Thuis sporten. In 7 minuten fit

Aan de mogelijkheid tot thuis sporten denk je vaak niet, als je wat aan je conditie wilt doen of wanneer je graag wat extra calorieën wilt verbranden. Je bent eerder geneigd om aan een sportschool, urenlang joggen, wielrennen of lange stukken wandelen, te denken dan aan thuis sporten. Om wat fitter te worden en de broodnodige calorieën te verbranden. is thuis sporten een prima en een goedkoop alternatief. Thuis sporten biedt behoorlijke voordelen. Ik heb zelf een weekje de 7 minutes workout gedaan en mijn ervaring hiermee is zeer positief. In deze blog vertel ik je wat ik er positief aan vond en hoe je thuis sporten gemakkelijk maakt zodat je het vaker doet en resultaten krijgt.

Thuis sporten

Thuis sporten is best lonend. Er zijn diverse voordelen. Zo kost thuis sporten bijna geen geld, het scheelt veel tijd en het kan bijzonder effectief zijn. Zelf geef ik er de voorkeur aan om naar een sportschool te gaan en, in de zomer, op de racefiets te stappen.

Gemiddeld duren mijn trainingssessies tussen de 1 en de 2 uur en dat doe ik zo’n 3 tot 4x per week. Maar als ik weinig tijd heb, dan ga ik een half uurtje thuis sporten.Thuis sporten. Gezond leven. Meer weten? Download het E-boek Gezond in 10 stappen.

Maar goed, een tijdje geleden ben ik met mijn vriendin, een weekje op vakantie gegaan. We hebben de zon opgezocht en heerlijk genoten van de warme temperatuur, het strand en het goede eten.

Maar ja, een weekje niets doen, qua lichaamsbeweging, is voor mij geen optie. Meestal zwem ik, tijdens vakanties, dagelijks een halfuur tot een uur in het zwembad, of in de zee. Maar deze keer wilde ik de 7 minutes workout doen.

Thuis sporten was voor ons dus, op de hotelkamer sporten. Het effect was er niet minder om. De 7 minutes workout is een vorm van interval training waarbij je in 7 minuten een volledige workout krijgt.

De resultaten van thuis sporten

Wat waren de resultaten van dat thuis sporten? Nou, erg positief. De (7 minutes) workout kent 12 intervallen van ieder 30 seconden en tussen de oefeningen door, neem je steeds 10 seconden rust. Ik vond de hele workout niet erg zwaar, maar merkte wel dat mijn lichaam er behoorlijk van langs kreeg. Dit is wat ik merkte:

1. Calorieën verbranden

Tijdens de workout, van 7 minuten, verbrand je een paar calorieën extra, maar dat zet niet veel zoden aan de dijk. Juist doordat je, in korte tijd het lichaam behoorlijk intensief aanpakt, verbrand je gedurende diverse uren na de workout, nog steeds wat meer calorieën. En dat zet wel zoden aan de dijk.Thuis sporten. Gezond leven. Meer weten? Download het E-boek Gezond in 10 stappen.

2. Fitter en frisser

Ik voelde me wat fitter en frisser. Waarschijnlijk komt dit doordat we de workout ‘s ochtends deden, voor het ontbijt. Door de intensiteit van de oefeningen stijgt de hartslag, waardoor er veel bloed wordt rondgepompt en tevens transpireert het lichaam, waardoor afvalstoffen werden uitgescheiden. Dit bij elkaar kan, na afloop een fitter en frisser gevoel opleveren.

3. Metabolisme boost

Mijn metabolisme kreeg een boost, waardoor onder andere de energiewaarde van het ontbijt vrijwel direct werd aangewend voor het herstel van mijn spieren. Doordat de snelheid van het metabolisme stijgt, verbrand je automatisch wat meer calorieën.

Wil je meer weten over het versnellen van het metabolisme zodat je meer calorieën gaat verbranden? Download dan het e-boek Je Metabolisme Boosten.

Hoewel thuis sporten niet echt mijn ding is, doe ik het met enige regelmaat wel. Toegegeven, het is best wel saai. Maar met een dergelijke workout, valt het best mee. Voor je er erg in hebt, ben je al met de laatste oefening bezig.

Thuis sporten aantrekkelijker en gemakkelijker maken

Je maakt thuis sporten wat makkelijk door het gewoon te doen. Denk er niet al teveel bij na en investeer gewoon 20 minuten tot een half uurtje om je spieren te prikkelen en je conditie een beetje op te vijzelen. Niet alles wat je doet, hoeft altijd maar leuk te zijn. Je kunt ook wel eens wat doen omdat het gewoon gezond en goed voor je is.

De 7 minutes workout kan je enorm helpen, maar je kunt natuurlijk ook een andere interval training doen. Op internet en op YouTube vind je talloze van dergelijke workouts, die je thuis kunt uitvoeren.

Heb je een zetje nodig om ertoe te komen dat je jezelf een paar keer per week afbeult? Download dan het e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf. Je ontdekt dat je tot (veel) meer in staat bent dan dat je momenteel denkt.

Thuis sporten. Gezond leven. Meer weten? Download het e-boek Gezond in 10 Stappen.

Als je een workout op internet zoekt, selecteer dan een workout waarbij je de verschillende spiergroepen – borst, buik, benen, romp en armen – voldoende afwisselt van elkaar. Doe 1 of maximaal 2 oefeningen van dezelfde spiergroepen achter elkaar, zodat de spiergroepen rust ook krijgen, terwijl je de andere spiergroepen intensief prikkelt.

En, wat kan jij hiermee?

Thuis sporten is waarschijnlijk niet een van de eerste dingen waar je aan denkt, als je wat meer wilt bewegen. Maar het kan je behoorlijk wat opleveren. Thuis sporten kost je minder tijd, je hoeft immers niet naar een sportschool toe, dus het bespaart reistijd en het kost geen geld. Daarnaast train je voornamelijk met het gewicht van je eigen lichaam, waardoor de kans op blessures wat kleiner is.

Daarnaast biedt thuis sporten min of meer dezelfde voordelen als het sporten in een sportschool. Je verbrandt de nodige calorieën, je wordt fitter, je conditie verbetert en – wanneer je het regelmatig doet – zou je veranderingen kunnen merken in je gewicht en in de vorm van je lichaam.

Meer weten?

Door de 7 minutes work out, geef je je metabolisme ook een behoorlijke boost. En dat is erg handig. Je metabolisme is namelijk een heel erg belangrijk proces. Hoe sneller het werkt, hoe meer calorieën je verbrandt, waardoor je op een gezond gewicht blijft. Na je 25ste echter, vertraagt je metabolisme. In e-boek Je Metabolisme Boosten ontdek je hoe het het weer versnelt.

Iedereen kent het belang wel van een goede gezondheid en een gezond gewicht. Thuis sporten helpt her prima bij. Maar hoe breng je het in de praktijk? Tussen weten wat goed voor je is en doen wat goed voor je is, zit vaak een grote stap. Het e-boek Gezond in 10 stappen helpt je in een aantal stappen gezonder te zijn.

Veel mensen levens overigens het populaire e-boek Van Stress Naar Geluk.

Een review schrijven

Wil je ook een leuke review voor deze site schrijven? Het staat je natuurlijk helemaal vrij om dit te doen. Ik werk voor de reviews met de onafhankelijke organisatie Feedback Company. Je komt op hun site terecht.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je ook in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Je ontvangt vele gezonde tips en inzichten in je mailbox.

[nieuwsbrief_blok]

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!