Wat een jaar was het en wat een jaar wordt het

Wat een jaar was 2018 en wat een jaar wordt 2019? Rond deze tijd reflecteren veel mensen hun afgelopen jaar en kijken zij tevens vooruit op het nieuwe jaar. Doe ik ook. Reflectie is super belangrijk. Het is een onderschatte vaardigheid, vind ik. Veel managementboeken beschrijven het belang ervan, maar lang niet iedereen doet het. Terwijl het is super belangrijk om te bepalen waar je nu staat en of dit de bedoeling van je is geweest. Je stapt toch ook niet in de auto om zomaar ergens heen te rijden? Nee, je hebt een bestemming. 

Wat een jaar was het?

Regelmatig kijk ik terug op een periode en reflecteer ik wat er allemaal gebeurd is. Wat ging er goed, wat kon ik beter doen? Hoe boek ik meer progressie, ben ik op de plek waar ik wil zijn? Ben ik nog steeds blij met wat ik doe? Dat soort vragen.

Wat een jaar was 2018 voor mij? Ik wil dit graag met je delen omdat ik merk dat veel te weinig mensen hun handelen reflecteren. En dat is super zonde omdat je veel meer uit jezelf kunt halen dan dat je denkt.

Wat een jaar. Echt mooi! Meer weten over succes en geluk? Lees het e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf

Persoonlijk, wat een jaar was het?

Privé loopt alles super lekker. Onze dochter Bo is in augustus 2 jaar oud geworden en ze kan heel goed aangeven wat ze graag wil. Wat een heerlijke meid is het!

Afgelopen mei heb ik weer iets van ons huis onder handen genomen. We wonen in een mooi jaren ’30 huis. Veel hout, veel onderhoud en nu was de tuin aan de beurt. Zowel de voor- als de achtertuin.

Wat een klus!

De meeste dingen heb ik zelf gedaan. Schuur slopen, terras aanleggen, voortuin betegelen en het huis moest ook nog even geschilderd worden. Vrijwel de meeste tijd ben ik bezig geweest om al het puin af te voeren en naar de gemeente te brengen.

Er bleek namelijk nog een terras onder het terras te liggen. En weet je wat daar weer onder lag? Het fundament van een oude schuur. Moest ook voor een deel worden gesloopt.

Nu ben ik nogal sportief en werk ik regelmatig een CrossFit workout af. Maar in de 6 weken dat ik met de tuinen bezig was, hoefde dit echt niet.

Maar goed, het ziet er allemaal prachtig uit en onze kleine meid kan van de zomer heerlijk op het gras spelen.

Ik zal je straks wat meer vertellen over hoe ik het allemaal doe. Eerst maar eens kijken wat voor een jaar het was voor NLbewustgezond.

Wat voor een jaar wat het voor NLbewustgezond?

Het was een dynamisch jaar en er is weer veel gebeurt. Veel leuks, maar ook minder leuke dingen. Zo ben ik opgelicht door een dubieuze domeinverkoper. Daarover later meer.

Wat een jaar: Voedingsdeskundige geworden

In 2018 ben ik een HBO studie gestart om voedingsdeskundige te worden. Er stond 10 maanden voor, maar ik heb het wat sneller gedaan.

Natuurlijk leef ik al gezond en was ongeveer 80% van de inhoud van de studie mij al bekend. Maar toch wilde ik dat diploma omdat ik persoonlijk voedingsadvies wil geven aan mensen.

Als je met mensen praat, dan komt de info net even anders binnen dan wanneer ik een artikel online zet of wanneer mensen een van mijn e-boeken kopen.

In mijn online praktijk voor voedingsadvies bespreken we veel. Heel veel. Zo veel dat je na afloop een document ontvangt over alle onderwerpen. Kan je alles nog eens rustig nalezen.

Ik geef voornamelijk voedingsadvies aan mensen die willen afvallen en die gezonder willen leven (omdat zij later niet chronisch ziek willen worden). We bespreken de rol van je metabolisme, hormonen, de bloedsuikerspiegel, de rol van stress en de rol die bepaalde neurotransmitters spelen in het proces van vetopslag.

