Gezonde ontwikkelingen 2013 en een gelukkig 2014

De laatste dag van 2013 is aangebroken. Ronde deze tijden reflecteer ik altijd wat er allemaal in het afgelopen jaar is gebeurd en maak ik een plan voor wat ik in het nieuwe jaar ga doen. Voor mij is 2013 een belangrijk jaar geweest. In maart van dit jaar is NLbewustgezond.nl van start gegaan, met niet meer dan een, door mijzelf gebouwde website, een aantal artikelen en een aantal blogs. Vanuit het niets is NLbewustgezond.nl uitgegroeid tot een platform dat maandelijks duizenden bezoekers trekt en waar ik veel plezier aan beleef. Na een paar maanden merkte ik al dat mijn technische kennis, over hoe je een website ontwikkeld, mobiel beschikbaar maakt, veilig houdt van hackers etc., niet meer toereikend was. Derhalve heb ik een bedrijf in de arm genomen, die dit uit handen heeft genomen. Dit bedrijf heeft mij ook geholpen met het logo, het inrichten van de webshop en vele andere dingen. Daarnaast heb ik het e-boek Gezonde Voeding uitgebracht, met daarin alle tips en handvatten over een gezond voedingspatroon, een gezonde levensstijl en een mooie lijst met gezonde voeding. Het is ongelofelijk gaaf om te zien dat zoveel mensen het e-boek inmiddels hebben aangeschaft. Oud en nieuw NLbewustgezond.nl Gezond in 10 stappen (e-boek pdf).

Gezonde ontwikkelingen 2013

Omdat er steeds meer mensen vroegen om een hardcopy van het e-boek Gezonde Voeding, heb ik via een platform van bol.com, waar auteurs zelf hun manuscripten kunnen uploaden, een echt boek uitgegeven. Hoewel dat iets minder vaak verkocht wordt, ben ik er wel ongelofelijk trots op. Wellicht kun je je er een voorstelling bij maken, hoe leuk het was, toen de postbode mijn boek door de brievenbus van mijn voordeur heen duwde. Na het openen van de verpakking, had ik dan mijn eigen boek in mijn handen. Te gek toch? Het jaar 2013 is voor mij dus een bijzonder succesvol jaar geworden en dat is mede dankzij jou. Want jij leest geregeld de blog. Zonder jou en de duizenden anderen, zou NLbewustgezond.nl geen platform zijn. Daar wil ik je dus enorm voor bedanken. Ik hoop dat ik je in 2014 ook weer kan inspireren met blogs en artikelen over gezonde levensstijl, gezonde voeding, beweging, afvallen enzovoorts.

Verder heb ik met mijn vader en mijn broers de Amstel Gold Race gefietst. Dat was een bijzonder mooie tocht. Mijn vader is inmiddels 71, enorm fit en beschikt over een goede conditie. Ik vind dat dus heel knap. Ook heb ik, samen met mijn vriendin, een waanzinnig mooie reis gemaakt door China. Wat een land! Het is overdonderend, of we nu op de Chinese Muur stonden, of bij het Terracotta leger in Xi’an, of een miljoenenstad inreden, waar we nog nooit van hadden gehoord. Het was een ongelofelijke ervaring. Tot slot, wilde ik zelf ook wat kilootjes kwijt. Ik was niet te zwaar, maar het voelde niet helemaal top. Door wat veranderingen in mijn voeding en mijn beweegpatronen is dit dus ook gelukt.

Hoe ziet 2014 eruit?

In 2014 zal ik een afslankprogramma lanceren. Wellicht zul je nu denken dat we er daar nog niet genoeg van hebben. Dat is natuurlijk ook wel zo. Er bestaan talloze afslankprogramma’s en die hebben een aantal overeenkomsten. Ze werken niet, of slechts tijdelijk en ze kosten (veel) geld. Ik denk dat dit ander kan. Gewichtsreductie, ofwel afvallen, heeft meer te maken met veranderingen in je voedings- en beweegpatroon. Wanneer je gezonde voeding eet en meer aan lichaamsbeweging doet, dan val je als het ware vanzelf af. Gezonde voeding bevat vaak minder calorieën en zit vol bouwstoffen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Door meer te bewegen, verbrand je ook meer calorieën, zodat het verlies aan kilo’s blijvend is. In feite weet je dit allemaal al, maar zie het eens in de praktijk toe te passen. Je bent druk met je baan, je kinderen, je sociale leven, je huishouden en als je al wat tijd overhoudt, wil je wel eens wat tijd aan een hobby besteden.

Tijd is vaak een probleem. Wat ook vaak een probleem is, is de vraag waar je gaat beginnen, of hoe je het gaat doen. Het afslankprogramma lost dit voor je op. Het wordt een helder verhaal, met praktische toepasbare elementen, waardoor je stapje voor stapje en blijvend je kilo’s kwijtraakt en kwijt blijft. Hoe ziet 2014 er nog meer uit? Op social media gebied wil ik wat actiever worden op facebook. Deze pagina is onlangs gestart en kan nog wel een paar likes gebruiken. Met facebook ben ik wat minder handig als met twitter. Maar goed, dat vind ik nog wel uit. Ik hoop dat je ook via facebook op de hoogte wilt blijven. Je zou mij enorm helpen wanneer je de pagina een like geeft.

Verder, in 2014, hoop ik de stijgende lijn van NLbewustgezond.nl voort te zetten. Dit ga ik onder andere doen door middel van wat technische dingen, zoals zoekmachine optimalisatie. Maar vooral belangrijk is het blijven posten van inspirerende informatie over de verschillende aspecten van een gezonde levensstijl. Ook staat een reis, met mijn vriendin, door India en Nepal in de planning. Tot slot wens ik je een gelukkig nieuw jaar toe en dat al je dromen en plannen, in 2014 mogen uitkomen!!

Vriendelijke groet,

Matthijn

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!