Vier successen

Vier successen tussentijds. Een ultiem doel behaal je stap voor stap. Het is een proces. Het behalen van het ultieme doel is het resultaat van al je inspanningen, discipline, volharding en gewoon hard werken. De beloning hiervoor voelt geweldig. Je bent super trots dat het eindelijk is gelukt. Eindelijk een feestje! Vier successen ook tussentijds. Sta even stil bij het behalen van kleinere doelen. Dit werkt stimulerend en motiverend. Ook werkt het als een stok achter de deur en je kan de progressie gemakkelijk meten. 

Vier successen

Veranderingen in je gewoontes hebben ongeveer eenentwintig dagen nodig om ingesleten te raken. Vanaf dat moment ben je gewend geraakt aan je nieuwe gewoontes. Je nieuwe gewoontes zijn onderdeel geworden van je dagelijkse routine.

Vier successen. Meer weten? Download het e-boek Van Stress Naar Geluk

Wanneer je, gedurende drie weken, je nieuwe regime hebt volgehouden, gun jezelf dan een beloning. Vier successen. Het maakt niet uit wat, zolang jij het maar ziet als een beloning. Wanneer je het niet hebt volgehouden, is er geen man over boord. Je begint gewoon opnieuw. Net zolang totdat je het wel lukt en dat vier je, door jezelf een klein cadeautje te geven.

Periodiek

Je hebt jezelf een ambitieus doel gesteld, bijvoorbeeld de Mont Ventoux op fietsen of een marathon lopen. Om dit doel te bereiken dien je je lichaam gedurende 2 tot 4 uren te kunnen belasten, met fietsen of hardlopen.

Neem voor het behalen van het doel gerust 6 maanden de tijd en verdeel deze in 24 weken. Je kunt nu per week uitrekenen hoeveel uur trainingsarbeid nodig is en wat de status is van je sportieve prestatie.

Beloon jezelf om de twee weken, door bijvoorbeeld iets van sportkleding te kopen. Het hoeft niet veel of duur te zijn. De ultieme beloning ontvang je op de top van de berg

Fitheid

Een ander hulpmiddel, om je doel te behalen, is om je fitheid bepalen. Hierbij onderga je eerst een zogenaamde nulmeting. Je gaat ongetraind een minuut of 20 fietsen of hardlopen, uitgaande van het voorbeeld van de Mont Ventoux of de marathon.

Na die 20 minuten, meet je je hartslagfrequentie op en check je de afgelegde afstand. De resultaten van deze meting, zijn je startpunt. Na twee weken onderga je dezelfde meting nogmaals. Als het goed is, ligt je hartslagfrequentie nu lager en is je afgelegde afstand hoger. Dit vraagt om een beloning. Vier successen.

Gewicht

Een belangrijke graadmeter van je fysieke conditie en je gezondheid, is je gewicht. Wanneer je gezonder gaat eten en meer gaat bewegen, zul je slanker worden en afvallen. Ook hier kun je een nulmeting doen. Beloon jezelf per kilo dat je bent afgevallen.

Leg echter niet al teveel focus op je lichaamsgewicht. Spieren wegen immers meer dan vet. Wanneer je spiermassa toeneemt en je vetmassa afneemt, stijgt je gewicht. Bij extreme krachtsporters als bodybuilders, kun je dit duidelijk zien.

Meer weten?

Succes, zonder grenzen, is er voor iedereen. Alles is mogelijk! Alleen niet iedereen doet het. Dit e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf, helpt je om de vraag Wat, om te zetten in Hoe. Met andere woorden, dit e-boek geeft je de tools die je nodig hebt om datgene te bereiken wat je wilt.

Door jezelf te belonen stimuleer je ook de aanmaak van neurotransmitters. Deze stofjes kun je prima inzetten om je doelen te behalen. Wil je er meer over weten? Download dan het e-boek Van Stress Naar Geluk.