Afvallen en buikvet verliezen met thee

Afvallen en buikvet verliezen met thee. Hoe klinkt dat? Thee is een van de meest gedronken dranken wereldwijd. Het mooie van thee is dat het geassocieerd wordt met diverse gezondheidsvoordelen. Denk hierbij aan het beschermen van je lichaamscellen tegen schade (bron) en het verminderde risico op hart- en vaatziekten (bron). Niet gek toch? En daarmee zijn we er nog niet. Diverse onderzoeken laten namelijk zien dat thee drinken, afvallen en buikvet verliezen ook met elkaar in relatie staan. Het drinken van thee om af te vallen? Hoe dat zit, lees je in dit artikel.

Afvallen en buikvet verliezen met thee

In het westen drinken we onze thee bijna altijd uit een bepaalde gewoonte. Zoals koffie drinken ook een gewoonte is. Thee drinken blijkt zelfs een gezonde gewoonte. Er zijn 6 thee soorten die helpen bij afvallen en buikvet verliezen.

In dit artikel lees je de 6 soorten thee die helpen bij afvallen en buikvet verliezen.Afvallen en buikvet verliezen met thee. Lees meer in het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen

Afvallen en buikvet verliezen met deze 6 soorten thee

Laten we eerst beginnen met een beetje geschiedenis. Thee komt uit China. Rond het jaar 5.000 voor Christus ontdekten de Chinezen het bij toeval. De bladeren van de theestruik dwarrelden in een grote pot met heet water, waarna het een aangename geur verspreidde.

In de millennia die volgden verspreidde het gebruik van thee zich door heel Azië. Een voorbeeld hiervan is de eeuwen oude thee ceremonie in Japan.

In het koloniale tijdperk legden de Engelsen theeplantages aan in India en Sri Lanka. De Nederlanders deden dit op de eilanden Java en Sumatra.

Heb je ooit weleens een thee plantage gezien? Het is best indrukwekkend. Toen ik en mijn vriendin (voor de geboorte van onze lieve dochter Bo) een aantal jaren geleden op reis waren in Sri Lanka, hebben wij een theeplantage bezocht.

Het is bijzonder indrukwekkend om te zien hoe de theeblaadjes met de hand geplukt worden. Maar goed, terug naar het onderwerp. De onderstaande 6 soorten thee helpen je met afvallen en buikvet verliezen.

Wil jij ook flink en verantwoord afvallen? Natuurlijk wil je daarna niet (weer) aankomen. Volg dan de stappen van het populaire e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen.

Eerste hulp bij verantwoord afvallen

Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen

Heb je al van alles geprobeerd om af te vallen en kwam je steeds weer aan? Dat kan echt anders!

In dit e-boek leer je o.a.

 • dat niet het aantal maar juist het type calorieën belangrijk zijn om af te vallen.
 • dat bepaalde hormonen, neurotransmitters, je bloedsuikerspiegel en je metabolisme een mega belangrijke rol spelen bij afvallen.
 • dat je helemaal geen honger hoeft te lijden als je wilt afvallen (juist niet!).

Volg de stappen van het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen. Niet goed geld terug. Zo zeker ben ik ervan, dat het werkt.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

1. Groene Thee

Groene thee is een van de meest bekende soorten thee. Het wordt geassocieerd aan vele voordelen voor de gezondheid.

Groene thee helpt ook met afvallen en buikvet verliezen. Een studie onder 60 obese mensen uit 2008 liet zien dat de mensen die groene thee dronken ruim 7 kilo meer aan lichaamsgewicht verloren in 12 weken tijd, dan de deelnemers die een placebo kregen (bron).

Een verklaring hiervoor is dat groene thee een bepaald stofje bevat, dat je metabolisme laat versnellen (bron). Je metabolisme is een ander woord voor stofwisseling. Hoe sneller het werkt, hoe meer calorieën je verbrandt. Groene thee versnelt je metabolisme.

Wil je meer weten over het versnellen van je metabolisme (afvallen en buikvet verliezen)? Lees dan het e-boek Je Metabolisme Boosten.

Overigens kun je ook matcha thee drinken. Matcha is een stek geconcentreerd type groene thee. Erg lekker, al zeg ik het zelf.

2. Pu erh thee

Pu erh thee is soort Chinese zwarte thee die gefermenteerd is. Deze thee is minder bekend, maar ook pu erh thee kent diverse gezonde eigenschappen. Zo laten dierstudies zien dat pu erh thee de bloedsuikerspiegel en het niveau van bloedvet (triglyceriden) kan verlagen (bron).

Onderzoek laat ook zien dat pu erh thee (extract) helpt bij afvallen en buikvet verliezen (bron).

3. Zwarte thee

Zwarte thee is het soort thee die meer oxidatie heeft ondergaan dan andere soorten zoals groene, witte of oolong thee.

Oxidatie is de chemische reactie die optreedt wanneer theebladeren aan de lucht (zuurstof) blootgesteld worden (bron). Het resulteert in bruining die de kenmerkende donkere kleur van zwarte thee veroorzaakt.

Hoe zit het met afvallen en buikvet verliezen? Het blijkt dat zwarte thee veel flavonoïden bevat. Hierdoor zouden mensen kunnen afvallen en een verminderde buikomvang krijgen, door het drinken ervan (bron).

