Menu

Blog

Cart

Met NLbewustgezond.nl informeer ik mensen over gezonde voeding en gezonde levensstijl. Dit doe ik door helderheid te scheppen in de enorme hoeveelheid informatie en door de vertaalslag naar de praktijk te maken.

Waarom doe ik wat ik doe?

Over gezond eten en leven is veel informatie beschikbaar en er bestaat veel onduidelijkheid. Sommige bronnen spreken elkaar soms zelfs tegen. Zomaar een paar vragen:

  • Zijn vetten nu wel goed of niet?
  • En hoe zit dat met cholesterol?
  • Waarom lukt afvallen bijna nooit?
  • Zijn koolhydraten nou gezond of niet?
  • Als koolhydraten niet gezond zouden zijn, waarom eten we er dan zoveel van?
  • Zit er verschil in calorieën?
  • Er wordt gesteld dat suiker prima past in een gezond voedingspatroon. Is dat wel zo?

Door middel van blogs en e-boeken informeer ik mensen over gezond eten en wat een gezonde levensstijl is en vervolgens help ik om dat allemaal in de praktijk te brengen. ‘Weten omzetten in doen’, noem ik dat.

Waarom ik?

Van huis uit is gezond eten en gezond leven met de paplepel ingegoten. Maar toen ik op eigen benen ging staan, veranderde er heel veel. Een drukke baan, waarbij ik veel in de auto zat moedigden bepaalde keuzes aan zoals een broodje halen bij de pomp, snel boodschappen doen in de supermarkt of dan schoof ik iets in de oven. Herkenbaar? Efficiënt, lekker makkelijk en ook wel gezond, althans dat dacht ik.

Matthijn

Ziek, zwak en te zwaar

Dat gezond, bleek erg tegen te vallen. De getallen van mijn weegschaal schoten pijlsnel omhoog en ik voelde mij totaal niet fit en energiek. Regelmatig was ik ziek en in een paar jaar tijd kwam ik meer dan 25 kilo aan! Ik was nog geen 30 jaar oud, woog veel teveel, was totaal niet fit en voelde mij als een oude kerel.

Dit was erg frustrerend en ik zag dit ook gebeuren bij mensen om mij heen. Maar ja, wat kan je daartegen doen? De relatie met voeding en levensstijl legde ik niet direct, want ik at toch vrij gezond? Ook sportte ik heel regelmatig, veel meer dan anderen zelfs.

Verandering

Toen veranderde er iets in mijn leven. Zo’n tien jaar geleden kreeg ik een kans op mijn werk waardoor ik mij kon verdiepen in gezonde voeding en in een gezonde levensstijl. De radartjes in mijn hersenen begonnen te draaien want er is ontzettend veel informatie te vinden over gezond eten en een gezonde levensstijl. Dit zal je zelf ook ervaren hebben. Maar wat klopt er nou wel en niet?

Proberen en leren

Zodoende ben ik onbevooroordeeld gaan lezen, onderzoeken en gaan uitproberen. Door te ervaren en door mijn boeren verstand te gebruiken kwam ik tot bepaalde conclusies. En die conclusies wijken wel eens af van de gangbare voedings- en leefstijladviezen van officiële instanties. Hoe dan ook, die informatie deel ik met je op NLbewustgezond.nl.

Samenhang

Zo ontdekte ik bijvoorbeeld de enorme invloed van voeding heeft op je gezondheid in het algemeen maar juist ook op overgewicht, obesitas, depressieve gevoelens en chronische aandoeningen zoals diabetes 2, allergieën, osteoporose en sommige vormen van kanker. Voeding blijkt zelfs invloed op je intelligentie te hebben. Dus als je slim bent, dan eet je de juiste dingen.

Resultaten

Inmiddels ben ik ruim tien jaar verder en is mijn leven een stuk drukker geworden. Maar wel een stuk leuker. Ik ben al jaren gelukkig met mijn vriendin, we wonen in een prachtig huis en in 2016 zijn wij enorm verblijd met de komst van onze prachtige dochter. Ondanks alle drukte en de dynamiek van het gezinsleven, werk, het huishouden enzovoorts voel ik mij super fit en super gezond. En die 25 kilo ben ik ook al lang al weer kwijt.

Gebaande paden verlaten

Dit zou niet gelukt zijn als ik de gebaande paden bewandeld had. Die maakten mij immers dik, zwak en ziek. Door zelf te gaan staan voor bepaalde keuzes, door de juiste intenties (om goed te doen) en door goed naar de feedback van mijn lichaam te luisteren ben ik gekomen waar ik nu ben. Dat voelt fantastisch en dat deel ik graag met je.

Onafhankelijk delen

Ik ben onafhankelijk, dus ik neem geen geld aan van fabrikanten om iets leuks te zeggen over hun product. NLbewustgezond.nl financier ik dan ook zelf. Ik heb er bijvoorbeeld geen belang bij om te zeggen dat een appel gezond is of dat of dat frisdrank dat niet zou zijn.

Hoe financier ik deze website dan? Door de verkoop van e-boeken over gezond eten, afvallen en gezond leven, die ik zelf geschreven heb. In de e-boeken lees je alles over gezond eten, een gezond gewicht en een gezond welzijn. Kortom je leest hoe je door middel van bepaalde keuzes, een stuk gezonder leeft.

Andere bekeken ook:

Blog

Hennepzaden, zo gezond!

Lees meer
Gezonde levensstijl

Waarom vet gezond is.

Lees meer
Gezonde levensstijl

Waarom je vaak eerst door een dal gaat.

Lees meer