Nog meer buikvet verliezen?

In deze blog ontdek je nog eens 10 manieren die je helpen met buikvet verliezen. De voorgaande blog “10 Manieren om van je buikvet af te komen”, bevatte al 10 tips en samen heb je nu 20 manieren die je kan gebruiken om je zwembandjes te laten verdwijnen. Ik hoop dat je de tips snel toepast en dat je mooie resultaten boekt. 

Buikvet verliezen?

Kan je alleen buikvet verliezen? Eerst even antwoord op de vraag of je enkel en alleen buikvet kan verliezen. Ofwel, kan je vet verliezen op specifieke plaatsen? Je vetmassa is geleidelijk verdeeld over je hele lichaam. Natuurlijk verschilt ieder lichaam en bij iedereen wordt vet verschillend opgeslagen.Buikvet verliezen. Meer weten over gezond leven? Lees het e-boek Gezond In 10 Stappen.

Bij de ene persoon kan er weliswaar relatief meer vetopslag zijn rond de heupen of rond de buik, bijvoorbeeld. Bij andere personen concentreert de vetopslag zich meer rond de organen. Maar goed, als je slanker wilt worden – en de onderstaande tips gaat uitvoeren – dan verlies je vet over je gehele lichaam. Je zult dus ook buikvet verliezen.

Buikvet verliezen op 10 manieren

Hieronder heb ik 10 manieren voor je uiteengezet die je kan gebruiken om slanker te worden.

1. Geen suikerdrankjes

Studies tonen aan dat suikerdrankjes zoals frisdranken en vruchtensappen tot leververvetting  en tot een toename van je buikvet kan leiden. Dit komt door de vloeibare fructose (suiker). Door gesuikerde drankjes te drinken krijg je overigens ook heel snel, heel veel calorieën binnen.

Het grote nadeel daarvan is dat je hersenen eigenlijk niet zo goed door hebben dat je al die vloeibare calorieën binnen krijgt en je derhalve geen verzadiging geven. Al die extra calorieën slaat je lichaam op als vet. Je buikvet verliezen houdt dus in dat je er goed aan doet om frisdranken te laten staan.

2. Lekker slapen

Voldoende slaap is heel erg belangrijk voor je algehele gezondheid en je gevoel van fitheid. Als je te weinig slaapt dan kan je lichaam – overdag – vragen om hartige, zoute en/of zoete tussendoortjes. Al die hapjes bevatten extra calorieën en de uitwerking ervan laat zich raden.

3. Houd je voedingsinname en je lichaamsbeweging bij

Je zal natuurlijk geen buikvet verliezen door het bijhouden van je voeding- en je beweegpatroon. Maar het blijkt wel te werken voor je bewustwording. Als je zicht hebt over je calorie-inname en je calorieverbruik, dan kun je er ook actie op ondernemen.

Er bestaan vele apps om je voedingsinname en de mate van lichaamsbeweging bij te houden. Voor het bijhouden van mijn lichaamsbeweging gebruik ik al jaren RunKeeper.

4. Elke week vette vis

Vette vis is super gezond. Dit komt vooral door de gezonde omega 3 vetten, die beschermen tegen heel veel aandoeningen en ze boosten je metabolisme. Doordat je metabolisme versnelt, verbrand je automatisch meer calorieën. En dat helpt om buikvet kwijt te raken.

Het versnellen van je metabolisme is sowieso een effectieve manier om af te vallen en om extra vet te verbranden. Lees er meer over in het e-boek Je Metabolisme Boosten.

Buikvet verliezen. Meer weten over gezond leven? Lees het e-boek Gezond In 10 Stappen.

Hoeveel vis is gezond? Eet 2 tot 3 keer per week een moot zalm, sardines, makreel, ansjovis of hap een haring.

5. Geen vruchtensap

Vruchtensap heeft een hoog suikergehalte, net als frisdrank. Natuurlijk lever verse vruchtensap ook vitaminen en mineralen, maar het laat ook je bloedsuikerspiegel sterk stijgen. Dit komt doordat je de vezels scheidt van het sap.

