By Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach Lunch, Snack Bakken, Koolhydraat arm, Paleo, Vega
januari 17, 2016
Gebakken aubergine met tomaten, paprika, knoflook en bladpeterselie. Een lekkere lunch of een gezonde snack. Aubergine bevat veel vezels en mineralen. De vezels helpen je lichaam om andere voedingsstoffen beter te verteren. Ook helpt aubergine je met een gezond gewicht.
1was de groenten en de kruiden schoon
2snijd de aubergine in de lengte door
3lepel in het midden van de aubergine het vruchtvlees eruit
4snijd het vruchtvlees van de aubergine in blokjes en doe in een kom
5snijd de tomaat en de paprika ook in blokjes en voeg toe bij het vruchtvlees
6snijd de knoflook en de bladpeterselie (of de koriander)
7verwarm alvast de oven tot 180 graden Celsius
8verwarm ook een koekenpan op het gasfornuis
9doe olijfolie in de pan en laat deze warm worden
10fruit de knoflook aan totdat gedurende 1 Minuten
11voeg het mengsel aubergine, tomaat en paprika toe
12zet het vuur laag en laat 5 Minuten pruttelen
13peper en zout naar smaak toevoegen
14vul de aubergine met het mengsel en voeg de verse kruiden toe
15doe de aubergine voor 10 Minuten minuten in de oven
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.