Menu

Blog

Cart

Gezond eten en leven is niet gemakkelijk. Helaas is er veel meer ongezond eten te koop, dan gezonde voeding. Ik wil, net als jij waarschijnlijk, gezond leven en genieten van de mooie dingen van het leven. Dit is mijn verhaal.

Mijn verhaal, waarom doe ik wat ik doe?

Over gezond eten en leven is veel informatie beschikbaar en er bestaat veel onduidelijkheid. Sommige bronnen spreken elkaar soms zelfs tegen. Zomaar een paar vragen:

  • Zijn vetten nu wel goed of niet?
  • En hoe zit dat met cholesterol?
  • Waarom lukt afvallen bijna nooit?
  • Zijn koolhydraten nou gezond of niet?
  • Als koolhydraten niet gezond zouden zijn, waarom eten we er dan zoveel van?
  • Zit er verschil in calorieën?
  • Er wordt gesteld dat suiker prima past in een gezond voedingspatroon. Is dat wel zo?

Door middel van blogs en e-boeken vertel ik mijn verhaal aan mensen over gezond eten en wat een gezonde levensstijl is. Vervolgens help ik om dat allemaal in de praktijk te brengen. ‘Weten omzetten in doen’, noem ik dat.

Ik vertel mijn verhaal door middel van blogs, artikelen en e-boeken die ik in eigen beheer uitbreng. Ook kun je mij (binnenkort) persoonlijk spreken voor voedingsadvies, middels mijn voedingsadviespraktijk NLbewustVoedingsadvies.

Waarom ik?

Van huis uit is gezond eten en gezond leven met de paplepel ingegoten. Maar toen ik op eigen benen ging staan, veranderde er heel veel. Een drukke baan, waarbij ik veel in de auto zat moedigden bepaalde keuzes aan zoals een broodje halen bij de pomp, snel boodschappen doen in de supermarkt of dan schoof ik iets in de oven.

Herkenbaar?

Efficiënt, lekker makkelijk en ook wel gezond, althans dat dacht ik.

Matthijn Tromp, NLbewustgezond.nl

Ziek, zwak en te zwaar

Dat gezond, bleek erg tegen te vallen. De getallen van mijn weegschaal schoten pijlsnel omhoog en ik voelde mij totaal niet fit en energiek. Regelmatig was ik ziek en in een paar jaar tijd kwam ik meer dan 25 kilo aan! Ik was nog geen 30 jaar oud, woog veel teveel, was totaal niet fit en voelde mij als een oude kerel.

Dit was erg frustrerend en ik zag dit ook gebeuren bij mensen om mij heen. Maar ja, wat kan je daar tegen doen? De relatie tussen voeding en levensstijl legde ik niet direct, want ik at toch vrij gezond? Ook sportte ik heel regelmatig, veel meer dan anderen zelfs.

Destijds deed ik nog aan rugby en bezocht ik zeker 2 keer per week de gym. Tegenwoordig doe ik aan CrossFit en wielrennen. Heerlijk!

Verandering

Toen veranderde er iets in mijn leven. Zo’n 11 jaar geleden kreeg ik een kans op mijn werk waardoor ik mij kon verdiepen in gezonde voeding en in een gezonde levensstijl. De radartjes in mijn hersenen begonnen te draaien want er is ontzettend veel informatie te vinden over gezond eten en een gezonde levensstijl. Dit zal je zelf ook ervaren hebben. Maar wat klopt er nou wel en niet?

Ik heb ongelofelijk veel gelezen en gestudeerd over gezond eten, gezond gewicht en gezond leven.

Proberen en leren

Zodoende ben ik onbevooroordeeld gaan lezen, onderzoeken en gaan uitproberen. Door te ervaren en door mijn boerenverstand te gebruiken kwam ik tot bepaalde conclusies. En die conclusies weken regelmatig af van de gangbare voedings- en leefstijladviezen van officiële instanties.

Zo is het belangrijk om niet teveel (geraffineerde) koolhydraten te eten en zijn voedingsvetten veel gezonder dan gedacht.

Hoe dan ook, die informatie deel ik met je op NLbewustgezond.nl.

Samenhang

Zo heeft voeding een enorme invloed op je gezondheid in het algemeen maar juist ook op overgewicht, obesitas, depressieve gevoelens en chronische aandoeningen zoals diabetes 2, allergieën, osteoporose en sommige vormen van kanker.

Voeding blijkt zelfs invloed op je intelligentie te hebben. Dus als je slim bent, dan eet je de juiste dingen.

Resultaten

Inmiddels ben ik ruim 11 jaar verder en is mijn leven een stuk drukker geworden. Maar wel een stuk leuker. Ik ben al jaren gelukkig met mijn vriendin, we wonen in een prachtig huis en in 2016 zijn wij enorm verblijd met de komst van onze prachtige dochter.

Ondanks alle drukte en de dynamiek van het gezinsleven, mijn werk, het huishouden enzovoorts voel ik mij super fit en super gezond. En die 25 kilo ben ik ook al lang al weer kwijt.

Inmiddels heb ik meerdere keren de Mont Ventoux opgefietst (3 keer op 1 dag!) en ben ik gediplomeerd voedingsdeskundige (Civas Opleidingen, HBO).

Gebaande paden verlaten

Dit zou niet gelukt zijn als ik de gebaande paden bewandeld had. Die maakten mij immers dik, zwak en ziek.

Door zelf te gaan staan voor bepaalde keuzes, door de juiste intenties (om goed te doen) en door goed naar de feedback van mijn lichaam te luisteren ben ik gekomen waar ik nu ben. Dat voelt fantastisch en dat deel ik graag met je.

Onafhankelijk delen

Ik ben onafhankelijk, dus ik neem geen geld aan van fabrikanten om iets leuks te zeggen over hun product. NLbewustgezond.nl financier ik dan ook zelf. Ik heb er bijvoorbeeld geen belang bij om te zeggen dat een appel gezond is of dat of dat frisdrank dat niet zou zijn.

Hoe financier ik deze website dan? Door de verkoop van e-boeken over gezond eten, afvallen en gezond leven, die ik zelf geschreven heb.

De e-boeken zijn:

In de e-boeken lees je alles over gezond eten, een gezond gewicht en een gezond welzijn. Kortom je leest hoe je door middel van bepaalde keuzes, een stuk gezonder leeft.

Al met al hoop ik dat mijn verhaal je inspireert om ook het beste uit je leven te halen. Wat mij betreft start dit met gezond eten en lekker te bewegen. De vraag is nu; doe jij ook mee?

Andere bekeken ook:

Blog

Voeding als medicijn

Lees meer
Gezonde voeding

Een gezond voedingspatroon begint in de supermarkt.

Lees meer
Blog

Wat doen E nummers met je?

Lees meer