Bewegen

Waarom zou je meer gaan bewegen? Waarom zou je jezelf eigenlijk in het zweet willen werken? En waarom zou je, in je kostbare vrije tijd gaan sporten? Het antwoord is heel erg simpel. Bewegen is super belangrijk en super gezond voor je. Dit weet je eigenlijk al. Waarom is bewegen zo belangrijk? Bewegen heeft een ongelooflijke positieve bijdrage aan een goede gezondheid, een gezond gewicht en het voorkomen van chronische aandoeningen. Maar ja, welk type beweging past nu bij jouw doel? De ene bewegingsvorm helpt je bijvoorbeeld om af te vallen, een andere vorm van bewegen verbetert je conditie en weer een andere vormt van bewegen helpt je om sterker te worden. In deze dit artikel vind je 13 redenen om meer te bewegen. Ook vind je linkjes om snel naar andere pagina’s te gaan die de verschillende vormen van bewegen beschrijven . Bewegen, super gezond. Meer weten? Download het e-boek Gezond in 10 Stappen

Wat is bewegen en welke vormen van beweging zijn er?

Wat is bewegen eigenlijk? Bewegen is eigenlijk elke vorm van fysieke actief zijn. Denk hierbij aan lopen, rennen, klusjes doen, sporten, boodschappen doen, krachttraining, een sprintje naar de trein….you name it.

Waarom zou je meer bewegen? Regelmatig bewegen draagt onder andere bij aan een goede gezondheid, sterke botten en een gezond gewicht. Zo helpt bewegen bij afvallen, gewichtscontrole, een betere conditie, een lekker fit gevoel, een slanker lichaam, een betere weerstand en noem het maar op.

Hieronder vind je alle artikelen over de diverse bewegingsvormen op NLbewustgezond.nl:

Voordelen van bewegen

De voordelen van bewegen zijn legio. Hieronder vind je 13 voordelen van bewegen.

Ik heb de voordelen van bewegen kort beschreven. Als je meer wilt weten, schaf dan het betreffende e-boek aan.

1. Bewegen om calorieën te verbranden

Beweging zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt. Dat is essentieel wanneer je wilt afvallen. Duurzame gewichtsreductie bereik je door een combinatie van gezonde voeding en door regelmatig te bewegen.

Meer hierover lees je in het e-boek Gezond In 10 Stappen. Na betaling download je direct het e-boek vanaf de website. Je hebt het dus vrijwel meteen in huis.

2. Versnelling van je metabolisme

Door meer te bewegen verbrand je meer calorieën. Je ontwikkelt meer spiermassa en je conditie verbetert. Je lichaam past zich hierop aan door in een hogere versnelling te functioneren. Het zal zich daarom aanleren om efficiënter en effectiever om te gaan met de voeding die je tot je neemt.

Het versnellen van je metabolisme is overigens een hele goede manier om af te vallen of om je lichaamsgewicht stabiel te houden. Meer weten? Lees dan het e-boek Je Metabolisme Boosten.

Bewegen om metabolisme te versnellen. Meer weten? Lees het e-boek Je Metabolisme Boosten.

3. Bewegen verbetert je gevoel

Door te bewegen verbetert je humeur met sprongen en wordt stress verminderd. Het werkt ontspannend en je slaapt beter.

Als je vaker gaat bewegen, dan maakt je lichaam ook vaker de lichaamseigen neurotransmitters aan.

Deze neurotransmitters bepalen voor een belangrijk deel hoe jij je voelt. Gelukkig kun je deze stofjes zelf beïnvloeden. Hoe je dat doet, lees je in het populaire e-boek Van Stress Naar Geluk.

4. Je zelfvertrouwen stijgt

Als je meer gaat bewegen ga je er beter uitzien en gaat je zelfvertrouwen vanzelf omhoog.

5. Bewegen is gewoon erg gezond

Lichaamsbeweging heeft niet alleen een positief effect op je gewicht, maar ook op je hart, je bloedsomloop, je bloeddruk, het immuunsysteem en zelfs op je geheugen. Bovendien wordt door beweging het verouderingsproces vertraagd. Je blijft er dus langer jong uitzien.

Bewegen goed voor je hart. Meer weten? Lees het e-boek Gezond in 10 Stappen

6. Verbeter je denkvermogen

Niet alleen je spieren, ook je hersenen zijn gebaat bij regelmatig sporten. Intensieve lichaamsbeweging bevordert de bloedsomloop. Zo komt er dus ook meer zuurstof in je hersenen. Hoe meer zuurstof in je hersenen, hoe beter je hersenen kunnen functioneren.

7. Meer zin in seks

Eigenlijk is dit reden genoeg om meer te gaan bewegen. Als je meer beweegt verbetert je conditie en krijg je meer energie om andere dingen te doen. Zo word je ook actiever in bed. Probeer maar.

8. Vet verbranden

Door meer te bewegen verbrand je direct meer calorieën. Ook na de beweging blijf je nog een aantal uren extra calorieën verbranden. Je lichaam is dan aan het herstellen en daar is nu eenmaal energie voor nodig.

Ook je spiermassa neemt toe en spieren hebben meer calorieën nodig om te functioneren. Een kilo lichaamsvet heeft ongeveer 9 kilocalorieën per dag nodig. Maar een kilo spier heeft tot wel 90 kilocalorieën nodig om te functioneren.

9. Tevreden met je lichaam

Het blijkt dat je door te bewegen een positiever lichaamsbeeld en meer zelfvertrouwen krijgt. Je gaat je lichaam anders bekijken. In plaats van hoe het eruit ziet, ga je ook kijken wat het allemaal kan.

