GcMaf onder de loep. Helpt het kanker te genezen?

GcMaf lijkt een supermolecuul dat mogelijk aandoeningen zoals kanker en autisme kan genezen. Het molecuul is omstreden omdat het lijkt te werken, maar wetenschappelijk ligt dat nog niet vast. En daar zit hem de crux. Op internet circuleren succesverhalen over wonderbaarlijke genezingen, van patiënten die in een vergevorderd stadium van kanker verkeerden. Maar er zijn ook negatieve geluiden en die komen vooral van officiële instanties en van partijen die financiële belangen hebben in kankermedicatie.

Wat is GcMaf?

GcMaf is een menselijk eiwit, waarover iedereen beschikt die gezond is. GcMaf is een onderdeel van je immuunsysteem en het kan uit bloed en uit melk worden gehaald. Vervolgens wordt het opgekweekt en middels injecties toegediend aan de patiënt die ziek zijn. Daar is een bepaalde procedure voor ontwikkeld, waardoor het als therapie ingezet wordt.GcMaf. Meer weten over gezond leven? Download het e-boek Gezonde Voeding.

Een GcMaf behandeling is een vorm van immunotherapie, hierbij krijgt het immuunsysteem een boost zodat het de cellen, die de aandoening veroorzaken (kanker en AIDS) kan vernietigen, zonder dat het ernstige bijwerkingen zou veroorzaken. Doordat het immuunsysteem zichzelf versterkt lijken chemotherapie en bestraling hierdoor overbodig.

Vorig jaar heb ik ook al twee artikelen over heb geschreven. Lees dit artikel en dit artikel om meer achtergrondinformatie op te doen.

Werkt het?

GcMaf versterkt je immuunsysteem waardoor het allerlei ziekten en aandoeningen zoals kanker, ALS, AIDS en autisme zou kunnen beteugelen. Volgens David Noakes van het bedrijf First Immune dat GcMaf verkoopt, zijn er al ruim 8.000 patiënten in Europa mee geholpen.

Noakes is eigenaar van het bedrijf First Immune GcMaf. Hij exploiteert onder andere klinieken in Zwitserland en Duitsland waar, naar eigen zeggen, inmiddels duizenden mensen succesvol af zijn geholpen van aandoeningen zoals kanker en autisme.

Hoe werkt het?

Kankercellen schakelen het zogenaamde Gc-eiwit uit. Het Gc-eiwit is een bepaalt vitamine D bindend eiwit dat 3 suikers verbindt. De kankercel gebruikt die 3 suikers, zodat de zogenaamde macrofagen niet in actie komen. Macrofagen zijn grote immuuncellen die kankercellen (en andere kwaadaardige cellen) opeten, waardoor ze onschadelijk worden.

MAF staat voor Macrofaag Activerende Factor. Als de kankercel alle 3 de suikers heeft opgegeten, dan stopt dat proces met als gevolg dat de kanker zijn gang kan gaan en zich verder kan ontwikkelen. Door het toedienen van GcMaf injecties krijgt het immuunsysteem weer een stimulans, waardoor de macrofagen de kwaadaardige cellen weer kunnen aanvallen en verwijderen.

Dagelijks vecht je lichaam tegen tal van indringers zoals bacteriën en vecht het tegen kankercellen. Elke dag maakt je lichaam namelijk kankercellen aan en dagelijks zorgt je immuunsysteem ervoor dat deze geen kans krijgen.

Echter als je immuunsysteem verzwakt, door bijvoorbeeld stress en het teveel eten van suiker dan krijgen kanker en auto-immuunziekten een kans. Door het toedienen van GcMaf injecties begint de aanval op die kwaadaardige cellen binnen enkele minuten weer, zo zegt Noakes.

Gezond eten is een van de voorwaarden om GcMaf injecties effectief te laten zijn. In ons e-boek over gezonde voeding ontdek je er meer over.

