Disclaimer

Hoewel ik veel zorg besteed aan het schrijven van de blogs en de artikelen op NLbewustgezond.nl en de e-boeken, kan ik je geen beloftes doen en garanties geven. Op deze site worden namelijk geen medische diagnoses van jou gesteld, dus ik weet niet hoe jouw lichaam specifiek functioneert en reageert op eventuele interventies.

Natuurlijk heb ik mij verdiept in de bronnen, die op de site vermeld zijn en lees ik heel veel over het gezonde levensstijl in het algemeen, over voeding en beweging. Er is echter nog heel veel niet bekend over deze onderwerpen. Dagelijks worden nieuwe ontdekkingen gedaan.

Derhalve kun je de blogs en de artikelen zien als, producten van voortschrijdende inzichten voortkomend uit studie, eigen ervaringen en nieuwe wetenschappelijke onderzoeken. Natuurlijk toets ik de correctheid en de mate van waarheid zoveel mogelijk, maar er bestaan vaak meerdere – soms tegengestelde – inzichten over een onderwerp.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. Ik adviseer je derhalve om heel veel kennis op te doen over gezond eten, bewegen en over je mentale welzijn. Consulteer een arts, een specialist of een therapeut wanneer je twijfels hebt.

Alles wat op NLbewustgezond.nl besproken wordt is een experiment. Hieraan kunnen geen garanties of claims worden ontleend. Je bent en je blijft zelf verantwoordelijk voor wat je met deze informatie doet.

Disclaimer. Meer over gezond leven, lees je in het e-boek Gezond In 10 Stappen.