Juist die vezels zorgen ervoor dat de fructose (suiker) geleidelijk in je bloed wordt opgenomen. Het is dus handiger om fruit in zijn geheel te eten. Wist je trouwens dat je vrij gemakkelijk het sap van 4 sinaasappel in korte tijd kan opdrinken, maar dat het vrijwel onmogelijk is om 2 hele sinaasappels te eten?

Wil je dus je buikvet verliezen, dan doe je er goed aan om fruit in zijn geheel te eten

6. Appelcider azijn

In een studie onder obese mannen, kregen de deelnemers gedurende 12 weken een eetlepel appelazijn per dag. Hierdoor verloren ze buikvet met 1,4 centimeter in omvang. Niet heel veel, maar het werkt wel.

7. Probiotica

Probiotica zijn bacteriën in bepaalde voedingsmiddelen en/of supplementen. Ze verbeteren je darmgezondheid en versterken je immuunsysteem. Onderzoekers hebben ontdekt dat verschillende soorten bacteriën een rol spelen in het regelen van je gewicht.

Als je deze bacteriën in de juiste balans hebt, dan kunnen ze helpen met gewichtsverlies, met inbegrip van het verlies van buikvet. Echter, lang niet allen producten die probiotica bevatten blijken echt te werken. Dit komt door de regelgeving rond voeding.

8. Intermitterend vasten

Intermitterend vasten is een makkelijk vorm van vasten. Het bestaat uit verschillende cycli, waarbij je een aantal uren niet eet en een aantal uren wel eet.

Zo zou je bijvoorbeeld één of twee keer per week 24 uur lang niets kunnen eten (niet achter elkaar natuurlijk, dan zou je jezelf 48 uren lang uithongeren). Of je kan bijvoorbeeld 16 uur niets eten en in de overige 8 uur je voeding nuttigen.

Ik hoorde in een interview met de acteur Hugh Jackman dat hij, voor zijn rol in een van de X-Men films (en waarin hij enorm afgetraind was) tussen 8:00 uur een 18:00 uur voeding tot zich nam (vooral veel eiwitten). Na 18:00 uur at hij niets meer tot de volgende dag.

Door aan intermitterend vasten te doen kun je dus buikvet verliezen. Wil je meer weten over afvallen? Lees het e-boek Afvallen Veranderen dat hier speciaal voor is geschreven. Je kunt het direct downloaden en dus ook direct beginnen.

9. Groene thee

Groene thee is een buitengewoon gezond en lekker drankje. Het bevat een stofje dat je metabolisme een beetje laat versnellen. Niet veel, maar alle beetjes helpen.

10. Verander je leefstijl

Je buikvet verliezen is geen kwestie van een kopje groene thee drinken in plaats van een glas frisdrank. Buikvet verliezen is een proces waarbij het ene middel het andere versterkt. Als je een strakkere buik wilt, dan doe je er goed aan om al deze 10 tips – en de 10 tips uit de vorige blog – toe te passen.

Meer weten?

Ik hoop dat je de 10 tips over buikvet verliezen (20 als je de vorige blog meerekent) in je voordeel kan gebruiken. In het e-boek “Je Metabolisme Boosten“, lees je veel meer over afvallen, gewichtscontrole en extra calorieën verbranden.

Wil je meer weten over gezond leven, gezonder gewicht en hoe je dat zo houdt? En wil je ook blijven genieten van het leven? Lees dan het e-boek Gezond in 10 stappen.

Bronnen:
1. https://authoritynutrition.com/20-tips-to-lose-belly-fat/ 
2. http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2563339/2015/12/21/Sportieve-tips-om-meer-buikvet-te-verliezen.dhtml
3. https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/bewegen/met-een-lichte-training-verbrand-je-meer-vet/
4. http://www.nu.nl/gezondheid/2951538/buikvet-verliezen-verbetert-nachtrust.html
5. http://www.welingelichtekringen.nl/gezond/574901/drankjes-met-probiotica-goed-voor-je-darmflora-wat-een-onzin.html
6. https://nl.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!