Gebakken aubergine met tomaten, paprika, knoflook en bladpeterselie. Een lekkere lunch of een gezonde snack. Aubergine bevat veel vezels en mineralen. De vezels helpen je lichaam om andere voedingsstoffen beter te verteren. Ook helpt aubergine je met een gezond gewicht.
Prep: 30 mins
Cook: 20 mins
Opbrengsten: 2 personen
Ingrediënten
1 aubergine
2 tomaten
1/2 paprika
1 teentje knoflook
bosje bladpeterselie, of koriander (wat je lekker vindt)
olijfolie
Keltisch zeezout
verse peper
Extra benodigdheden
oven
Aanwijzingen
1was de groenten en de kruiden schoon
2snijd de aubergine in de lengte door
3lepel in het midden van de aubergine het vruchtvlees eruit
4snijd het vruchtvlees van de aubergine in blokjes en doe in een kom
5snijd de tomaat en de paprika ook in blokjes en voeg toe bij het vruchtvlees
6snijd de knoflook en de bladpeterselie (of de koriander)
7verwarm alvast de oven tot 180 graden Celsius
8verwarm ook een koekenpan op het gasfornuis
9doe olijfolie in de pan en laat deze warm worden
10fruit de knoflook aan totdat gedurende 1 Minuten
11voeg het mengsel aubergine, tomaat en paprika toe
Natuurlijk wil je gezonder leven, een gezonder gewicht, een strakker lichaam en natuurlijk wil jij je fitter voelen. Maar hoe doe je dat en waar haal je de tijd vandaan? Afvallen, gezonder eten en je energieker voelen kun je leren. Neem de info op deze site en gebruik het in je voordeel.
Je beseft het misschien niet, maar met alles wat je eet en drinkt start je een enorm complex lichamelijk proces op. In dit proces spelen je bloedsuikerspiegel, je hormonen, je neurotransmitters en je metabolisme een belangrijke rol. Zo wordt je van bepaalde voedingsstoffen juist dikker en van andere juist niet. Dit helpen je af te vallen.