Gebakken aubergine
Gebakken aubergine

Gebakken aubergine met tomaat en paprika

  By Redactie  ,   , , ,

januari 17, 2016

Gebakken aubergine met tomaten, paprika, knoflook en bladpeterselie. Een lekkere lunch of een gezonde snack. Aubergine bevat veel vezels en mineralen. De vezels helpen je lichaam om andere voedingsstoffen beter te verteren. Ook helpt aubergine je met een gezond gewicht.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 20 mins
  • Opbrengsten: 2 personen

Ingrediënten

1 aubergine

2 tomaten

1/2 paprika

1 teentje knoflook

bosje bladpeterselie, of koriander (wat je lekker vindt)

olijfolie

Keltisch zeezout

verse peper

Extra benodigdheden

oven

Aanwijzingen

1was de groenten en de kruiden schoon

2snijd de aubergine in de lengte door

3lepel in het midden van de aubergine het vruchtvlees eruit

4snijd het vruchtvlees van de aubergine in blokjes en doe in een kom

5snijd de tomaat en de paprika ook in blokjes en voeg toe bij het vruchtvlees

6snijd de knoflook en de bladpeterselie (of de koriander)

7verwarm alvast de oven tot 180 graden Celsius

8verwarm ook een koekenpan op het gasfornuis

9doe olijfolie in de pan en laat deze warm worden

10fruit de knoflook aan totdat gedurende 1 Minuten

11voeg het mengsel aubergine, tomaat en paprika toe

12zet het vuur laag en laat 5 Minuten pruttelen

13peper en zout naar smaak toevoegen

14vul de aubergine met het mengsel en voeg de verse kruiden toe

15doe de aubergine voor 10 Minuten minuten in de oven

00:00

0 Reviews