Wat een jaar: Het e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf herschreven

Begin 2018 het ik het zelf hulp e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf herschreven. Ik lees namelijk regelmatig boeken die mij aanzetten tot anders denken en/of inspireren. Dit kunnen biografieën zijn van bijvoorbeeld Steve Jobs, Nelson Mandela en Elon Musk.

Het kunnen ook boeken zijn zoals die van succesvolle ondernemers uit het verleden zoals de familie Rothschild en J.P. Morgan (bankier). Ook volg ik heel veel online seminars. Super informatief.

Hoe dan ook, ik ontwikkel mij op die manier. Ik geloof er in dat als je meer dingen weet, dat je tot veel meer in staat bent. Echt, grootse dingen zijn vooraf altijd eerst door iemand bedacht. Of je het nou over de nieuwste iPhone hebt, een Tesla, zonnepanelen of een maaltijdenbezorgservice; eens was dit een idee in iemand zijn of haar hoofd.

Zo raak ik ook nooit in paniek wanneer Google weer eens een algoritme verandert. Ooit heb ik namelijk een boek gelezen over Google, waarin haarfijn hun DNA werd uitgelegd. Ik volg hun DNA gewoon.

Wat een jaar: E-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen geschreven

In 2018 heb ik ook nog een e-boek uitgebracht. Mijn 7de (en mijn 8ste). Het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen heb ik geschreven omdat de meeste mensen precies de verkeerde dingen doen. Hierdoor vallen zij in de eerste weken echt wel af. Maar na een week of 3 komt de klad erin.

Het gevolg? Je raadt het al. Verantwoord afvallen is geen kwestie van calorieën tellen, minder eten, meer bewegen of dingen zomaar weg laten uit je dieet.

In het e-boek lees je dat afvallen een samenspel is van een snel werkend metabolisme, een stabiele bloedsuikerspiegel en hormonale balans. De rol van stress is funest, te weinig slaap ook. Je leert van alles over de rol van insuline (bij vetopslag) en neurotransmitters.

Volg de stappen van het e-boek en ik garandeer je dat het werkt. Zo niet, geld terug. 

Eerste hulp bij verantwoord afvallen

Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen

Heb je al van alles geprobeerd om af te vallen en kwam je steeds weer aan? Dat kan anders!

In dit e-boek leer je o.a. dat niet het aantal maar juist het type calorieën belangrijk zijn om af te vallen. Ook bepaalde hormonen, neurotransmitters, je bloedsuikerspiegel en je metabolisme spelen een belangrijke rol.

Volg de stappen van het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen. Niet goed geld terug. Zo zeker ben ik ervan, dat het werkt.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

Het kleine broertje

Omdat veel mensen (merkte ik) juist snel resultaat willen zien, heb ik ook nog het kleine broertje van Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen uitgebracht. Het heeft 10 Kilo Afvallen in 3 Maanden.

Dit e-boekje is wat goedkoper en bevat een flink aantal handvatten die je helpen om snel en zonder honger flink af te vallen.

Wat een jaar: Opgelicht door Trademark Office

Wat een jaar! Ik werd opgelicht door Trademark Office. Inmiddels is deze onderneming meerdere malen door verschillende rechters op de vingers getikt. Ook het programma Radar heeft aandacht besteed aan de dubieuze praktijken van Trademark.

Ik ga mijn verhaal met je delen omdat je de werkwijze van dergelijke lieden moet kennen.

Op 5 oktober werd ik telefonisch benaderd door Trademark Office met de mededeling dat een derde partij, waarvan de naam niet genoemd werd, de domeinnaam nlbewustgezond.info wilde claimen.

Tijdens dit telefoongesprek gaf de medewerker aan dat ik het eerste recht van registratie zou hebben op de .info existentie. Deze registratie zou wel snel moeten plaats hebben, binnen 24 uur, omdat anders de derde partij er met de naam nlbewustgezond.info vandoor zou kunnen gaan.

De medewerker van Trademark gaf ook aan dat Trademark Office hiervoor ingehuurd wordt.

