Menu

Blog

Cart

Er zijn veel argumenten om een gezonde levensstijl na te streven. Door gezonde voeding en voldoende beweging voorkomt je vele fysieke ongemakken zoals overgewicht, bepaalde typen kanker, osteoporose (botontkalking), aderverkalking, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk. Ook verminder je de kans op diabetes type 2 en zelfs de kans op depressies. Maar hoe bereik je die gezonde levensstijl? … Lees meer

Er zijn veel argumenten om een gezonde levensstijl na te streven. Door gezonde voeding en voldoende beweging voorkomt je vele fysieke ongemakken zoals overgewicht, bepaalde typen kanker, osteoporose (botontkalking), aderverkalking, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk. Ook verminder je de kans op diabetes type 2 en zelfs de kans op depressies. Maar hoe bereik je die gezonde levensstijl? Met andere woorden, hoe pak je het aan?

Hoe bereik je een gezonde levensstijl?

Om er zelf een gezonde levensstijl op na te houden en een gezond gewicht te behouden, zul je een aantal patronen doorbreken. Het is dus een kwestie van ‘doen’. Een gezonde levensstijl bestaat vooral uit gezond doen. Er bestaat geen pil, poeder, dieet, drankje of wat dan ook, waardoor je in korte tijd en zonder moeite, duurzame resultaten op het gebied van afvallen, gezondheid en fitheid realiseert.

Gezonde levensstijl, hoe doe je dat? Download het E-boek Gezond in 10 stappen.

Er bestaat geen gemakkelijke weg. Het bereiken van duurzame resultaten op het gebied van je gezondheid, je gewicht en je fitheid kost tijd, discipline en doorzettingsvermogen. Natuurlijk bestaan er wel een hoop producten die je een zogenaamde quick fix beloven.

Je kent ze wel, die producten die claimen dat je ‘Moeiteloos 10 kilo afvalt’ en ‘Nu nog gezonder’. Laten wij ons richten op het ontwikkelen van een gezonde levensstijl en niet op die quick fixes.

Wat is een gezonde levensstijl?

Een gezonde levensstijl bestaat uit 3 pijlers:

Je kan dagelijks aan een gezonde levensstijl werken. Je hoeft er geen uren mee bezig te zijn, het is meer een kwestie van een aantal veranderingen in je voeding- en beweegpatroon. Als je dat doet, dan zul je spoedig een aantal fysieke veranderingen bemerken.

Je wordt bijvoorbeeld slanker, fitter en je raakt je gewicht kwijt. Ook verbetert je algehele conditie, je lichaam kan meer aan.

Wat je in eerste instantie minder bemerkt, is de mentale verandering, die je doormaakt. In je hersenen spelen zich namelijk allerlei processen af. Je hersenen maken nieuwe neurologische patronen aan. Dat komt doordat je anders bent gaan denken en handelen.Gezond leven in de praktijk brengen. Meer weten? Download het e-boek Gezond in 10 stappen.

Wat is het niet?

Inmiddels is aangetoond dat het westerse voedings- en beweegpatroon ongezond is. Het westerse consumptie- en beweegpatroon staat een gezonde levensstijl in de weg.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat het huidige westerse consumptiepatroon verantwoordelijk is voor het feit dat meer dan de helft van de bevolking, in de meeste westerse landen, kampt met overgewicht. Deze situatie heeft verstrekkende gevolgen voor het persoonlijk welbevinden en de kosten voor gezondheidszorg.

Hoe komt dat?

De westerse levensstijl bestaat uit te weinig beweging en een teveel aan voedingsmiddelen (calorieën). Het voedselaanbod is simpelweg te groot en we bewegen veel te weinig om al die calorieën, die we dagelijks binnen krijgen, te verbranden.

Hierdoor worden we steeds zwaarder. Het westerse menu bestaat voor een groot gedeelte uit koolhydraten, frisdranken en transvetzuren. Omdat vele functies waarbij beweging noodzakelijk is, zijn geïndustrialiseerd, geautomatiseerd of gemechaniseerd, krijgen we te weinig beweging.

De westerse levensstijl staat eigenlijk een gezonde levensstijl in de weg.

Wat levert een gezonde levensstijl je op?

Een gezonde levensstijl levert je veel voordelen op. Zo zul je je beter voelen, je zult er beter uitzien, je wordt gezonder, je conditie verbetert en een gezonde levensstijl kan preventief werken tegen allerlei chronische aandoeningen, zoals je al kon lezen.

Gezonde levensstijl. Meer weten? Download het e-boek Gezond in 10 stappen.

Wist je dat een gezonde levensstijl zelfs depressies kan tegengaan? Ook raak je je overgewicht stapje voor stapje kwijt, wanneer je dagelijks werkt aan een gezonde levensstijl. Door gezond eten en voldoende beweging, krijgt je lichaam de juiste bouwstoffen binnen en verbrand je de nodige calorieën.

Gezonde levensstijl, neem de tijd en ontdek

Gelukkig kan heel veel zelf doen aan een gezonde levensstijl. Om een gezonde levensstijl te ontwikkelen, heb je kennis nodig en tijd. Veel tijd. Om je te helpen heb ik een aantal e-boeken voor je geschreven, die ieder een eigen insteek over gezonde levensstijl beschrijven.

In het e-boek Gezonde Voeding ontdek je alles over gezond eten en de trucs die slimme marketeers uithalen om je meer (ongezonde) producten te laten kopen. Deze uitgave is ook als hard copy beschikbaar

In het e-boek Afvallen Veranderen ontdek je hoe je gezond en verantwoord afvalt en op je streefgewicht blijft. Ook deze uitgave is in boekvorm verkrijgbaar.

Heel veel mensen kopen Gezonde Voeding en Afvallen Veranderen tegelijk. Daarom heb ik er een leuke aanbieding van gemaakt. Een leuk voordeeltje dus.

In het e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf ontdek je vooral hoe je mentaal stukken sterker kan worden. Je ontdekt onder andere dat succes geen geheim is en hoe je daadkrachtiger en energieker wordt.

In het e-boek Je Metabolisme Boosten ontdek je hoe je de vertraging van je spijsvertering (waardoor je bijna automatisch dikker wordt) kan vertragen.

Heb je last van stress, depressiviteit, spanningen, gejaagdheid, slapeloosheid of voel je je gewoon niet lekker? In het e-boek Van Stress Naar Geluk ontdek je hoe je deze (en andere) belangrijke neurotransmitters in je voordeel laat werken.

Tot slot mijn laatst uitgekomen e-boek Gezond in 10 stappen. Dit e-boek slaat de brug tussen theorie en praktijk. Veel mensen weten wel wat gezond is, maar gezond doen blijkt vaak een ander verhaal.

Gezonde levensstijl is geen quick fix

Een gezonde levensstijl is dus geen quick fix of een trucje. Een gezonde levensstijl is het gevolg van meerdere factoren. In de e-boeken, in de artikelen van deze website en op de blog ontdek je er alles. Ik hoop dat al deze informatie je helpt om zelf een gezonde levensstijl te ontwikkelen.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil jij in de toekomst ook meer van mij horen? Meld je dan ook aan voor de maandelijkse nieuwsbrief bomvol gezonde tips en inzichten.

Mis geen gezonde tips meer