Gezonde kruiden

Om je eten op smaak te maken, gebruik worden kruiden gebruikt. Dat weet iedereen wel. Maar niet iedereen weet hoe gezond kruiden zijn. Veel mensen beperken zich tot peper en tafelzout. De gezonde kruiden, die op deze pagina’s zijn beschreven zijn volop verkrijgbaar, niet duur en erg smaakvol. Als je niet precies weet welke gezonde kruiden je bij welke gerechten kunt gebruiken, koop dan het e-boek Gezonde Voeding. Daar zit een gratis receptenboekje bij. 

Gezonde kruiden

Wat doen gezonde kruiden?

Kruiden zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook nog eens super gezond. Er zijn zelfs kruiden die een medicinale werking hebben. De gezonde kruiden die hier worden beschreven zijn goedkoop, in ruime mate beschikbaar en gemakkelijk in je eten te verwerken en super gezond.

Wat doen de gezonde kruiden?

Kruiden hebben ontstekingsremmende eigenschappen en bevatten antioxidanten. Antioxidanten beschermen je lichaamscellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen aandoeningen als hartziekten en kanker veroorzaken.

De hier beschreven kruiden kunnen zelfs dezelfde werking hebben als medicijnen tegen chronische ziekten zoals kanker, diabetes 2, hart- en vaatziekten, artritis, een hoog cholesterolgehalte en osteoporose.

Deze gezonde kruiden staan niet op zichzelf. Je eet ze eigenlijk altijd in combinatie met voeding. Om de gezonde elementen van deze kruiden hun werk goed te laten doen is een gevarieerd voedingspatroon van belang. Je kunt niet in 1 dag alle noodzakelijke vitamines, mineralen, vezels en andere gezonde stoffen binnen krijgen. Daarvoor bestaan er nu eenmaal veel te veel gezonde bouwstoffen.

Met een gevarieerd en gezond voedingspatroon lukt dit wel. Wat je vandaag niet binnen krijgt, eet je morgen en wat je morgen niet binnen krijgt, eet je overmorgen. Het e-boek Gezonde Voeding helpt je met dit vraagstuk. Het geeft je antwoord op welke voedingsmiddelen wel gezond zijn en welke niet. Ook beschrijft het waarom het westerse voedingspatroon ongezond is. Gezonde Voeding is gemakkelijk, begrijpbaar en overzichtelijk geschreven.

Gezonde Voeding is ook als paperback verkrijgbaar.

Ook wil ik je graag wijzen op mijn (nieuwe) e-boek Gezond in 10 stappen. Iedereen weet wel dat gezond eten en een goede gezondheid in zijn algemeenheid belangrijk zijn. Maar tussen weten wat gezond voor je is en doen wat gezond is, zit vaak een kloof.

Om die kloof te overbruggen heb ik het e-boek Gezond in 10 stappen geschreven.