Ik kreeg een keuze om de domeinnaam nlbewustgezond.info te registeren voor 10 of voor 15 jaar. Hiervoor werd (voor de optie 10 jaar) € 360,- gerekend, in één keer te voldoen. Op zich is dit best vreemd omdat een domeinnaam tussen de € 5,- en € 15,- per jaar kost en je dit bedrag ieder jaar betaalt.

Maar goed, ik had geen tijd en geen laptop bij de hand om e.e.a. te kunnen checken. Dus heb ik ingestemd.

Omdat ik toch argwaan had heb ik Trademark Office de volgende dag opgezocht in Google. De google resultaten lieten mij meerdere verontrustende artikelen RTL Z en van Berntsen Mulder Advocaten zien, waaruit ik kom opmaken dat hun handelswijze allerminst zuiver is te noemen.

Ook las ik dat er inmiddels 3 collectieve juridische procedures waren gestart tegen deze praktijken door Berntsen Mulder Advocaten. Dit houdt dus in dat er tientallen slachtoffers waren, die actie ondernamen tegen deze praktijken.

In de week na 5 oktober ben ik wederom telefonisch benaderd door een van de medewerkers van Trademark Office. Deze dame informeerde naar mijn mate van tevredenheid en wanneer ik de rekening zou gaan betalen. Hierop antwoordde ik dat ik de rekening niet zou betalen, omdat ik mij opgelicht voelde en dat ik overwoog om mij aan te sluiten bij een nieuwe collectieve juridische actie (nummer 4).

De dame van Trademark liet blijken de naam van de advocaat te kennen, omdat zij zelf vroeg of dit om Berntsen Mulder Advocaten ging.

Vervolgens heb ik van Berntsen Mulder Advocaten een document ontvangen, waarmee ik de overeenkomst kon vernietigen.

Maar daarmee waren we er nog niet. Ik ontving namelijk talloze telefoontjes en veel mails van Trademark Office. Bijzonder onprettig. Steeds maar een dreiging om juridisch stappen te ondernemen.

Inmiddels heeft Trademark Office de vordering overgedragen aan een incassobureau. Maar dit incassobureau is eigendom van Trademark. Beetje vreemd, toch?

Om kort te gaan, Trademark Office heeft mij telefonisch benaderd en heeft een probleem geschetst dat helemaal niet lijkt te bestaan. Iedereen kan een domeinnaam claimen en als dit gebeurt, wordt de website eigenaar in kwestie niet benaderd volgens SIDN.

Ook begreep ik uit de uitzending van het TV programma Kassa dat het eerste recht van registratie helemaal niet bestaat, het bestaat alleen bij Trademark Office. Een van de eigenaren van Trademark geeft hier zelf van aan (in de uitzending van Kassa) dat het een intern recht is. Hiervan had ik op 5 oktober geen weet.

Dit verhaal is dus nog niet klaar… Inmiddels dreigt Trademark mij met een juridische procedure.

Wat een jaar: Het meest gelezen e-boek van 2018

Terug naar leuke dingen. Wat was het best gelezen e-boek van 2018? Dit was wederom het e-boek Van Stress Naar Geluk. Ik denk dat de titel gewoon heel erg catchy is.

In dit e-boek lees je hoe neurotransmitters (lichaamseigen stofjes) je leven op tal van manieren beïnvloeden. Voorbeelden van neurotransmitters zijn adrenaline, dopamine en serotonine. Ze beïnvloeden/bepalen alle facetten van je leven; je gevoelsleven, je slaapcyclus, of je dikker wordt, stress en noem maar op.

Van stress naar geluk ebook

Van Stress naar Geluk

Gaan adrenaline, endorfine en cortisol ook met jou aan de haal? Heb je last van stress, depressiviteit, spanningen, slapeloosheid of voel je je gewoon niet lekker? Neem de controle weer terug.

In het populaire e-boek Van Stress Naar Geluk ontdek je hoe je deze (en andere) belangrijke neurotransmitters in je voordeel laat werken.

