Een gezond gewicht door CrossFit

Hoewel de zomer nog niet in zicht is, begin je waarschijnlijk al langzaam aan weer te denken aan een gezond gewicht, tijdens de zomermaanden. Een gezond gewicht bereik je niet zomaar, je zult er het een en ander voor over hebben. Maar gelukkig heb je de tijd mee. Het duurt nog ruim een half jaar voordat je je weer in je zwemkleding op het strand vertoont. In dit artikel zet ik het een en ander voor je uit om op een gezond gewicht te komen. Een van die manieren is, je raad het al, CrossFit

Een gezond gewicht, neem er de tijd voor

Als je wilt afvallen, neem er dan de tijd voor. De titel van dit artikel heet niet voor niets ‘Gezond gewicht’. Hiermee bedoel ik dat afvallen geen tijdelijke maatregel is, van bijvoorbeeld een dieet van 10 weken, waarmee je 10 kilo zou kunnen verliezen. Nee, een gezond gewicht is het gewicht dat bij jou past en waarbij jij je lekker (en gezond) voelt.

Gezond gewicht met CrossFit. Meer over gezond leven lees je in het e-boek Gezond In 10 Stappen.

Wellicht heb je al eens ervaren hoe zo’n tijdelijke gewichtsinterventie werkt. In eerste instantie verlies je vrij snel een kilo of 3 tot 5 maar dan, na een paar weken komt de klad er in. Je verliest geen gewicht meer en het wordt nog vervelender, want je begint weer aan te komen. En dat was niet de bedoeling.

Gezond gewicht door CrossFit

Ik doe al 25 jaar aan fitness (ja, deze zomer 40 geworden!) en het afgelopen jaar heb ik de voordelen van CrossFit ondervonden. Ik kan het iedereen aanraden! Zelf doe ik het 2x per week en ik voel me er fitter en sterker door en ook ik ben er wat slanker door geworden.

CrossFit is een combinatie van atletiek, gewichtheffen, fitness en gymnastiek gecomprimeerd in één bewegingsvorm. De oefeningen bestaan vooral uit duwen, trekken, klimmen, squats, stoten, werpen en rennen. Al die oefeningen maken je fitter, sterker en gezonder. Je zult er snel profijt van hebben.

Waarom zou je aan CrossFit gaan doen?

Door CrossFit wordt je sterker, fitter, gezonder en je kan er mee afvallen. Door CrossFit verbrandt je per uur tussen de 700 en 1.000 calorieën. Het is dus heel erg efficiënt. Die calorieën komen voor een deel uit je vetmassa. Je vetmassa neemt dus af en je spiermassa neemt wat toe. Hierdoor ga je er slanker uitzien.

Er zijn wel meer voordelen, buiten het bereiken van een gezond gewicht, om aan CrossFit te doen. Zo wordt traplopen een stuk gemakkelijker. Je zult niet meer hijgend boven komen. En wat dacht je van fietsen (naar je werk, of de kinderen van school halen). Je fietst veel gemakkelijker een brug op.

Of wat te denken van de zware boodschappentas en de vuilniszakken die je wekelijks versjouwd? Als je wat sterker bent, gaat dat een stuk gemakkelijker.

De workouts van CrossFit zijn erg efficiënt. In een uur tijd, geef je je lichaam er goed van langs. De intensiteit van de trainingen is vrij hoog en dat geeft een behoorlijk groot trainingseffect.

Afvallen en een gezond gewicht behouden met CrossFit

Hoe bereik je dan een gezond gewicht met CrossFit, hoe werkt dat? Door uur poosje aan CrossFit te doen train je je spieren, waardoor ze sterker worden en in massa toenemen. Je spieren verbranden lichaamsvet, zowel tijdens de training alsmede tijdens het herstel. Ook als je ligt te slapen, of uitrust voor de TV (na een workout), verbranden je spieren extra calorieën en dus lichaamsvet.

