Omega 3 vetten

Omega 3 vetten zijn onverzadigde vetten. Het zijn derhalve gezonde vetten en vormen een essentieel onderdeel van je dagelijkse voeding, want je lichaam is niet in staat deze vetten zelf aan te maken. Omega 3 vetten hebben een positieve werking op je hart en bloedvatenstelsel, op je hersenen en derhalve vele cognitieve functies. Ook brengen omega 3 vetten je, cholesterolgehalte in balans, vermindert het trombosevorming, hartritmestoornissen en ontstekingen. Zo verminderen deze vetten zelfs de kans op hart- en vaatziekten, het dichtslibben van de aderen. Omega 3 zorgt er namelijk voor dat je bloedcellen niet samenklonteren. Daarnaast dragen omega 3 vetten bij aan goede ogen.

Omega 3 vetten. Meer over gezond eten lees je in dit e-boek.

Wat zijn omega 3 vetten en wat doen ze?

Hoe zit dat met het cholesterol? Veel mensen hebben last van onbalans in hun cholesterolgehalte en slikken daardoor synthetische medicijnen, op doktersvoorschrift. Wat kan omega 3 voor je betekenen? Omega 3 kan zorgen voor een daling van het slechte LDL cholesterol en een stijging van het goede HDL cholesterol. Hierdoor herstelt de balans en daalt het risico op hart- en vaatziekten. Hoewel er nog niet genoeg wetenschappelijk bewijs bestaat, wordt omega 3 wel ingezet bij de preventie dan wel de behandeling van aandoeningen of ontstekingen als artritis, reuma, spastische darm, astma en gedragsstoornissen als ADHD, autisme en dyslexie.

Waar zit het in?

Omega 3 vetten hebben vele gezonde effecten. Je veel omega 3 vetten in vis als haring, tonijn, heilbot, makreel en zalm, schelpdieren, zaden als lijnzaad, pompoenzaad vlaszaad, noten als walnoten, groenten als spinazie en capsules. Ook vindt je omega 3 vetten, of visolie, in voedingssupplementen.

In het e-boek Gezonde Voeding lees je meer over de gezonde effecten van een gezond voedingspatroon. In het e-boek Gezonde Voeding worden omega 3 vetten ook beschreven.

Meer weten?

Er bestaat een verband tussen onze westerse eetgewoontes en de trend in overgewicht, diabetes 2 en allerlei andere vervelende ziektes. In Gezonde Voeding lees je over de preventieve werking van voeding. Het geeft je tal van alternatieven en inzichten.

Gezonde Voeding is ook als paperback verkrijgbaar.

Iedereen kent het belang van een goede gezondheid en een gezond gewicht. Maar hoe breng je het in de praktijk? Tussen weten wat goed voor je is en doen wat goed voor je is, zit vaak een hele grote stap. Het e-boek Gezond in 10 stappen helpt je om daadwerkelijk gezonder te worden.