Menu

Blog

Cart

Uien zijn goedkoop, makkelijk te verkrijgen, gezond en lekker. Uien geven smaak aan je gerecht, net als kruiden, maar in uien vind je daarnaast ook nog behoorlijk veel gezonde stoffen. Zo bevat ui veel vitamine C en antioxidanten. Al die gezonde stoffen zorgen ervoor dat het dagelijks eten ervan bijdraagt aan een goede weerstand. En dat niet alleen, het stimuleert ook je goede HDL cholesterol, het kan de bloeddruk verlagen en de kans op bloedklonten verkleinen.

Gezonde effecten van uien

Het eten van uien is dus een gezonde gewoonte. Zo kan het eten van uien je bloedsuikerspiegel verlagen. Dit is niet alleen erg handig als je wilt afvallen. Het heeft hiermee dus ook positieve effecten op je hart- en je bloedvaten.

Juist door het eten van ui voorkom je hongerpieken en daardoor dragen uien bij aan het voorkomen van overgewicht en de daaraan gerelateerde aandoeningen als diabetes 2. Ook kent ui positieve effecten bij de behandeling van diverse longziektes zoals bronchitis en astma.

Uien gezond. Meer weten over gezond leven? Download het e-boek Gezond in 10 stappen

Onderzoek naar uien

Ook de wetenschap heeft zich bezig gehouden met uien. Het blijkt namelijk dat het eten ervan een preventieve werking kan hebben op het voorkomen van diverse typen kanker. Dat is me nogal wat.

Ook cariës, in je mond worden door ui onschadelijk gemaakt, evenals de bacteriën die je tandvlees aantasten.

Ui kan zelfs bijdragen aan sterkere botten en het weefsel tussen je gewrichten. Het is goed voor je bindweefsel. Bindweefsel vormt als het ware de verpakking van je organen, je bloedvaten, je zenuwen, je spieren en je milt.

Tot slot heeft ui een positief effect op je spijsvertering en werken ze ontstekingsremmend, het zou zelfs ontstekingsreuma kunnen tegengaan, of de kans dat je het krijgt, verminderen.

Meer weten?

Dagelijks ui verwerken in je eten is dus niet alleen erg lekker, het is ook nog eens super gezond.

Wil je meer weten over gezond leven, lekker eten en wil je genieten van de lekkere dingen in het leven? Lees dan het e-boek Gezond in 10 stappen eens.

Ontvang jij de maandelijkse nieuwsbrief al? Aanmelden doe je hieronder. Doe dit ook omdat je elke maand een mailtje ontvangt, vol met gezonde tips en inzichten.

NLbewustgezond nieuwsbrief

Andere bekeken ook:

Blog

Voeding als medicijn

Lees meer
Afvallen

HIIT training voor effectief gewichtsverlies

Lees meer
Afvallen

Wil je weer snel fit en slank zijn?

Lees meer