb er bijvoorbeeld geen belang bij om te zeggen dat een appel gezond is of dat frisdrank dit niet zou zijn.

Hoe financier ik deze website dan?

Door de verkoop van e-boeken over gezond eten, afvallen en gezond leven, die ik zelf geschreven heb.

De e-boeken zijn:

In de e-boeken lees je alles over gezond eten, een gezond gewicht en een gezond welzijn. Kortom je leest hoe je door middel van bepaalde keuzes, een stuk gezonder leeft.

Al met al hoop ik dat mijn verhaal je inspireert om ook het beste uit je leven te halen. Wat mij betreft start dit met gezond eten en lekker te bewegen. Gun jij dit jezelf? Vind jij jezelf waardevol genoeg om meer uit je leven te halen dan dat je nu doet?

Ik garandeer je dat de reis (want dat is het) zeer de moeite waard is.

De vraag is nu; doe jij ook mee?

Andere bekeken ook:

Afvallen

Fitness in 7 minuten. Geen tijd om te sporten? Onzin!

Lees meer
Bewegen

Actief zijn! Het medicijn om chronische ziekten te voorkomen

Lees meer
Gezonde voeding

Waarom zou je leren mediteren?

Lees meer