4 redenen om een sauna te kopen

4 redenen om een sauna te kopen

Kun je het je voorstellen? Je hoeft geen dure entree te betalen voor een wellness resort om even te kunnen ontstressen na een lange werkdag, maar je opent gewoon je achterdeuren en je stapt zo in je eigen sauna… Een droom die werkelijkheid wordt, nietwaar? Maar naast je hoofd leeg maken en weer even ‘opladen’, heeft een sauna ook vele andere voordelen. In dit artikel geven we je een aantal redenen om een eigen sauna aan te schaffen. Geloof ons, het is de investering écht waard! 

  • Ontspanning

Zoals al even is aangestipt, is een sauna een goede manier om te ontspannen en ontstressen na een lange (werk)dag. De hitte van de sauna helpt je spieren te ontspannen, wat een algemeen gespannen gevoel vermindert. Een paar minuten in de sauna, zonder afgeleid te worden door je telefoon, mail of sociale media, helpt je om je hoofd helemaal leeg te maken. Daarnaast komt er bij een saunabezoekje ook het stofje endorfine vrij, wat zorgt voor een prettig en gelukkig gevoel! 

  • Uiterlijk

Wist je dat een bezoekje aan de sauna ook een positief effect heeft op je haren en huid? De hitte van de sauna zorgt ervoor dat je huid gaat zweten en je poriën open gaan staan. Hierdoor kan je lichaam gifstoffen eenvoudiger verwijderen, waardoor je huid er schoner en gezonder uit komt te zien. Zorg er wel voor dat je achteraf een hydraterende dagcrème gebruikt, want de sauna kan je huid ook uitdrogen. Daarnaast zorgt een bezoek aan de sauna ook voor sterker haar met een natuurlijke glans. Door de warmte maakt de hoofdhuid een stofje aan dat het haar hydrateert.

  • Kwaliteit van slapen

Een bezoek aan de sauna nét voor bedtijd blijkt de kwaliteit van slapen te bevorderen. Onderzoek toont aan dat je sneller en dieper slaapt na een bezoekje aan de sauna, waarschijnlijk door het kalmerende effect op de geest en het lichaam. Dus als je moeilijk in slaap komt of niet goed doorslaapt, dan is een eigen sauna een goed idee. 

  • Gezondheid

Ook op het lichaam heeft een sauna een positieve invloed. De hitte van de sauna helpt je spieren en gewrichten te ontspannen, wat het makkelijker maakt om te herstellen na een blessure of intensieve workout. Daarom is een sauna ook een goede investering voor sporters of mensen die gevoelig zijn voor blessures. Daarnaast is een sauna gunstig voor mensen met astmatische klachten omdat de warmte ervoor zorgt dat de slijmvliezen ontspannen, waardoor het ademen gemakkelijker zal gaan. 

Een sauna kopen is dus een goede manier om lichaam en geest te ontspannen. 

Als je op zoek bent naar een wellness faciliteit met dezelfde of meer voordelen, dan kun je ook kijken naar jacuzzi’s of zwemspa’s.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!