Top voedingsmiddelen

Er bestaat een aantal top voedingsmiddelen die zeer veel positieve effecten genereren en toch heel goedkoop zijn. Deze top voedingsmiddelen zou je kunnen zien als superfoods. Als je over deze nutriënten leest zul je je wellicht verbazen waarom er niet meer bekendheid over bestaat. Wellicht zul je je ook verbazen over de enorme positieve uitwerkingen die ze hebben. Wanneer je deze top voedingsmiddelen met regelmaat tot je neemt, zullen veel kwaaltjes, pijntjes en andere ongemakken gewoonweg verdwijnen. Het effect is natuurlijk niet direct merkbaar, maar na een aantal weken zul je veranderingen, in de positieve zin, bemerken.Top voedingsmiddelen. E-boek Gezonde Voeding

Wat zijn de top voedingsmiddelen?

Ik heb een selectie van super gezonde voedingsmiddelen gemaakt. Hierbij heb ik gelet op de mate van beschikbaarheid in reguliere winkels, prijs en de super gezonde eigenschappen.

In het e-boek Gezonde Voeding lees je veel meer over deze top voedingsmiddelen en over gezonde voeding in het algemeen. Ik noem deze bovenstaande top voedingsmiddelen bewust geen superfoods, want daar vind ik een negatieve connotatie aan kleven.

Superfoods worden, naar mijn idee, teveel vermarkt en gehyped. Hierdoor kosten ze meer geld, ten opzichte van goedkopere alternatieven. En die zijn er volop. Zo bevatten Goji bessen bijvoorbeeld veel antioxidanten en andere gezonde stoffen, maar de goedkoper en gemakkelijker verkrijgbare blauwe bessen, bramen en aardbeien bevatten dit ook.

Zodoende heb ik een selectie voor je gemaakt van top voedingsmiddelen, die gemakkelijk verkrijgbaar zijn, veel gezonde stoffen bevatten en niet al te duur zijn.

Voeding bepaalt in belangrijke mate hoe je je voelt, hoeveel je weegt en hoeveel energie je hebt. Er bestaat een verband tussen onze westerse eetgewoontes en de trend in overgewicht, diabetes 2 en allerlei andere vervelende ziektes.

In het e-boek Gezonde Voeding ontdek je heel veel meer over de preventieve werking van voeding. Het geeft je tal van alternatieven en inzichten.

Gezonde Voeding is ook als paperback verkrijgbaar.