Ontwikkelingen rond GcMaf

De farmaceutische industrie is niet zo happig op deze methode van immunotherapie omdat GcMaf een menselijk bloedproduct is, wat niet te patenteren is. Hierdoor valt er niets aan te verdienen. Chemotherapie, bestralingen en medicatie zijn wel onderhevig aan patenten en daar valt wel wat aan te verdienen.

In de artikelen van vorig jaar heb ik ook de vraag gesteld om mij een mail te sturen, als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen van GcMaf. Veel mensen hebben dit gedaan en er is in de afgelopen tijd veel gebeurd rond GcMaf.

Het afgelopen jaar is GcMaf onder andere in het nieuws gekomen doordat laboratoria werden ontruimd omdat deze niet zouden voldoen aan bepaalde voorschriften. Er zijn zelfs artsen onder mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen. Dat is best heftig.

Mysterieus overleden

Een van die artsen was Dr. Jeff Bradstreet. Bradstreet was een holistische arts uit Florida. Hij werd in juni 2015 dood gevonden in een rivier. Het zou gaan om een zelfmoord, hoewel hij een schotwond in zijn borst had. Andere artsen die met GcMaf werkten overleden in die periode vrij plotseling.

Laboratoria ontruimd

In Engeland werden in het afgelopen jaar de laboratoria van First Immune ontruimd, waarbij 10.000 flacons GcMaf in beslag zijn genomen omdat ze niet steriel en verontreinigd zouden zijn.

Niet voldoende wetenschappelijk aangetoond

De tegenstanders geven steeds aan dat de werking van GcMaf nog onvoldoende is bewezen. Het punt is echter dat er slechts een handje vol wetenschappers onderzoek doen en die nemen het op tegen de machtige en rijke farmaceutische industrie.

De wereld van Big Farma is bijzonder machtig. Hoe machtig de farmaceutische industrie is blijkt onder andere uit het onderzoek van de Italiaanse wetenschapper Silvio Garattini. Hij onderzocht in 2000 als in 2015 hoe afhankelijk de Europese Medicijnenautoriteit (EMA) is van de farmaceutische industrie.

De EMA zou onafhankelijk zijn, maar ze wordt voor ongeveer 80% gefinancierd door Big Farma. Je kunt je afvragen hoe objectief je kan zijn wanneer je de producten beoordeelt van je grootste geldschieter.

David Noakes stelt dat artsen door de industrie onder druk worden gezet om steeds maar dezelfde behandelmethoden voor te schrijven, zoals chemo en bestralingen. Je kunt je afvragen waarom artsen plotseling overlijden en waarom een laboratorium wordt ontruimt omdat het er niet schoon is.

Ik krijg een apart gevoel bij de weerstand rond GcMaf. Dat gevoel laat zich vergelijken met het gevoel dat ik heb over andere big issues zoals de onduidelijkheid over de oorzaak van de MH 17 ramp, de commotie rond TTIP en de motivatie destijds van de Bush regering om voor de tweede maal Irak binnen te vallen.

En, wat kan jij hiermee?

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor hetgeen je toelaat in en op je eigen lichaam. Als je ziek bent en de dokter schrijft je een medicijn voor, dan is het nog altijd je eigen keuze en verantwoordelijkheid om dat advies op te volgen. Zo kan je het ook zien met GcMaf.

Ik zie het als volgt; hoewel er volgens de reguliere wetenschap onvoldoende is aangetoond dat GcMaf ziektes zoals kanker, AIDS en autisme kan genezen, betekent dat nog niet dat het niet zo is. Naar mijn idee is er nog geen wetenschapper geweest die onderzocht heeft dat je van regen nat wordt. Toch is het zo.

In de jaren ’60 van de vorige eeuw verklaarde diverse artsen ook dat roken niet schadelijk zou zijn. En sinds de officiële richtlijnen voor voeding voorschrijven dat je er goed aan doet om je voedingspatroon te baseren op koolhydraten zoals brood, aardappelen en pasta is het aantal mensen met overgewicht, diabetes 2 en hart- en vaatziekten enorm gestegen.

