Menu

Blog

Cart

Bietensap is een bijzonder gezond drankje. Zo helpt bietensap bij het ontgiften van ons lichaam, het verbeteren van sportieve prestaties, het verhogen van je weerstand en het bevat zelfs kankerremmende stoffen. Dat is me nogal wat. En er is meer te vertellen over bietensap. Er lopen zelfs onderzoeken naar de invloed van bietensap op het voorkomen van dementie. Wat maakt bietensap zo ongelofelijk gezond? Daar komt het: bietensap bevat het stofje nitraat, dat door ons lichaam wordt omgezet in nitriet. Dat is “‘The Magic’. Daar het stofje nitriet kun je bietensap zien als een soort natuurlijke doping. Zelf drink ik het ook regelmatig. Dit artikel geeft je meer inzichten over dit verbazingwekkende sapje.

Wat is bietensap en wat doet het?

Bietensap is het sap van de rode biet. Je kunt het heel gemakkelijk zelf maken en het is ook te koop in de winkel. Hiervoor hoef je niet naar een speciaalzaak, steeds meer supermarkten bieden het aan. Het is niet duur.

Bietensap zit vol met nitraten. Deze nitraten worden door ons lichaam omgezet in nitriet. Nitriet helpt ons lichaam bij het verhogen van de bloedtoevoer en het verrijken van ons bloed met zuurstof.Wat is bietensap. Meer weten over gezond leven? Lees het e-boek Gezond In 10 Stappen.

Bietensap maakt je bloedvaten wat wijder. Hierdoor komt er dus automatisch meer bloed en meer zuurstof in je lichaamscellen. Denk hierbij aan de spieren en ook je hersenen. Meer bloed en zuurstof in onze cellen, betekent een betere prestatie. 

Je sportieve prestaties blijken met wel 17% toe te nemen door de inname van nitraat. Onder duursporters zoals wielrenners en hardlopers is bietensap dus bijzonder populair.

Gezond en gevarieerd eten is natuurlijk belangrijk. Het is niet nodig om meerdere keren per week bieten te eten, of om bietensap te maken. De gezonde stoffen van rode bieten vind je namelijk ook in andere groenten.

Nitraat bijvoorbeeld zit ook in andijvie. Wil je meer over weten over gezond leven en heb je geen tijd om alles uit te zoeken? Geen punt, heb ik voor je gedaan. Lees het e-boek Gezond in 10 stappen.

Waarom zou je bietensap gebruiken?

De nitraten werken weerstand verhogend. Je kunt dus meer aan. En dat is nog niet alles. Indien je ziek bent geweest, dan kan bietensap helpen bij het ontgiften van de darmen, lever en de maag. Ons lichaam ruimt na een periode van ziekte namelijk de rommel weer op en dan kan het wel eens wat extra’s gebruiken.

Hieronder heb ik vier effecten voor je uiteengezet, die je kan ervaren door bietensap te drinken.

1. Prestatie bevorderen

Als je een duursporter bent, dan kan bietensap de sportieve prestatie met wel 16 tot 17% verbeteren. Dit heeft natuurlijk ook weer te maken met de hoeveelheid zuurstof die de spieren opnemen. Vandaar dat bietensap ook wel de legale doping wordt genoemd.

Bietensap, legale doping. Meer weten over gezond leven? Lees het e-boek Gezond In 10 Stappen.

Je hoeft er geen liters van te drinken. Enkele glazen van 200 tot 250 ml. voor de dag van een wedstrijd of de sportieve prestatie volstaan. Je zult alleen wel merken dat je plas een beetje rood wordt.

2. Tegengaan van dementie

Als je ouder wordt, kan bietensap ook uitkomst bieden. Er lopen momenteel onderzoeken naar de invloed van bietensap op het tegengaan van dementie. Ook dit heeft weer te maken met de bloedtoevoer naar onze hersenen, hoe meer bloed er naar de hersenen stroomt, hoe beter de prestaties van hersenen kunnen zijn.

