Menu

Blog

Cart

Als smaakmaker is knoflook goed bekend, maar de gezonde effecten die het op je gezondheid heeft, zijn een stuk minder bekend. Die worden in dit artikel beknopt beschreven. 

De gezonde werking van knoflook

Knoflook heeft een gezonde uitwerking op je hart-en vaatstelsel. Het kan je bloeddruk verlagen, je bloedsomloop bevorderen en je glucose en je cholesterolgehalte in je bloed laten dalen. Hiermee kan het preventief werken tegen trombose, spataderen, versnelde hartwerking en vaatkramp.

Knoflook gezond. Meer weten over gezond leven? Download het e-boek Gezond in 10 stappen.

Knoflook doet ook je longen en je luchtwegen goed. Het zou goed werken tegen keelpijn, kinkhoest, ontstekingen van de bijholtes, griep en zelfs bronchitis en astma. Het kan ook helpen tegen bacteriële infecties en ontstekingen.

Het draagt voorts bij aan je immuunsysteem. Hiermee zou het preventief kunnen werken tegen bepaalde soorten kanker en ze eventueel zelfs kunnen bestrijden.

Onderzoek naar medicinale werking

Er worden zelfs onderzoeken gedaan naar de effecten van knoflook op immuunsysteemziekten als AIDS en MS. Een nadeel van deze smaakmaker is natuurlijk dat je er een beetje door gaat geuren. Maar elk nadeel heeft zijn eigen voordeel, want muggen zijn niet dol op een lijf dat naar knoflook ruikt. Belangrijke tip: Eet niet meer dan 3 tenen per dag.

Meer weten?

Wil je meer weten over gezond leven en vind je het niet altijd even makkelijk om hetgeen wat je weet om te zetten in de praktijk? Tussen weten wat goed voor je is en doen wat goed voor je is, zit vaak een hele grote stap. Lees daarom het e-boek Gezond in 10 stappen omdat dit e-boek je daar daadwerkelijk bij helpt.

Andere bekeken ook:

Blog

De effecten van de neurotransmitter endorfine.

Lees meer
Afvallen

De 5 grootste mythes over gewichtsverlies

Lees meer
Blog

Het gaat fout bij enkelvoudige koolhydraten en transvetten.

Lees meer