Vermoeidheid kun je oplossen met supplementen

Supplementen voeding

Je bent doodmoe na een lang werkdag. Je kunt niet meer op je benen staan en hebt weinig energie. Als je de juiste vitamine binnen krijgt, kun je vermoeidheid voorkomen! Welke heb je dan precies nodig? Hier lees je wat er nu eigenlijk aan de hand is en welke vitamine je kunt nemen om jouw vermoeidheid te verminderen en te voorkomen.

We weten allemaal dat een goede nachtrust belangrijk is voor onze gezondheid, maar wat als je heel moeilijk in slaap komt, veel moe bent en niet goed kunt rusten. Dan kun je vitamine B12 slikken! Deze vitamine speelt een belangrijke rol in de productie van rode bloedcellen in je lichaam. Een tekort aan vitamine B12 kan er voor zorgen dat het niet goed gaat met de productie van rode bloedcellen. Uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat je een stuk minder energie hebt en je jezelf vermoeid voelt. Vooral mensen die vegetariër zijn zullen dit supplement moeten gebruiken. Vitamine B12 komt namelijk veel voor in bijvoorbeeld vlees.

Magnesium supplementen om vermoeidheid te voorkomen

Ben je vaak moe, dan kan een magnesium supplement je hier misschien wel bij helpen. Magnesium is namelijk een mineraal dat ervoor zorgt dat je lichaam beter kan omgaan met stress. Daarnaast heeft magnesium ook een gunstige werking op onze nachtrust! Als je magnesium supplementen slikt, zal dit helpen om beter tot rust te komen.

De invloed van vitamine D op je nachtrust

Ook vitamine D is belangrijk en kan invloed hebben op je nachtrust. Vitamine D is een van de belangrijkste vitamines die we als mens nodig hebben. Vitamine D heeft namelijk invloed op je zintuigen. Op het moment dat je hier een tekort aan hebt, kun je je vermoeid voelen.
Vitamine D is eigenlijk essentieel voor een goede gezondheid. Naast dat het voorkomt dat je vermoeid bent, helpt het je ook aan het behoud van sterke botten. Daarnaast verkleint het zelfs de kans op een depressie. In Nederland krijgen we vaak niet genoeg vitamine D binnen door de zon. Zeker in de wintermaanden of als je veel binnen zit, dan is het verstandig om vitamine D supplementen te slikken.

Als je last hebt van vermoeidheid, dan is het belangrijk om de juiste voeding binnen te krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je genoeg beweegt en voldoende nachtrust krijgt. Zoek naar een goede balans tussen voeding, beweging en ontspanning! En als laatste tip: neem regelmatig een supplement in om ervoor te zorgen dat je alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!