Zelf raak is steeds meer overtuigd van het falen van instituties en organisaties, zoals banken, de sociale zekerheid, topsport, voeding, pensioenen en corporate gouvernance die bedrijven ‘transparanter’ en meer ‘accountable’ maken.

Zo hoe je niet ver naar het verleden te kijken naar de banken die de wereld in een enorme crisis hebben gestort. Het was een crisis die wij als belastingbetaler oplossen. Pensioenen worden gekort, omdat de rente op staatsobligaties drastisch is gedaald. En als je blij bent voor een sporter die iets unieks presteert, dan lees je later vaak in de krant dat hij of zij dit niet geheel op eigen kracht heeft gedaan.

Maar goed, misschien draaf ik wat door. Wat in ieder geval wel verstandig lijkt te zijn, om je weerstand te stimuleren is het beperken van suiker en koolhydraten in je voedingspatroon. Kanker groeit uitstekend door suiker en koolhydraten (vooral de bewerkte) worden eveneens omgezet in suiker (glucose).

Gezond eten is sowieso een goede basis om je gezond te voelen en om ervoor te zorgen dat je niet te dik wordt of ziek wordt. Als je daar meer over wilt weten, lees dan ons e-boek over gezond eten. Het helpt je enorm.

Interessante post?

Wil jij in de toekomst ook meer van mij horen? Meld je dan voor de gratis nieuwsbrief. Je ontvangt één keer per maand een mailtje, met een boel nuttige tips en inzichten over gezond eten, gezond leven en je gezond voelen.

Bronnen
1. http://www.examiner.com/article/gcmaf-human-protein-that-cures-all-diseases-is-available-the-body-naturally
2. http://www.autismdailynewscast.com/gcmaf-quack-autism-treatment-video/30071/emmadalmayne/
3. http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/508667/gran-Gail-Harling-cured-of-cancer-by-vampire-blood-injection-replacement-treatment
4. http://brekendnieuws.nl/22-09-15-GcMAF-een-wondermiddel-tegen-kanker.html
5. http://www.ninefornews.nl/opzienbarende-doorbraak-kijk-hoe-dit-menselijk-eiwit-in-realtime-kankercellen-doodt/
6. http://www.frontiersin.org/10.3389/conf.fimmu.2013.02.00221/event_abstract
7. http://www.bbc.com/news/health-34326801
8. https://www.ftm.nl/artikelen/european-medicines-agency-is-te-afhankelijk-van-de-farmaceutische-industrie

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!

2 reacties

  1. Sanne kuipers schreef:

    in de tekst las ik dit; ‘GcMaf versterkt je immuunsysteem waardoor het allerlei ziekten en aandoeningen zoals kanker, ALS, AIDS en autisme zou kunnen beteugelen.’ Begrijp ik dan goed dat je, door je immuunsysteem te versterken, autisme kunt genezen? Als ik er,zoals jullie zeggen, vanuit ga dat autisme een ziekte is, en niet, zoals ik denk een aangeboren en erfelijke stoornis in de hersenen.

    • Matthijn schreef:

      Beste Sanne, GcMAF helpt inderdaad om je immuunsysteem te versterken. De onderzoekers van dit molecuul kwamen jaren geleden op het idee om ziektes zoals AIDS en kanker op een andere manier te benaderen. De huidige behandelingen daarvoor zijn (in hun ogen) vooral gericht op symptoombestrijding. Hun visie was om je immuunsysteem te versterken, zodat je lichaam daardoor de aandoening zelf kan verslaan. Er blijken inmiddels al duizenden kinderen geholpen te zijn met bijvoorbeeld autisme. Maar goed, ook hier zeg ik het weer, GcMAF bevindt zich nog altijd in een experimenteel stadium.