Uit een studie onder 111 personen bleek dat mensen die gedurende 3 maanden 3 kopjes zwarte thee per dag dronken meer afvielen en gewicht verloren rond de buik, dan mensen die een ander drankje dronken.

4. Oolong thee

Oolong thee is een traditionele Chinese thee die gedeeltelijk is geoxideerd. Het wordt vaak beschreven als een fruitig, geurig aroma en een unieke smaak.

Verschillende studies hebben aangetoond dat oolong thee kan helpen bij afvallen en buikvet verliezen. Ook dit zou komen door het verbeteren/versnellen van de stofwisseling en daarmee de vetverbranding.

Tijdens een studie naar het effect van oolong thee op het lichaamsgewicht en de buikmassa, dronken 102 zwaarlijvige mensen gedurende 6 weken, elke dag oolong thee. Het bleek dat hun lichaamsgewicht en hun vetmassa verminderden.

De onderzoekers stelden voor dat dit zou komen doordat oolong thee het metabolisme van vet in het lichaam verbeterde (bron). Daarom zou je door oolong thee afvallen.

Meer weten over het verbeteren van je metabolisme?Het metabolisme speelt een super belangrijke rol in je lichaamsgewicht. Je leest er alles over in het e-boek Je Metabolisme Boosten. Hoe snellen je metabolisme werkt, hoe meer calorieën je verbrandt. En dat wil je toch?

5. Witte thee

De bovenste en de jongste blaadjes van de theeplant worden gebruikt om witte thee te maken. Ook witte thee kent diverse gezondheidsvoordelen. Zo zou witte thee de mondgezondheid verbeteren (bron). Een studie met reageerbuisjes laten zelfs zien dat witte thee kankercellen zou doden.

Dat laatste heeft natuurlijk nog veel onderzoek nodig. Maar goed witte thee zou ook helpen bij afvallen en buikvet verliezen.

Thee om af te vallen? Witte thee bevat net als groene thee, een stofje wat je metabolisme versnelt. En dit kan helpen bij afvallen (bron).

Tenslotte liet een reageerbuisstudie zien dat het extract van witte thee de afbraak van vetcellen verhoogde en de vorming van nieuwe vetcellen verhinderde (bron).

6. Kruiden thee

Kruiden thee komt van een infusie van (gedroogde) kruiden, vruchten en specerijen in warm water. De eerst genoemde 5 soorten thee komen allen van de theeplant, de camellia sinensis. Deze thee soorten bevatten derhalve cafeïne.

Kruiden thee bevat geen cafeïne. Rooibos thee, munt thee en gember thee zijn voorbeelden van kruiden theeën. Vooral rooibos thee stimuleert de vetverbranding en daarom helpt het goed bij afvallen en buikvet verliezen (bron).

Ook bleek uit één reageerbuisstudie dat rooibosthee het vetmetabolisme verhoogde en de vorming van vetcellen hielp blokkeren. Thee om af te vallen dus en om de aanmaak van vetcellen te blokkeren.

Zelf ben ik een enorme fan van verse gember thee. Super simpel te maken; je snijdt een paar plakken gember van de gember wortel af, heet water erbij en even trekken. Super lekker, verfrissend en het blijkt ook nog eens gunstig voor je darmen te zijn!

Meer weten?

Het drinken van thee helpt bij afvallen en buikvet verliezen. Wat ook helpt bij afvallen (en vet verliezen) is om minder frisdrank en vruchtensappen uit pak te drinken. Dit zijn ware caloriebommen. Thee bevat amper calorieën en bevordert onder andere de vetverbranding en je metabolisme.

Online Cursus Afvallen

Afvallen moet je leren, anders lukt het nooit. Dit is de meest complete cursus over afvallen

In deze cursus leer je onder andere:

  • Zonder honger af te vallen
  • Afvallen zonder calorieën te tellen
  • Af te vallen zonder enorm te hoeven sporten
  • Waarom je juist in je bed afvalt
  • Hoe je dagelijks automatisch meer calorieën verbrandt
  • Wat de juiste voeding is om af te vallen
  • Welke vormen van beweging je helpen om af te vallen

Download de Online Cursus Afvallen

 

Wil je ook verantwoord afvallen en ben je het beu om steeds weer aan te komen? Volg dan de stappen van het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen. Het werkt echt, dat garandeer ik. Zo niet…geld terug.

Meer weten over gezond leven omdat je niet chronisch ziek wilt worden op latere leeftijd? Download dan het populaire het e-boek Gezond In 10 Stappen. Hoe meer je weer over gezond eten en leven, hoe betere keuzes je zelf kunt maken. En dat is handig, toch?

Wil je meer weten over het versnellen van je stofwisseling, zodat je dagelijks meer calorieën verbrandt? Lees dan het e-boek Je Metabolisme Boosten.

NLbewustvoedingsadvies

Wil jij ook eens bijgepraat worden over wat nou gezond voor jou is? Dat kan! Je kunt mij bellen voor online voedingsadvies. Boek dus ook een online consult voor voedingsadvies.

Ik zit best vol, maar binnen 24 uur neem ik contact met je op. Tot binnenkort?

Ontvang jij overigens de maandelijkse update al? Af en toe ontvang je een mailtje vol gezonde en leuke info. Mis ze niet!

Ook leuk te lezen/Bronnen:
1. Dokterdokter.nl 
2. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-drinks-full-story/

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!