Menu

Blog

Cart

Bietensap is een erg gezond drankje. Zo helpt bietensap bij het ontgiften van ons lichaam, het verbeteren van sportieve prestaties, het verhogen van de weerstand en het bevat kankerremmende stoffen. Er lopen zelfs onderzoeken naar de invloed van bietensap op het voorkomen van dementie. Bietensap bevat het stofje nitraat, dat door ons lichaam wordt omgezet in nitriet. Daardoor kun je bietensap zelfs zien als een natuurlijke doping. Zelf drink ik het ook regelmatig. Dit artikel geeft je meer inzichten in dit verbazingwekkende sapje.

Wat is bietensap en wat doet het?

Bietensap is het sap van de rode biet. Je kunt het zelf maken, maar het is ook te koop in de winkel. Hiervoor hoef je niet naar een speciaalzaak, steeds meer supermarkten bieden het aan. Bietensap zit vol met nitraten, die door ons lichaam worden omgezet in nitriet.

Nitriet helpt ons lichaam bij het verhogen van de bloedtoevoer en het verrijken van ons bloed met zuurstof.Wat is bietensap. Meer weten over gezond eten en leven? Lees dit E-boek

Bietensap maakt ook onze bloedvaten wat wijder. Hierdoor komt er dus automatisch meer bloed en meer zuurstof in je lichaamscellen. Denk hierbij aan de spieren, maar ook je hersenen. Meer bloed en zuurstof in onze cellen, betekent een betere prestatie. 

Gezond en gevarieerd eten is natuurlijk belangrijk. Het is niet nodig om meerdere keren per week bieten te eten, of om bietensap te maken. De gezonde stoffen van rode bieten vind je namelijk ook in andere groenten.

Nitraat bijvoorbeeld zit ook in andere groenten. Wil je meer weten, over gezond leven? In het nieuwste e-boek Gezond in 10 stappen, ontdek je hoe je toch gezond kan leven in deze drukke tijden.

Waarom zou je bietensap gebruiken?

De nitraten werken weerstand verhogend. Je kunt dus meer aan. En dat is nog niet alles. Indien je ziek bent geweest, dan kan bietensap helpen bij het ontgiften van de darmen, lever en de maag. Ons lichaam ruimt na de ziekte namelijk de rommel op en dan kan het wel eens wat extra’s gebruiken.

Hieronder heb ik vier effecten voor je uiteengezet, die je kan ervaren door bietensap te drinken.

1. Prestatie bevorderen

Als je een duursporter bent, dan kan bietensap de sportieve prestatie met wel 16 tot 17% verbeteren. Dit heeft natuurlijk ook weer te maken met de hoeveelheid zuurstof die de spieren opnemen. Vandaar dat bietensap ook wel de legale doping wordt genoemd.

Bietensap, legale doping. Gezond leven E-boek

Je hoeft er geen liters van te drinken. Enkele glazen van 200 tot 250 ml. voor de dag van een wedstrijd of de sportieve prestatie volstaan. Je zult alleen wel merken dat je plas een beetje rood wordt.

2. Tegengaan van dementie

Als je ouder wordt, kan bietensap ook uitkomst bieden. Er lopen momenteel onderzoeken naar de invloed van bietensap op het tegengaan van dementie. Ook dit heeft weer te maken met de bloedtoevoer naar onze hersenen, hoe meer bloed er naar de hersenen stroomt, hoe beter de prestaties van hersenen kunnen zijn.

3. Kankerremmend

Bietensap kan zelfs kankerremmend werken. Het bevat namelijk kanker remmende stoffen, maar hiervoor dient nog wel wat extra onderzoek gedaan te worden.

4. Goed voor je huid

Tot slot werkt bietensap bloeddruk verlagend en heeft het positieve effecten op je huid.

Meer weten?

Kan jij ook wel wat extra energie gebruiken, wil je (sportief gezien) beter presteren of wil je ook een fitter gevoel? Wat je dagelijks in je mond stopt bepaalt in grote mate ons lichaamsgewicht, onze prestaties en ons gevoel. In het e-boek Gezonde Voeding ontdek je hoe je gezond en fit wordt en je raakt ook nog wat kilo’s kwijt.

We leven in een drukke, jachtige en stressvolle tijd. Dit laat zijn sporen na. Meer dan de helft van onze landgenoten is te dik en talloze mensen zijn depressief, chronisch ziek of hebben vaak last van allerlei aandoeningen.

Dat kan anders. In het e-boek Gezond in 10 stappen ontdek je welke stappen je kunt zetten om je weer gezond, sterk, fit en slank te voelen. Ik leef zelf ook volgens deze regels in ik kan het je van harte aanbevelen :-).

Even doorgaan over de drukke tijden; heb je last van stress, depressiviteit, spanningen, gejaagdheid, slapeloosheid of voel je je gewoon niet lekker? In het e-boek Van Stress Naar Geluk ontdek je hoe je bepaalde neurotransmitters in je voordeel laat werken, waardoor je weer lekkerder in je vel gaat zitten.

Een leuke review schrijven

Wil je kans maken op een mooie tablet? Het werkt heel simpel. Vertel je eigen verhaal door een leuke review te schrijven. Het staat je natuurlijk vrij om te doen en het duurt maar 1 minuut.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang jij ook al de maandelijkse nieuwsbrief?

Mis geen gezonde tips meer

Andere bekeken ook:

Bewegen

Actief zijn! Het medicijn om chronische ziekten te voorkomen

Lees meer
Afvallen

Meer eiwitten eten om af te vallen?

Lees meer
Gezonde levensstijl

Je gelukshormoon dopamine

Lees meer