3. Kankerremmend

Bietensap kan zelfs kankerremmend werken. Het bevat namelijk kanker remmende stoffen, maar hiervoor dient nog wel wat extra onderzoek gedaan te worden.

4. Goed voor je huid

Tot slot werkt bietensap bloeddruk verlagend en heeft het positieve effecten op je huid. Het reinigt je huid van binnen uit.

Je kunt natuurlijk ook bietjes eten, alleen dan heb je er wel 4 of 5 nodig om tot dezelfde resultaten te komen. Zelf verwerk ik bieten regelmatig in een smoothie en wanneer ik er sap van wil maken, dan gebruik ik de sapcentrifuge.

Het zelf maken van bietensap is super eenvoudig. In vrijwel elke supermarkt zijn bieten te koop. Vaak zijn ze al schoongemaakt en zijn ze per 4 verpakt. Ook zijn ze niet duur.

Gezond in 10 stappen ebook

Gezond In 10 Stappen

De keuzes die je nu maakt, bepalen je lichaamsgewicht en je gezondheid van later.

Helaas heb je maar weinig tijd om alles zelf uit te zoeken. Er is dan ook zoveel informatie en wat is nou waar? Ik heb het zware uitzoekwerk voor je gedaan en gebundeld in het e-boek Gezond In 10 Stappen.

In dit e-boek  ontdek je hoe je gezonder, fitter en slanker kan zijn zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

Meer weten?

Kan jij ook wel wat extra energie gebruiken, wil je (sportief gezien) beter presteren of wil je ook een fitter gevoel? Wat je dagelijks in je mond stopt bepaalt in grote mate ons lichaamsgewicht, onze prestaties en ons gevoel.

We leven daarnaast ook in een drukke, jachtige en stressvolle tijd. Dit laat zijn sporen na. Meer dan de helft van onze landgenoten is te dik en talloze mensen zijn depressief, chronisch ziek of hebben vaak last van allerlei aandoeningen. Miljoenen mensen slikken dagelijks medicatie en dit lijkt normaal te zijn geworden.

Dat kan anders, vind ik. In het e-boek Gezond in 10 stappen ontdek je welke stappen je moet zetten om je weer gezond, sterk, fit en slank te voelen.

Even doorgaan over de drukke tijden; heb je last van stress, depressiviteit, spanningen, gejaagdheid, slapeloosheid of voel je je gewoon niet lekker? In het e-boek Van Stress Naar Geluk ontdek je hoe je bepaalde kleine lichaamseigen stofjes (neurotransmitters) in je voordeel laat werken, waardoor je weer lekkerder in je vel gaat zitten.

Wil je meer succes en geluk in je leven? Bietensap drinken is een prima manier om je conditie en je geest een boost te geven. Maar als het tussen je oren niet goed zit (je wilt meer, je kan meer maar je weet niet hoe) dan kom je niet ver. Lees daarom het populaire zelf-hulp e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf eens.

NLbewustvoedingsadvies

Bietensap is dus super gezond en zo is er nog veel meer te vertellen. Wil jij gezonder leven, afvallen, fit blijven en (vooral) niet chronisch ziek worden als je ouder wordt? Boek dan een online persoonlijk consult voor voedingsadvies. Je krijgt gerichte en persoonlijke adviezen die op jouw situatie van toepassing zijn.

Binnen 24 uur neem ik contact met je op.

Ontvang jij de maandelijkse update nog niet? Maximaal 1 keer per maand mail ik je gezonde info toe. Mis het niet!

Maandelijkse updates

Bronnen:
1. https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/ingredient-focus-beetroot
2. https://www.medicalnewstoday.com/articles/277432.php

Andere bekeken ook:

Afvallen

Hoe klopt de supermarkt extra geld uit je zak?

Lees meer
Gezonde levensstijl

Een depressie voorkomen door gelukshormonen

Lees meer
Afvallen

Vijf redenen waarom calorierestrictie kan schadelijk zijn

Lees meer