Menu

Blog

Cart

Een gezonde voeding is essentieel om op een gezond gewicht te blijven en de kans op chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht of diabetes te verkleinen. Ons westers eetpatroon draagt echter niet bij aan onze gezondheid. Wetenschappelijke studies tonen juist aan dat ons westerse eetpatroon leidt tot overgewicht en allerlei welvaartsziekten. In het e-boek Gezonde … Lees meer

Een gezonde voeding is essentieel om op een gezond gewicht te blijven en de kans op chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht of diabetes te verkleinen. Ons westers eetpatroon draagt echter niet bij aan onze gezondheid. Wetenschappelijke studies tonen juist aan dat ons westerse eetpatroon leidt tot overgewicht en allerlei welvaartsziekten. In het e-boek Gezonde Voeding kun je hier veel meer over lezen. Klik op de onderstaande links om meer over de verschillende facetten van gezonde voeding te weten te komen.

De rol van voeding op je gewicht en gezondheid

Sinds de jaren ’70 worden we massaal zwaarder in de westerse wereld. Niet vetten, maar koolhydraten vormen een van de belangrijkste oorzaken, naast suiker, voor de huidige trend in overgewicht in de westerse wereld. We eten simpelweg teveel brood, pasta, rijst en drinken teveel frisdrank en vruchtensappen uit pak.

Meer weten over gezonde voeding? Download het e-boek Gezonde Voeding.

Koolhydraten

Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen relatie bestaat tussen het eten van vetten, gewichtstoename, een verhoogde bloeddruk en hart- en vaatziekten. Koolhydraten kent die relatie juist wel. Waarom beveelt de voedselpiramide en de schijf van vijf je dan aan om een significant gedeelte van je voeding juist uit koolhydraten te halen? Dat klinkt toch op zijn minst paradoxaal.

Zelf aan de slag

Deze paradox is een van de vele op het gebied van eten. Er is eigenlijk ontstellend weinig bekend op het gebied van voeding. Artsen worden dan wel opgeleid om zieken weer beter te maken, maar de medici weten echter weinig af van hoe je die ziektes juist kunt voorkomen. Je kunt hier echter wel zelf iets aan doen. Een combinatie van gezonde voeding en voldoende beweging kent een preventieve werking op vele ziekten.

Meer weten?

Als je meer wilt weten over gezond eten en je vindt het niet gemakkelijk om te beginnen, download dan het e-boek Gezonde Voeding eens. Het helpt je flink op weg.

Wil je gezonder leven, je gezonder voelen, slanker en fitter zijn? Download dan het populaire e-boek Gezond in 10 stappen.