10. Minder stress en zorgen

Door intensiever te bewegen, maakt je lichaam endorfine en dopamine aan. Dit zijn neurotransmitters. Deze stofjes geven je een euforisch en goed gevoel, waardoor je beter tegen stress en zorgen kunt. Het is een soort eigengemaakte, natuurlijke drug.

Bewegen en goed gevoel. Meer hierover lees je in het e-boek Van Stress Naar Geluk.

In het e-boek Van Stress Naar Geluk lees je veel meer over deze feel good hormonen en ook over de lichaamseigen stofjes die je juist kunnen schaden. Je leert al deze stofjes (neurotransmitters) kennen en ze in je voordeel te gebruiken.

11. Bewegen bevrijd je van dipjes

Intensieve beweging kan depressieve gevoelens verminderen. Je lichaam maakt tijdens de workout het stofje fenylethylamine aan. Als gevolg van de inspanningen stijgt het gehalte van deze stof snel.

Voor het beste resultaat is het verstandig om regelmatig 20 tot 30 minuten aan een vorm van inspanning te doen op 70 procent van je vermogen. Hardlopen is hier zeer geschikt voor.

12. Bewegen houdt je botten gezond

De dichtheid van je botten neemt na je 30ste levensjaar af, waardoor ze steeds brozer worden. Beweging kan helpen dit tegen te gaan. Om sterk te worden en te blijven, is het immers belangrijk je botten regelmatig te belasten.

13. Bewegen vermindert de kans op hart- en vaatziekten

Regelmatig bewegen kent een preventief effect op de belangrijkste oorzaken van hart- en vaataandoeningen, verhoogde bloeddruk en de kans op diabetes 2. Ook heeft regelmatige beweging een positief effect op je cholesterolbalans en verminder je de kans op aderverkalking.

Redenen genoeg om meer te bewegen, toch?

Meer weten?

Lichaamsbeweging is erg belangrijk. Het geeft je een goed gevoel, je wordt er slanker door en beweging helpt om de snelheid van het metabolisme te verhogen. Als je meer wilt weten over gezond leven, lees dan het e-boek Gezond in 10 stappen.

Gezond in 10 stappen ebook

Gezond In 10 Stappen

De keuzes die je nu maakt, bepalen je lichaamsgewicht en je gezondheid van later.

Helaas heb je maar weinig tijd om alles zelf uit te zoeken. Er is dan ook zoveel informatie en wat is nou waar? Ik heb het zware uitzoekwerk voor je gedaan en gebundeld in het e-boek Gezond In 10 Stappen.

In dit e-boek ontdek je hoe je gezonder, fitter en slanker kan zijn zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

Flink afvallen en bewegen

Wil je gewoon flink afvallen en heb je al diverse pogingen gedaan (en lukt het steeds niet)? Geen punt, je hebt waarschijnlijk hetzelfde gedaan als dat bijna iedereen doet; minder eten en meer bewegen. Hoewel eigenlijk al tientallen jaren (wetenschappelijk) bekend is dat dit niet werkt, volgen mensen dit advies nog steeds op.

Dat is ook niet zo gek, omdat de officiële instanties en veel (huis)artsen dit aanbevelen. Toch werkt dit niet. Sterker nog, je komt er zelfs door aan!

Wat wel werkt? Je bloedsuikerspiegel constant houden, je metabolisme versnellen en bepaalde hormonen in balans brengen. Wil je afvallen? Volg dan de stappen van het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen eens.

Eerste hulp bij verantwoord afvallen

Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen

Heb je al van alles geprobeerd om af te vallen en kwam je steeds weer aan? Dat kan anders!

In dit e-boek leer je o.a. dat niet het aantal maar juist het type calorieën belangrijk zijn om af te vallen. Ook bepaalde hormonen, neurotransmitters, je bloedsuikerspiegel en je metabolisme spelen een belangrijke rol.

Volg de stappen van het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen. Niet goed geld terug. Zo zeker ben ik ervan, dat het werkt.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

Wil je meer weten over het versnellen van het metabolisme, zodat je extra calorieën verbrandt (waardoor je slanker wordt), download dan het e-boek Je Metabolisme Boosten.

Wil jij de neurotransmitters endorfine en dopamine (de gelukshormonen) wat vaker aanmaken zodat je je een stuk gelukkiger voelt en wil je weten hoe je dat doet? Download dan het populaire e-boek Van Stress Naar Geluk eens.

Even wat anders

Ben jij tevreden met je leven, of heb je het gevoel dat er meer is? Succes, geluk, gevoelens van dankbaarheid en respect is voor iedereen weggelegd. Je moet alleen even weten op welke knoppen je moet drukken.

In de nieuwe editie van het e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf ontdek je hoe je de regie voor een leuk leven zelf in de hand hebt.

NLbewustvoedingsadvies

Flink bewegen helpt preventief om niet dik te worden, of juist om af te vallen. Bewegen werkt ook preventief om op latere leeftijd niet chronische ziek te worden. Wie wil er nou medicijnen slikken, die flinke bijwerkingen kunnen hebben? Niemand toch?

Om dit de voorkomen kan ik je voedingsadvies geven. Plan daarom eens een afspraak met mij in voor online en persoonlijk voedingsadvies. Tijdens een gesprek gaan we in op jouw persoonlijke situatie en ontvang je voldoende handvatten die je helpen om fitter, slanker en gezonder te worden.

Doorgaans reageer ik binnen 24 uur. Dus, tot snel!

Niet vergeten om je ook aan te melden voor de maandelijkse update, bomvol gezonde tips! Wil je niet missen, toch?

Bronnen:
1. https://www.hsph.harvard.edu/obesity-prevention-source/obesity-causes/physical-activity-and-obesity/
2. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2018/11/13/new-physical-activity-guidelines-for-americans/