Tarwegras super gezond vol met gezonde stoffen

Tarwegras behoort tot de grasfamilie. Het is de jonge groene scheut van de tarweplant. Tarwegras is een bijzonder gezond voor het lichaam. Het smaakt alleen niet zo lekker, kan ik je uit ervaring vertellen. Hoe gezond tarwegras is? 100 Gram tarwegras bevat evenveel voedingsstoffen als 2,3 kilogram groente. Je kunt tarwegras dus zien als een pakhuis vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. 

Wat is tarwegras en wat doet het?

De positieve effecten van tarwegras zijn enorm. Het bevordert je gezondheid in algemene zin omdat tarwegras vochtafdrijvend en ontstekingsremmend werkt. Ook is tarwegras heel goed voor de bloedaanmaak.

Tarwegras. Meer weten over gezond leven? Lees het e-boek Gezond In 10 Stappen

Veel gezonde effecten

Tarwegras werkt ontgiftend voor je nieren, lever en de darmen. Ook werkt tarwegras ontstekingsremmend, weerstand verhogend, infectiebestrijdend, ontzurend, bloedzuiverend en het beschermt tegen ouderdomsverschijnselen.

Dat is me nogal wat. En daarmee zijn we er nog niet. Voorts kan het ook preventief zijn tegen chronische aandoeningen zoals kanker, diabetes 2, reuma, tumoren en allergieën. Ook kan tarwegras je energie geven en de snelheid van de stofwisseling bevorderen.

Het is dus een heel erg gezond drankje.

Hoe ontgift tarwegras je lichaam?

Tarwegras werkt ontgiftend. Dit houdt in dat het allerlei giftige stoffen zoals uitlaatgassen, dioxine, straling, pesticiden en zware metalen aan zich bindt en afvoert via je urine. Al die giftige stoffen krijg je automatisch binnen. Ze zijn bijvoorbeeld afkomstig uit het milieu en het zijn conserveringsmiddelen, geur-, kleur-, en smaakstoffen.

Het kan zelfs ongewenste celmutaties tegengaan. Hierdoor remt en voorkomt het celmutaties die tumoren en kanker kunnen veroorzaken. Hier is echter nog weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Door fysiotherapeuten wordt het echter wel succesvol ingezet tegen allerlei ziektes.

Tarwegras draagt bij aan een goede gezondheid, maar gezond eten is natuurlijk een vereiste. Als je meer over gezond eten (en leven en gezond gewicht) wilt weten, download dan het e-boek Gezond In 10 Stappen eens.

Wat doet het nog meer?

Er is nog meer te vertellen over dit gezonde sapje. Tarwegras kan ook je bloedsuikerspiegel verlagen. Dit is goed nieuws voor mensen met diabetes 2. Raadpleeg echter wel je arts wanneer je tarwegras gaat drinken, als diabetespatiënt. De kans bestaat namelijk dat je minder bloedsuiker verlagende medicijnen nodig hebt.

En dan is er nog meer; tarwegras wordt ook wel ingezet bij zware geestelijke en fysieke inspanningen, stress, vermoeidheid, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen, maagzuur oprisping, winderigheid, darm opstoppingen, rectaal bloedverlies, leeftijdsgerelateerde staar, allerlei ontstekingen in de alvleesklier, maagwand en tandvlees en nieraandoeningen.

Tarwegras kan ook helpen bij aandoeningen zoals jicht, artritis, artrose, astma, rugpijn, migraine en spierpijn. Ook wordt tarwegras preventief ingezet bij verkoudheid, bronchitis, Alzheimer en Parkinson en zelfs om de bijwerkingen van een chemokuur. Het kan zelfs DNA herstellend werken.

Voeding uw medicijn en medicijn uw voeding

De Griekse wijsgeer Hippocrates stelde een paar duizend jaar geleden al ‘Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding’. Gezond eten draagt enorm bij aan het voorkomen van al die bovengenoemde aandoeningen.

Meer weten over gezond leven en heb je geen tijd om alles uit te zoeken? Download dan het e-boek Gezond In 10 Stappen. Ik heb al het zware uitzoekwerk voor je gedaan.

En, wat kan jij hiermee?

Tarwegras doet je dus heel veel goed. Je kunt het alleen drinken, want mensen kunnen geen gras verteren. Koeien kunnen dat wel, dankzij hun vier magen. Jammer dat het niet zo lekker is. Althans, als je tarwegraspoeder gebruikt. Verse sap van tarwegras is namelijk best lekker.

Als je het zelf wilt maken, dan dien je over een speciaal keukenapparaat te beschikken. Die keukenapparaten zijn best wel duur. Je vindt ze voor prijzen tussen de € 500,- en de € 800,-. Een pot tarwegraspoeder kost tussen de € 6,99 en de € 14,95. Kijk wel uit als je voor de goedkope versie kiest. Het prijsverschil is niet voor niets erg groot.

Zelf drink ik al jaren iedere ochtend een glas tarwegrassap, gemaakt van de poedervariant. In het begin vond ik het niet lekker, tegenwoordig ben ik eraan gewend. Ik merk zelf dat ik mij fitter en energieker voel.

Gezond in 10 stappen ebook

Gezond In 10 Stappen

De keuzes die je nu maakt, bepalen je lichaamsgewicht en je gezondheid van later.

Helaas heb je maar weinig tijd om alles zelf uit te zoeken. Er is dan ook zoveel informatie en wat is nou waar? Ik heb het zware uitzoekwerk voor je gedaan en gebundeld in het e-boek Gezond In 10 Stappen.

In dit e-boek ontdek je hoe je gezonder, fitter en slanker kan zijn zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

Meer weten?

Zie jij ook de voordelen van gezond eten en kan je daar wel wat extra hulp en kennis bij gebruiken? Hoe breng je gezond eten en leven nou eigenlijk in de praktijk? Iedereen kent het belang wel van gezond eten en leven, maar tussen weten en doen wat goed voor je is, zit vaak een groot verschil. Het e-boek Gezond in 10 stappen helpt je de juiste stappen te zetten.

Ook goed om te lezen; het e-boek Van Stress Naar Geluk.

Wil jij ook afvallen en lukt het steeds maar niet? Logisch, je doet waarschijnlijk hetzelfde als talloze andere mensen; meer bewegen en minder eten. Afvallen en calorieën tellen/minderen hebben eigenlijk helemaal niets met elkaar te maken.

Het gaat niet om het aantal maar om het type calorie die je eet. Vervolgens heeft het juiste type calorie een andere uitwerking op bepaalde hormonen, je metabolisme en je bloedsuiker. Het resultaat? Je valt af. Niet door minder te eten, maar door anders te eten.

Meer weten? Lees dan het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen maar eens.

Even heel iets anders; over je mentale welzijn. Ik heb begin dit jaar het e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf herschreven en opnieuw uitgebracht. In dit e-boek word je aangemoedigd om net even een stapje verder te gaan, zodat je veel meer bereikt. Ik hoop dat het je inspireert.

Vergeet je je niet aan te melden voor de maandelijkse update?

Bronnen:
1. https://healthwatch.eu/nl/man-74-geneest-eigen-kanker-met-tarwegras/
2. https://nl.wikipedia.org/wiki/Tarwegras