Het molecuul GcMAF de sleutel voor genezing van kanker en andere chronische aandoeningen?

Wetenschappers hebben een molecuul ontdekt, waarvan zij denken dat het chronische aandoeningen zoals kanker, autisme en zelfs AIDS zou kunnen genezen. Dit molecuul heet GcMAF. Hoewel het GcMAF molecuul nog niet zo heel lang geleden is ontdekt, worden er inmiddels wel al patiënten mee behandeld. Met succes. Maar goed, dit molecuul is ook onderwerp van scepsis. Zo zijn de wetenschappers die veel hebben gewerkt en getest met het molecuul, onderwerp van hoon geweest in de wetenschappelijke wereld. In deze blog lees je (in het kort) wat dit molecuul is en wat het zou doen. Je kunt voor jezelf bepalen wat jij ervan vindt. 

Het molecuul GcMAF, een superster?

Wat zou het mooi zijn indien er een middel bestaat – in dit geval een molecuul – dat men in kan zetten bij de behandeling van verschillende typen kanker, het aangroeien van tumoren, de ziekte van Lyme, AIDS, autisme, auto-immuunziekten, MS, dementie, osteoporose, de ziekte van Parkinson en vele andere chronische en slopende ziekten.Molecuul GcMAF. Immuunsysteem verbeteren. Meer weten? Download het e-boek Gezond In 10 Stappen.

Het lijkt erop dat dit middel bestaat, in de vorm van het molecuul GcMAF. Er zijn verschillende wetenschappelijk onderzoeken gedaan die de positieve effecten onderschrijven bij de behandeling van bijvoorbeeld kanker en autisme. Maar goed, dit molecuul is ook onderwerp van scepsis en hoon vanuit de wetenschappelijke wereld.

Wat is het GcMAF molecuul?

Eerst maar eens bekijken waar we het over hebben. Gc staat voor een bepaalt soort eiwit en MAF staat voor Macrofaag Activerende Factor. En wat is dan een macrofaag? Macrofagen zijn de afvalverwerkende cellen van je immuunsysteem. Zij vormen de belangrijkste verdedigingslinie van je lichaam.

Macrofagen gaan dagelijks de strijd aan met allerlei virussen, bacteriën en ook met kankercellen. Dagelijks maakt je lichaam namelijk kankercellen aan omdat je dagelijks wordt blootgesteld aan allerlei schadelijke stoffen. Denk hierbij aan luchtverontreiniging, verpakkingsmateriaal (om je eten), pesticiden en nog veel meer ongezonde stofjes die in ons leefgebied voorkomen.

Maar goed, die kleine macrofagen gaan dus dagelijks de strijd aan met al die indringers. Dit doen zij door de kankercellen, de geïnfecteerde en de dode cellen als het ware op te eten. AIDS is nou typisch een voorbeeld van een ziekte die je immuunsysteem behoorlijk aantast. De onderzoekers concludeerden derhalve dat deze ziekte het best kan worden aangepakt door het immuunsysteem van de patiënt te herstellen. Klinkt dit ongeloofwaardig?

Voor mij in ieder geval wel, want het druist behoorlijk in tegen de heersende consensus. Maar goed, de onderzoekers kregen veel lof voor hun conclusie, omdat het huidige aidsonderzoek zich voornamelijk richt op het bestrijden van het virus en niet – zoals deze onderzoekers concludeerden – op het herstel van het immuunsysteem. Maar ze kregen ook veel kritiek.

Het artikel, dat hierover werd geschreven en gepubliceerd oogstte veel lof en ook veel kritiek. Uiteindelijk is het artikel door de uitgever ingetrokken. Een andere onderzoeker schreef en publiceerde eveneens een artikel over het GcMAF molecuul en de genezing van HIV. Hij stelde dat de patiënten binnen 5 maanden waren genezen. Ook dit artikel werd ingetrokken, maar dit werd later weer ongedaan gemaakt.

Scepsis over GcMAF

Het moge duidelijk zijn dat het GcMAF molecuul nogal wat los maakt binnen de wetenschap. Dergelijke doorbraken en ontdekkingen, zou je kunnen zien als paradigma-verschuivingen. Deze ontdekkingen worden door enkele voorlopers gedaan, maar hun ontdekkingen hebben verregaande invloeden. Dit stuit meestal op weerstand van de gevestigde orde.

De onderzoekers zijn door hun collega’s vergruisd en er zijn zelfs aanklachten tegen hen ingediend. Het zou kunnen zijn dat de farmaceutische industrie daar achter heeft gezeten. Maar goed, in 2013 waren de onderzoekers het beu om tegengewerkt te worden en vestigden zij zich in Zwitserland.

Zwitserland

In Zwitserland vonden de onderzoekers een ondernemer die in hen de financiële middelen beschikbaar stelde om het onderzoek voort te zetten. Ook werd het bedrijf Immuno Biotech opgericht, dat zich richt op het produceren en verkopen van producten die worden ingezet bij de behandeling van onder andere autisme, kanker, chronische herpes, acne, nierfalen, chronische depressie, de ziekte van Crohn en osteoporose.

Momenteel bestaan er 3 klinieken, waar patiënten worden behandeld met dit molecuul en zijn er plannen om meerdere klinieken te openen.

Wat kun jij er dus mee?

Ok, wat kun jij hier nu mee? Google voor de aardigheid eens het woord GcMAF, je treft dan verschillende links aan van voor- en tegenstanders en van mensen die het gebruikt hebben. Omdat dit molecuul heel erg nieuw is, binnen de medische wereld, is er nog niet heel veel ervaring mee. Echter, er bestaan wel diverse websites waar je het vrij gemakkelijk kunt verkrijgen. En dat is wellicht wat minder handig.

Behandeling met GcMAF is onderhevig aan een protocol en wanneer je ermee behandeld wordt, dan kunnen de onderliggende klachten eerst wat erger worden. Het is dus raadzaam om daar een specialist bij te betrekken. Mocht jij nou meer willen weten over dit molecuul, dan raad ik je sterk aan om hier meer over te lezen. Ik kan het mij namelijk goed voorstellen dat je nu meer vragen hebt dan antwoorden.

Eerlijk gezegd was ik zelf erg verbaasd over dit molecuul, toen ik hierover las. Het artikel dat ik hierover las (zie bron), beschreef bijvoorbeeld ook dat er 3.500 autistische kinderen met GcMAF waren behandeld en dat er 500 kinderen volledig zijn hersteld. Mind you!

Meer weten?

Wil je meer weten over gezond leven en een goede gezondheid in het algemeen? Download dan het super praktische en uitgebreide e-boek Gezond in 10 stappen.

Bron: Medisch Dossier, Molecuul meer superkrachten. Lynne McTaggart. Editie April 2015

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!