€ 15,99 € 7,99
Bestel nu

 

Wat een jaar: Records gebroken

Ook dit jaar heeft NLbewustgezond zich verder ontwikkeld. En daar ben ik heel erg trots op. Zo bezochten vele honderdduizenden de website en kreeg de nieuwsbrief opeens heel erg veel aanmeldingen meer.

Ook verkoop ik veel meer e-boeken. En dat is wel prettig omdat het up & running houden van de website (en nog wat zaken) jaarlijks meer dan € 10.000,- kost. Dan heb ik het niet eens over het ontwikkelen van nieuwe pagina’s.

Ik ben hier bijzonder trots op omdat ik naast NLbewustgezond.nl en NLbewustvoedingsadvies ook nog een baan heb in het onderwijs. De ratio opbrengsten/kosten zorgt ervoor dat ik nog een inkomen nodig heb.

Ik geef les op een VMBO school, die veel leerlingen heeft met “maatschappelijke problematiek”, om het zo maar te noemen. Het is eerlijk gezegd super mooi om dit werk te kunnen doen. Er is echt een impact op de leerlingen.

Hoe ik dit doe?

Tjsa, hoe doe ik dat allemaal? Een gezin, het huishouden, een baan, een bedrijf, ook nog flink sporten, veel boeken lezen, een studie, een tuin verbouwen, het huis schilderen en dan zijn wij ook nog een paar keer op vakantie geweest.

Heb ik meer tijd dan anderen?

Nee hoor, ik neem ook allerlei taken voor rekening in het huishouden en we besteden als gezin veel tijd met elkaar. Dus, hoe doe ik dat?

Komt-ie…. het is niet moeilijk.

1. Doelen stellen

Ik definieer overal doelen voor. Tevens koppel ik daar een deadline aan vast. Zakelijke doelen, privé doelen, sportieve doelen, mentale doelen, ontwikkel doelen… + een einddatum. Deze doelen noteer ik in een Excel bestand, waar ik vrijwel dagelijks naar kijk.

Vervolgens onderneem ik actie. Daarover straks meer.

Zo heb ik mij tot doel gesteld om mij fit te voelen, mijn lichaamsgewicht op niveau te houden en om mijn tailleomtrek op een gezonde omtrek te houden. Hieraan koppel ik dus wat cijfers, maar vooral daden. Elke dag werk ik aan deze doelen.

Hoe? Ik fiets dagelijks 1 uur op van en naar mijn werk. Ik werk regelmatig een CrossFit workout af en als ik geen tijd heb om naar de sportschool te gaan, dan ga ik roeien op de hometrainer. Of ik ga wielrennen.

Mijn lichaamsgewicht kan ik regelmatig checken door op de weegschaal te gaan staan. De omvang van mijn taille kan ik vrijwel dagelijks meten door de broeken die ik aantrek. Ze worden niet te krap :-). En mijn gevoel van fitheid kan ik ook dagelijks bepalen. Simpel toch? Het zit hem in kleine gewoonten, echt waar!

Wanneer ik mij niet fit voel, dan ga ik gewoon een uur eerder naar bed, schep ik nog meer groente op, drink ik nog meer vruchten/groentensmoothie in de ochtend, ga ik zitten mediteren, slik ik gewoon een extra omega 3 supplement. Net wat ik voel dat nodig is.

2. Discipline

Een doel zonder actie is niets. Je moet dus in actie komen. Wekelijks heeft iedereen een vast aantal uren te besteden.

Ga maar na, je slaapt zo’n 6 tot 8 uur, je werkt zo’n 8 tot 9 uur. Een uurtje reistijd en hier en daar wat wachttijd. Je houdt dus zo’n 6 uur per dag over om aan je gezin, je gezondheid, je droom, je bedrijf of aan je hobby te besteden.

Het gaat dus om die 6 uur die je per dag te besteden hebt, nadat je gewerkt hebt en voordat je gaat slapen. 6 Uur is lang.

3. Organisatie

Ik houd al mijn activiteiten simpel en overzichtelijk. Alle afspraken noteer ik in mijn agenda en al mijn werkzaamheden werk ik één voor één af.