Slanker door CrossFit

Doordat je lichaam vaker je vetreserves aanspreekt en dat je spiermassa wat toeneemt, word je slanker. Na verloop van tijd en met de juiste voeding, bereik je een gezond gewicht. Je valt af. Als je meer wilt weten over gezond eten en een gezond gewicht (afvallen dus), download dan Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen.

Eerste hulp bij verantwoord afvallen

Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen

Heb je al van alles geprobeerd om af te vallen en kwam je steeds weer aan? Dat kan echt anders!

In dit e-boek leer je o.a.

  • dat niet het aantal maar juist het type calorieën belangrijk zijn om af te vallen.
  • dat bepaalde hormonen, neurotransmitters, je bloedsuikerspiegel en je metabolisme een mega belangrijke rol spelen bij afvallen.
  • dat je helemaal geen honger hoeft te lijden als je wilt afvallen (juist niet!).

Volg de stappen van het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen. Niet goed geld terug. Zo zeker ben ik ervan, dat het werkt.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

Wat eet je dan?

Natuurlijk bereik je niet veel resultaten als je je voedingspatroon niet aanpast. Als je bijvoorbeeld veel witte pasta blijft eten en pizza’s, koekjes en kun je niet van de snoepjes afblijven, dan verandert er niet veel. Anders eten is dus belangrijk.

Het zogenaamde oerdieet, of het paleo dieet kan je nog een stap dichter bij een gezond gewicht brengen.

Paleo houdt in dat je meer groente, noten, fruit, peulvruchten en eiwitten eet. Wist je dat je lichaam vrij veel calorieën verbrandt bij de vertering van eiwitten? Dit maakt eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vis, kip en kwark erg geschikt om te eten, als je wilt afvallen. Daarnaast zijn die eiwitten ook weer goed voor je spieren.

En, wat kan jij hiermee?

Als jij de komende zomer ook met een gezond gewicht over het strand wilt lopen, dan doe je er goed aan om nu actie te ondernemen. Nu heb je namelijk nog veel tijd en in die tijd kun je heel veel bereiken. Beeld jezelf eens in, als je er een paar kilo lichter en er wat gespierder (en fitter) uitziet. Mooi beeld toch?

CrossFit helpt je om een gezond gewicht te bereiken en in combinatie met een groente en eiwitrijk voedingspatroon zul je mooie resultaten kunnen behalen. Wil je meer weten over een gezond lichaam en een gezond gewicht? Lees dan het e-boek Gezond In 10 Stappen.

Gezond in 10 stappen ebook

Gezond In 10 Stappen

De keuzes die je nu maakt, bepalen je lichaamsgewicht en je gezondheid van later. Een goede gezondheid is belangrijk, toch?

Wat leer je o.a. in dit e-boek?

  • Welke voedingsstoffen goed voor je zijn en welke niet
  • Het belang van een goede hormonale balans
  • Waarom je een stabiele bloedsuikerspiegel moet hebben

En natuurlijk ontdek je nog veel meer. Door het e-boek Gezond In 10 Stappen te lezen ontdek je hoe je gezonder, fitter en slanker kan zijn.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

Afvallen en het bereiken van een gezond gewicht is ook kwestie van de juiste mindset. Je wordt pas wie je bent, wanneer je de juiste gedachten over jezelf hebt. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, maar laat ik het toelichten.

Als jij jezelf niet (je gelooft er niet in) als een slankere en fitte versie van jezelf, dan zul je het niet worden ook. Meer weten? Lees het e-boek Wat Je Denkt Ben Je Zelf eens.

Als je nu al aan de slag wilt met een paar gezonde maaltijden, kijk dan eens naar deze recepten. Ze zijn lekker, gemakkelijk te maken, gezond en ze kunnen je helpen om een gezond gewicht te bereiken.

Bronnen:
1. http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2014/02/14/protein-carbs-and-weight-loss/
2. https://nl.wikipedia.org/wiki/CrossFit
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0072772/
4. http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/weight-loss/in-depth/exercise/art-20050999
5. http://www.fitness-science.nl/nieuws/crossfit-effecten-op-conditie-vetpercentage-en-spiermassa/

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!