By Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach Groente, Vis Koolhydraat arm, Paleo
oktober 24, 2015
Voedzame maaltijd met getrancheerde tonijn op een bedje van linzen en verse spinazie. Tonijn, linzen bevatten beiden veel eiwitten. Dit geeft een verzadigd gevoel, waardoor je niet teveel eet. Spinazie zit bomvol met ijzer en foliumzuur (vitamine B11). Deze mineralen zijn onder andere goed voor je rode bloedlichaampjes, je immuunsysteem en je zenuwstelsel.
1Was de de spinazie goed uit
2Spoel de linzen goed af
3Snij de sjalot en de knoflook
4Zet de koekenpan op een hoog vuur
5Doe het kokosvet in de pan en laat het smelten
6Schroei de moten tonijn aan alle kanten goed dicht, in totaal 1 Minuten
7Haal de dichtgeschroeide moten tonijn uit de pan en leg het op een snijplank
8Verhit een andere koekenpan en voeg kokosvet of olie toe
9Voeg de sjalot en de knoflook toe
10Voeg de spinazie toe en laat deze slinken
11Blijf steeds in de pan roeren, totdat alle spinazie is toegevoegd 1 Minuten
12Haal de spinazie uit de pan en leg het op een schoon bord
13Verwarm de linzen 1 Minuten
14Voeg de spinazie toe aan de linzen en meng het geheel
15Zet het vuur van de koekenpan uit
16Trancheer de tonijn in gelijke stukken
17Verse peper en Keltisch zeezout naar eigen voorkeur toevoegen
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.