Wanneer ik met mijn dochter speel, dan speel ik dus voor 100% met mijn dochter. Ik denk dan dus niet aan andere dingen. Natuurlijk komen er wel gedachten voorbij, maar die laat ik passeren. Daar doe ik op dat moment even niets mee.

En zo probeer ik dit te doen met alle taken. Om hier iets dieper op in te gaan, heb ik een korte onderverdeling gemaakt.

Ontwikkeling

Ik lees tussen de 15 tot 20 boeken per jaar. Dit zijn boeken over gezond (en gelukkig) leven, management boeken, biografieën en ontwikkelingsboeken. Hoe ruimer de geest, hoe meer er mogelijk is.

Ook heb ik uren lang geluisterd naar super goede TED talks en inspirerende interviews die je gewoon op YouTube kunt vinden.

Geen stress toelaten

Ja toegegeven, makkelijker gezegd dan gedaan. Toch werkt het wel zo. Je kiest er namelijk zelf voor door in de stress te schieten bij bepaalde situaties. Hoewel, je kiest ervoor…. eigenlijk is het een onbewuste gewoonte van je geworden. Heeft te maken met 3 energiecentra in je buik.

Deze 3 energiecentra zorgen er bijvoorbeeld voor dat je een “knoop” in je buik voelt. Een bijzonder onplezierig gevoel, welke ik gelukkig al meer dan 10 jaar niet meer heb ervaren.

Weet je wat? Lees anders het zelfhulp e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf eens. Of bel eens via NLbewustvoedingsadvies, dan kunnen we er dieper op ingaan.

Je kunt ook proberen te mediteren.

Meditatie

Ik ben geen zweverig type, meer een doener. Toch ben ik blij dat ik ben gaan mediteren. Lees dit artikel maar eens. Het werkt echt, ook al denk je dat je (op dat moment) je tijd compleet aan het verdoen bent.

Slapen!

Goed slapen is mega belangrijk. Er bestaat een verband tussen overgewicht en slaaptekort. Ik probeer altijd tussen de 6 en de 8 uur per nacht te slapen.

Win de ochtend

Als je je doelen wilt realiseren dan is de juiste mentale toestand een absolute vereiste. Wat doe jij ‘s ochtends als de wekker gaat? Check je gelijk je mail, je social media accounts, gelijk het nieuws aan? Niet doen! Stop daar mee!

Al die prikkels beïnvloeden de werking van je hersenen en daarmee beïnvloeden al die prikkels je stemming en je mentale toestand. Hoe goed ga jij je voelen dat Trump weer eens een minister ontstaat? Ga jij je beter voelen als je op dat moment iets hoort over de Brexit? Ik bedoel maar.

Win de ochtend, zodat je de dag kan winnen. Pak het eerste uur van de ochtend en bestempel dit als “me time”. Natuurlijk moet je je kinderen uit bed halen, ontbijten en natuurlijk zijn er allerlei

Lees dit artikel over wat succesvolle mensen in de ochtend doen maar eens.

Wat een jaar wordt 2019?

Ik wil in 2019 nog meer mensen bereiken met de website met de e-boeken en met NLbewustvoedingsadvies. Er is een lekkere flow, ik heb een fijn momentum te pakken.

Komend jaar wil ik meer dan 1.000.000 mensen bereiken via NLbewustgezond.nl. En mooi doel dit gaat lukken ook.

Ook lanceer ik binnenkort een online cursus die mensen gaat helpen met verantwoord afvallen. Afvallen is namelijk meer een kwestie van de juiste dingen doen. Welke dat zijn leer je in de cursus.

Meer weten?

Wil jij ook wat meer geluk, succes en overdaad ervaren? Lees dan het e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf.

NLbewustvoedingsadvies

Wil jij gezonder leven, afvallen en (vooral) niet ziek worden als je ouder wordt? Dan kunnen wij elkaar bellen voor voedingsadvies. Je krijgt gerichte en persoonlijke adviezen waar je echt wat mee kunt.

Wil jij ook af en toe een mail van mij ontvangen, vol met gezonde info die je leven leuker en gezonder maakt? Ik mail maximaal 1 keer per maand.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!