Gezonde levensstijl Gezond worden en gezond blijven. Inzichten

Er zijn veel argumenten om er een gezonde levensstijl op na te streven. ie wil er nou chronisch ziek worden op latere leeftijd en wie wil er nou steeds dikker worden? Een gezonde levensstijl is een optelsom van gezond eten, voldoende bewegen, goed slapen en ervoor zorgen dat je stress ontlaadt. Door middel van gezonde voeding en voldoende beweging alleen al, voorkom je vele fysieke ongemakken zoals overgewicht, bepaalde typen kanker, osteoporose (botontkalking), aderverkalking, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk. Ook verminder je de kans op diabetes type 2 en zelfs de kans op depressies. Hoe bereik je die gezonde levensstijl eigenlijk? Met andere woorden, hoe pak je het aan?

Hoe bereik je een gezonde levensstijl?

Om er zelf een gezonde levensstijl op na te houden en een gezond gewicht te behouden, is het belangrijk dat je een aantal dingen doet. Een gezonde levensstijl is vooral een een kwestie van gezonde keuzes maken. Daarom bestaat een gezonde levensstijl bestaat vooral uit gezond doen.

Let wel; er bestaat geen pil, poeder, dieet, drankje of wat dan ook, waardoor je in korte tijd en zonder moeite, duurzame resultaten op het gebied van afvallen, gezondheid en fitheid realiseert. Een gezonde levensstijl is het resultaat van vele inspanningen. Jammer hè?

Gezonde levensstijl, hoe doe je dat? Meer hierover weten? Download het e-boek Gezond in 10 stappen.

Een gezonde levensstijl is geen quick fix!

Er bestaat dus geen gemakkelijke weg. Het bereiken van duurzame resultaten op het gebied van je gezondheid, je lichaamsgewicht, het voorkomen van chronische ziektes op latere leeftijd en je fitheid kost tijd, discipline en doorzettingsvermogen.

Natuurlijk bestaan er wel een hoop producten die je een zogenaamde quick fix beloven.

Je kent ze wel, die producten die claimen dat je ‘Moeiteloos 10 kilo afvalt’ en ‘Nu nog gezonder’. Laten wij ons vooral richten op het ontwikkelen van een gezonde levensstijl en niet op die quick fixes.

Wat is een gezonde levensstijl?

Een gezonde levensstijl bestaat uit 3 pijlers:

Je kan dagelijks aan een gezonde levensstijl werken. Je hoeft er echt geen uren mee bezig te zijn. Wees dus gerust. Het is meer een kwestie van een aantal veranderingen in je voeding- en beweegpatroon. Wanneer je dat doet, dan zul je spoedig een aantal fysieke veranderingen bemerken.

Je wordt bijvoorbeeld slanker, fitter en je raakt je gewicht kwijt. Ook verbetert je algehele conditie, je lichaam kan meer aan.

Wat je in eerste instantie minder zou kunnen opmerken is de mentale verandering, die je doormaakt. In je hersenen spelen zich namelijk allerlei processen af. Er liggen talloze neurologische paden, die ontstaan zijn door allerlei dagelijkse gewoontes die je (zonder na te denken) uitvoert.

Toch maken je hersenen ook steeds weer nieuwe neurologische patronen aan. Dat komt doordat je anders bent gaan denken en handelen.Gezond leven in de praktijk brengen. Meer weten? Download het e-boek Gezond in 10 stappen.

Wat is het niet?

Inmiddels is aangetoond dat het westerse voedings- en beweegpatroon ongezond is. Het westerse consumptie- en beweegpatroon staat een gezonde levensstijl in de weg.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat het huidige westerse consumptiepatroon verantwoordelijk is voor het feit dat meer dan de helft van de bevolking, in de meeste westerse landen, kampt met overgewicht. Deze situatie heeft verstrekkende gevolgen voor het persoonlijk welbevinden en voor de kosten van de gezondheidszorg.

De kosten van de gezondheidszorg bedragen inmiddels zo’n € 95 miljard per jaar. Ongeveer de helft daarvan zou volgens deskundigen voorkomen kunnen worden indien mensen gezonder zouden leven.

Dat is best veel toch? Als je dit astronomische bedrag om zou rekenen dan zou iedere Nederlander maandelijks € 230,- kunnen besparen aan ziektekosten. Een mooi bedrag, vind je niet?

Hoe komt dat?

De westerse levensstijl bestaat uit te weinig beweging en een teveel aan voedingsmiddelen (calorieën). Het voedselaanbod is simpelweg te groot en we bewegen veel te weinig om al die calorieën, die we dagelijks binnen krijgen, te verbranden.

Hierdoor worden we steeds zwaarder. Het westerse menu bestaat voor een groot gedeelte uit geraffineerde koolhydraten, frisdranken en transvetzuren. Omdat we massaal veel te veel zitten en dagelijks weinig fysiek bezig zijn, verbranden we die calorieën lang niet allemaal. Het gevolg? Ga maar op de weegschaal staan.

Onze westerse levensstijl staat een gezonde levensstijl eigenlijk in de weg. De omgeving waarin je leeft kun je niet veranderen, de keuzes die jij in je omgeving maakt wel. 

