By Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach Avondeten, Salades Bakken, Koolhydraat arm, Paleo
maart 27, 2016
Gezonde, gemakkelijke en lekkere ovenschotel van aubergine, mozzarella en tomaten. Aubergine is lekker voedzaam. Zo bevat het vezels en vitamines van het B-complex en de mineralen foliumzuur en kalium. Buffel mozzarella bevat calcium en vitamine A en is lekker romig.
1verwarm de oven voor op op 180 graden Celsius
2zet een koekenpan op het vuur en laat een flinke scheut olijfolie warm worden
3snijd de knoflook en bak deze mee in de koekenpan
4snijd de aubergine, de tomaat en de mozzarella in plakken van ongeveer 1 cm
5besprenkel de beide zijkanten van de aubergine met een beetje olijfolie
6peper, oregano en zout naar smaak toevoegen
7bak de aubergine aan beiden kanten 3 Minuten
8maak de ovenschaal op door een plak aubergine neer te leggen, dan een plak tomaat en dan een plak mozzarella (zie afbeelding)
9peper, oregano en zout naar smaak toevoegen
10zet de schaal 20 Minuten in de oven
Deze ovenschaal van aubergine, mozzarella en tomaat is een lekker en voedzaam bijgerecht.