Tonijn
Tonijn

Licht gebaken tonijn met linzen en spinazie

  By Redactie  ,   ,

oktober 24, 2015

Voedzame maaltijd met getrancheerde tonijn op een bedje van linzen en verse spinazie. Tonijn, linzen bevatten beiden veel eiwitten. Dit geeft een verzadigd gevoel, waardoor je niet teveel eet. Spinazie zit bomvol met ijzer en foliumzuur (vitamine B11). Deze mineralen zijn onder andere goed voor je rode bloedlichaampjes, je immuunsysteem en je zenuwstelsel.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 5 mins
  • Opbrengsten: 2 personen

Ingrediënten

200 gram verse tonijn (2 moten)

200 gram verse bladspinazie

300 gram linzen

1 mespuntje Keltisch zeezout

1 eetlepel kokosvet of -olie

vers gemalen peper

1 teen knoflook

1 sjalotje

Aanwijzingen

1Was de de spinazie goed uit

2Spoel de linzen goed af

3Snij de sjalot en de knoflook

4Zet de koekenpan op een hoog vuur

5Doe het kokosvet in de pan en laat het smelten

6Schroei de moten tonijn aan alle kanten goed dicht, in totaal 1 Minuten

7Haal de dichtgeschroeide moten tonijn uit de pan en leg het op een snijplank

8Verhit een andere koekenpan en voeg kokosvet of olie toe

9Voeg de sjalot en de knoflook toe

10Voeg de spinazie toe en laat deze slinken

11Blijf steeds in de pan roeren, totdat alle spinazie is toegevoegd 1 Minuten

12Haal de spinazie uit de pan en leg het op een schoon bord

13Verwarm de linzen 1 Minuten

14Voeg de spinazie toe aan de linzen en meng het geheel

15Zet het vuur van de koekenpan uit

16Trancheer de tonijn in gelijke stukken

17Verse peper en Keltisch zeezout naar eigen voorkeur toevoegen

00:00

0 Reviews