Gezond in 10 stappen ebook

Gezond In 10 Stappen

De keuzes die je nu maakt, bepalen je lichaamsgewicht en je gezondheid van later.

Helaas heb je maar weinig tijd om alles zelf uit te zoeken. Er is dan ook zoveel informatie en wat is nou waar? Ik heb het zware uitzoekwerk voor je gedaan en gebundeld in het e-boek Gezond In 10 Stappen.

In dit e-boek ontdek je hoe je gezonder, fitter en slanker kan zijn zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

Wat levert een gezonde levensstijl je op?

Een gezonde levensstijl levert je veel voordelen op. Zo zul je je beter voelen, je ervaart veel meer energie, je zult er beter uit gaan zien, je wordt gezonder, je conditie verbetert en een gezonde levensstijl kan preventief werken tegen allerlei chronische aandoeningen, zoals je al kon lezen.

Wist je dat een gezonde levensstijl zelfs depressies kan tegengaan? Ook raak je je overgewicht stapje voor stapje kwijt, wanneer je dagelijks werkt aan een je gezondheid. Door gezond te eten, krijgt je lichaam de juiste bouwstoffen binnen en verbrand je de nodige calorieën.

Zie het maar als een formule 1 auto. De beste coureur ter wereld, met de beste auto en het beste team kan zijn race auto niet naar behoren laten presteren als de verkeerde brandstof wordt getankt. De auto heeft de juiste brandstof nodig. Dit geldt natuurlijk ook voor je lichaam.

Gezonde levensstijl. Meer weten? Download het e-boek Gezond in 10 stappen.

 

Gezonde levensstijl, neem de tijd en ontdek

Gelukkig kan heel veel zelf doen aan een gezonde levensstijl. Om een gezonde levensstijl te ontwikkelen, heb je kennis nodig en tijd. Veel tijd. Om je te helpen heb ik een aantal e-boeken voor je geschreven, die ieder een eigen insteek over gezonde levensstijl beschrijven.

De e-boeken voor een gezonde levensstijl

In het e-boek Gezonde Voeding ontdek je alles over gezond eten en de trucs die slimme marketeers uithalen om je meer (ongezonde) producten te laten kopen. Deze uitgave is ook als hard copy beschikbaar

In het e-boek Afvallen Veranderen ontdek je hoe je gezond en verantwoord afvalt en op je streefgewicht blijft. Ook deze uitgave is in boekvorm verkrijgbaar.

In het e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf ontdek je vooral hoe je mentaal stukken sterker wordt. Je ontdekt onder andere dat succes geen geheim is en hoe je veel daadkrachtiger en energieker wordt.

In het e-boek Je Metabolisme Boosten ontdek je hoe je de vertraging van je spijsvertering (waardoor je bijna automatisch dikker wordt) kan vertragen.

Heb je last van stress, depressiviteit, spanningen, gejaagdheid, slapeloosheid of voel je je gewoon niet lekker? Heeft sterk te maken met de onbalans in de neurotransmitters zoals dopamine, endorfine en adrenaline. In het e-boek Van Stress Naar Geluk ontdek je hoe je deze (en andere) belangrijke neurotransmitters in je voordeel laat werken.

Nog meer weten over een gezonde levensstijl? Lees dan het e-boek Gezond in 10 stappen. Dit super praktische e-boek slaat de brug tussen theorie en praktijk.

En ten slotte heb ik nog een e-boek over afvallen geschreven: Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen. Door dit e-boek te lezen ontdek je waarom afvallen nooit lukt en wat de rol is van calorieën. Niet het aantal, juist het type calorie bepaalt of je afvalt of dat je aankomt.

En daar blijft het niet bij. Ook de snelheid van je stofwisseling, de rol van bepaalde hormonen (die leiden tot de opslag van meer lichaamsvet!) en het belang van een constante bloedsuikerspiegel spelen een zeer belangrijke rol bij afvallen en gewichtscontrole.

Op alle e-boeken geef ik een niet goed, geld terug garantie. Je loopt dus geen enkel risico. Dit doe ik omdat ik er voor 100% geloof in de positieve kracht van gezond eten, gezond bewegen (gezonde levensstijl dus).

Gezonde levensstijl is geen quick fix

Een gezonde levensstijl is dus geen quick fix of een trucje. Een gezonde levensstijl is het gevolg van meerdere factoren. In de e-boeken, in de artikelen van deze website en op de blog ontdek je er alles. Ik hoop dat al deze informatie je helpt om zelf een gezonde levensstijl te ontwikkelen.

NLbewustvoedingsadvies

Een gezonde levensstijl is dus belangrijk om af te vallen en om niet ziek te worden op latere leeftijd. Daar kunnen wij samen ook een keer over praten. Boek ook eens een consult voor online en persoonlijk voedingsadvies. Tijdens een gesprek gaan we lekker diep in op jouw situatie en krijg je super praktische inzichten en tips die op jou van toepassing zijn.

Plan dus ook een afspraak in. Ik reageer doorgaans binnen 24 uur.

Meer horen van mij? Vergeet je dan niet aan te melden voor de maandelijkse update, bomvol gezonde informatie en praktische inzichten.