Gebakken tonijn met avocado salade
Gebakken tonijn met avocado salade

Gebakken tonijn met avocado salade

  By Redactie  , ,   , ,

november 29, 2015

Lekker, gebakken tonijn met avocado salade Bomvol gezonde omega 3 vetten en de nodige eiwitten. Omega 3 is goed voor je hersenen en het helpt zelfs om op je gewicht te blijven. Je kunt er ook voor kiezen om de tonijn niet te bakken en deze rauw op te dienen.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 5 mins
  • Opbrengsten: 2 personen

Ingrediënten

2 moten verse tonijn van ieder 150 gram

rucola sla

1 avocado

8 cherrytomaatjes

kokosvet of arachideolie

extra virgin olijfolie

peper

Keltisch zeezout

Aanwijzingen

1was de sla en de tomaat

2ontdoe de avocado van de schil en snijd in blokjes

3snij de cherrytomaatjes door de helft

4meng dit alles in een kom door elkaar

5voeg naar smaak extra virgin olijfolie peper en zout toe

6verhit een koekenpan op een hoog vuur

7laat kokosvet smelten

8strooi verse peper en Keltisch zeezout op de beide kanten van de tonijn

9bak de tonijn 1 Minuten aan allebei de kanten (2 minuten in totaal dus)

10haal de gebakken tonijn uit de pan en leg het op een voorverwarmd bord

11laat de tonijn even een minuutje rusten

12doe de salade op een bord

13trancheer de tonijn en dien het op

00:00

0 Reviews