Werk hard

Goed, je hebt een doel gedefinieerd en opgeschreven, je beschikt over de motivatie om het doel te halen en je hebt een flink aantal acties uitgezet om het doel daadwerkelijk te realiseren. Ook hebt je familie, vrienden en collega’s geïnformeerd, dus is het nu tijd voor actie. Werk hard, want het behalen van je doel kost inspanning, tijd, discipline en doorzettingsvermogen. Vorderingen die je maakt, gaan stapje voor stapje, maar altijd te traag naar je gevoel. 

Werk hard

Werk hard om je doelen te behalen. Maar wat is dan hard werken? Iedereen heeft hier zijn of haar eigen definitie over. De een vindt het eten van een extra stuk fruit en een wandeling van een half uur al als een enorme opgave, een ander heeft na twee uur sporten nog steeds het idee niet genoeg te hebben gedaan.

Werk hard. Motivatie nodig? Download het e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf

Om je een beeld te geven wat hard werken is, lees dan eens een interview van een Olympisch kampioen, waarin die aangeeft hoeveel jaren en hoeveel moeite heet heeft gekost om tot de topprestatie te komen. Je zult lezen dat deze atleet zijn doel heeft bereikt door hard te werken, tegenslagen te overwinnen, het doorbreken van fysieke en mentale barrières, discipline, focus en simpelweg nooit opgeven.

10.000 uren

In zijn boek “Outliers: why some people succeed and some don’t”, van de Canadese auteur en spreker Malcolm Gladwell, wordt beschreven hoe het komt dat sommige mensen ongekend succesvol zijn. Dit boek geeft een mooi inzicht in wat hard werken precies is.

Gladwell beschrijft de 10.000 uren regel. Die 10.000 uur is de hoeveel uren training een persoon nodig heeft om tot een buitengewone prestatie te komen. De 10.000 uren is het equivalent van 6 jaar, 3 maanden en dagelijks 8 uur oefening per dag.

Hoe bereik je je doel?

Hoe bereik je dan je doel? Door hard werk dus. Er valt over deze stap niet veel anders te zeggen. Behalve dat deze stap het langste duurt.

Stel je heb als doel gesteld om af te vallen. Dan is een combinatie van gezonde voeding en beweging onontbeerlijk. Kies voor gezonde voeding, bijvoorbeeld veel groenten, peulvruchten, fruit, bonen, noten en olijfolie en beweeg minimaal vijf keer per week een uur.

Hierdoor verhoog je je metabolisme, ofwel je stofwisseling. Het verhogen van je metabolisme is van groot belang. Door een verhoging van het metabolisme verbrand je automatisch meer calorieën, ook als je rust en zelfs in je slaap. Ongemerkt val je dus af.

Stel je wilt een promotie op je werk. Dan is het van belang om zichtbaar en interessant te zijn voor de mensen die beslissen over jouw positie. Dit kan maanden en misschien wel jaren duren.

Het zo best een keer kunnen gebeuren dat je er helemaal doorheen zit, het lukt gewoon niet meer. Wat doe je dan? Geeft niks. Begin gewoon opnieuw. Stop niet, ga gewoon door. Er komen betere momenten.

Meer weten?

Succes, zonder grenzen, is er voor iedereen. Alles is mogelijk! Alleen niet iedereen doet het. Dit e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf, helpt je om de vraag Wat, om te zetten in Hoe. Met andere woorden, dit e-boek geeft je de tools die je nodig hebt om datgene te bereiken wat je wilt.

Download ook het e-boek Van Stress Naar Geluk en leer de stofjes kennen die je een goed gevoel (dan wel geen goed gevoel) geven. Je kan ze beïnvloeden.