Menu

Blog

Cart

Tarwegras behoort tot de grasfamilie. Het is de jonge groene scheut van de tarweplant. Tarwegras is een bijzonder gezond voor het lichaam. 100 Gram tarwegras bevat evenveel voedingsstoffen als 2,3 kilogram groente. Je kunt tarwegras dus zien als een pakhuis vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. 

Wat is tarwegras en wat doet het?

De positieve effecten van tarwegras zijn enorm. Het bevordert je gezondheid in algemene zin, want het werkt vochtafdrijvend en ontstekingsremmend. Ook is het heel goed voor de bloedaanmaak.

Tarwegras. Meer weten? Lees Gezonde Voeding (E-boek)

Veel gezonde effecten

Tarwegras werkt ontgiftend voor nieren lever en darmen, ontstekingsremmend, weerstand verhogend, infectiebestrijdend, ontzurend, bloedzuiverend en het beschermt tegen ouderdomsverschijnselen. Voorts kan het preventief zijn tegen chronische aandoeningen als kanker, diabetes 2, reuma, tumoren en allergieën. Ook kan tarwegras je energie geven en de snelheid van de stofwisseling bevorderen.

Hoe ontgift tarwegras je lichaam?

Tarwegras werkt ontgiftend. Dit houdt in dat het allerlei giftige stoffen zoals uitlaatgassen, dioxine, straling, pesticiden en zware metalen, afkomstig uit het milieu en conserveringsmiddelen, geur-, kleur-, en smaakstoffen aan zich bindt en afvoert via je urine.

Het kan zelfs ongewenste celmutaties tegengaan. Hierdoor remt en voorkomt het celmutaties die tumoren en kanker kunnen veroorzaken. Hier is echter nog weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Door fysiotherapeuten wordt het echter wel succesvol ingezet tegen allerlei ziektes.

Tarwegras draagt bij aan een goede gezondheid, maar gezond eten is natuurlijk een vereiste. Als je meer over gezond eten wilt weten, zodat je gemakkelijker de juiste keuzes maakt, download dan het e-boek Gezonde Voeding eens.

Wat doet het nog meer?

Ook kan tarwegras je bloedsuikerspiegel verlagen. Dit is goed nieuws voor mensen met diabetes 2. Raadpleeg echter wel je arts wanneer je tarwegras gaat drinken, als diabetespatiënt, de kans bestaat namelijk dat je minder bloedsuiker verlagende medicijnen nodig hebt.

Het wordt ook wel ingezet bij zware geestelijke en fysieke inspanningen, stress, vermoeidheid, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen, maagzuur oprisping, winderigheid, darm opstoppingen, rectaal bloedverlies, leeftijdsgerelateerde staar, allerlei ontstekingen in de alvleesklier, maagwand en tandvlees en nieraandoeningen.

Tarwegras kan ook helpen bij aandoeningen als jicht, artritis, artrose, astma, rugpijn, migraine en spierpijn. Ook wordt tarwegras preventief ingezet bij verkoudheid, bronchitis, Alzheimer en Parkinson en zelfs om de bijwerkingen van een chemokuur. Het kan zelfs DNA herstellend werken.

Voeding uw medicijn en medicijn uw voeding

Hippocrates stelde al ‘Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding’. Gezond eten draagt enorm bij aan het voorkomen van al die bovengenoemde aandoeningen.

Wil je hier meer over weten? Download dan het e-boek Gezonde Voeding. In korte tijd kom je heel veel te weten.

En, wat kan jij hiermee?

Tarwegras doet je dus heel veel goed. Je kunt het alleen drinken, want mensen kunnen geen gras verteren. Koeien kunnen dat wel, dankzij hun vier magen. Jammer dat het niet zo lekker is. Althans, als je tarwegraspoeder gebruikt. Verse sap van tarwegras is namelijk best lekker.

Als je het zelf wilt maken, dan dien je over een speciaal keukenapparaat te beschikken. Die keukenapparaten zijn best wel duur. Je vindt ze voor prijzen tussen de € 500,- en de € 800,-. Een pot tarwegraspoeder kost tussen de € 6,99 en de € 14,95. Kijk wel uit als je voor de goedkope versie kiest. Het prijsverschil is niet voor niets erg groot.

Zelf drink ik al jaren iedere ochtend een glas tarwegrassap, gemaakt van de poedervariant. In het begin vond ik het niet lekker, tegenwoordig ben ik eraan gewend. Ik merk zelf dat ik mij fitter en energieker voel.

Meer weten?

Zie jij ook de voordelen van gezond eten en kan je daar wel wat extra hulp en kennis bij gebruiken? Lees dan het e-boek Gezonde Voeding. Dat staat bol van de informatie over gezond eten.

Hoe breng je gezond eten en leven nou eigenlijk in de praktijk? Iedereen kent het belang wel van gezond eten en leven, maar tussen weten en doen wat goed voor je is, zit vaak een groot verschil. Het e-boek Gezond in 10 stappen helpt je de juiste stappen te zetten.

Ook goed om te lezen; het e-boek Van Stress Naar Geluk.

Een leuke review schrijven

Wil jij ook een leuke review schrijven? Klink dan op de link en je komt op de pagina van Feedback Company. Met hen werk ik samen op het gebied van reviews. Het staat je natuurlijk vrij om te doen.

Inschrijven nieuwsbrief

Mis geen gezonde tips meer

Andere bekeken ook:

Blog

Minder suiker, hoe doe je dat?

Lees meer
Afvallen

Ik wil afvallen en op deze manier lukt dat

Lees meer
Gezonde levensstijl

Helpt testosteron om lichaamsvet kwijt te raken?

Lees meer