Tarwegrassap, daar zit wat in.
Tarwegrassap wordt al vele duizenden jaren gedronken, door verschillende volken wereldwijd. Tarwegras kan overal groeien. Zo groeit het in België, in Groenland en het Midden Oosten. De jonge scheuten van gerst en tarwe worden vooral geroemd om de voedingswaarde. Per 100 gram sap bevat tarwegras bijna net zoveel nutriënten als meer dan 2 kilogram groenten. Zo beschermt tarwegras je tegen chronische aandoeningen als hart- en vaatziekten, reuma, allergieën, tumoren en vroegtijdige ouderdomsverschijnselen.
Wat is tarwegrassap?
Tarwegras bestaat uit je jonge scheuten van gerst en tarwe en bevat geen gluten. Hoewel dit laatste niet helemaal zeker is. Het groeit behoorlijk snel en kan gekweekt worden onder extreme omstandigheden. Tarwegras wordt dan ook gekweekt in koude landen, zoals Groenland en in hete gebieden, zoals het Midden Oosten. Tarwegras kun je niet eten, daar is onze maag niet voor bestemd. Vandaar dat je het vaak geblenderd kunt kopen, als tarwegrassap, in bijvoorbeeld een sapbar of gedroogd, als tarwegraspoeder. Tarwegraspoeder kun je in onze eigen webshop verkrijgen.
Hoe gezond is tarwegras?
Tarwegrassap is bijzonder gezond. Per 100 gram tarwegrassap zitten net zoveel voedingsstoffen als ruim 2 kilogram groenten. Het bevat veel vitaminen, mineralen, enzymen, antioxidanten en tarwegras bevat een stof dat je helpt om je lichaam te ontgiften. Je kunt ook wel wat extra bescherming gebruiken. Onze omgeving is in de afgelopen 100 jaar drastisch veranderd. We worden tegenwoordig bijvoorbeeld veel bloot gesteld aan CO2 uitstoot van auto’s, vliegtuigen en industrieën, allerlei landbouwtechnieken als pesticiden en allerlei houdbaarheids-, geur-, kleur- en smaakstoffen in je eten. Het is daarom niet onaardig je lichaam eens een boost te geven.
Functies van tarwegras
Die boost kun je van tarwegrassap zeker krijgen. Tarwegras en tarwegrassap wordt door specialisten wel ingezet als ontgiftingsmiddel. Er zitten namelijk stoffen in die zware metalen en andere niet lichaamseigen stoffen bindt en uitscheidt via de ontlasting. Tarwegras is heel goed voor je bloed. Tarwegras bevordert de aanmaak van bloedplaatjes, waardoor je weinig kans hebt op bloedarmoede. Tarwegras remt ook ontstekingen in je vaatwanden, waardoor cholesterol minder kans krijgt om zich aan de vaatwanden te hechten en het je hart-en vaatstelsel dus beschermt. Verder verlaagt tarwegras ook je bloedsuikerspiegel. Dit is goed nieuws veel mensen met diabetes 2. Die zouden, dankzij het regelmatig nuttigen van tarwegras, wel eens minder insuline nodig hebben, met alle positieve gevolgen van dien.
Middel tegen kanker?
Tarwegras bevat stoffen die de groei van tumoren remmen, je DNA herstellen en ongewenste celmutatie, zoals bij kanker het geval is, tegen gaat. Hoewel er nog niet veel wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan, wordt tarwegras wel succesvol ingezet tegen, of ter preventie van allerlei kwalen, ziektes en aandoeningen. Het is echter bijna niet mogelijk om wetenschappelijk de relatie tussen het niet krijgen van kanker en het regelmatig drinken van tarwegrassap, aan te tonen. Dit onderzoek zal nog wel op zich laten wachten, omdat wetenschappelijk onderzoek heel duur is en er geen farmaceut te vinden is die een natuurlijk product gaat onderzoeken. De farmaceut kan er namelijk geen patent op aanvragen en zal de kosten van onderzoek, derhalve niet terugverdienen.
Veel meer, probeer het zelf
Tarwegras doet veel meer. Het bevat zoveel gezonde stoffen dat het preventief wordt ingezet ziektes als Alzheimer, Parkinson, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen en ook tegen vermoeidheid, stress, zware fysieke belasting en de bijwerkingen van een chemotherapie. Het wordt ook gebruikt door mensen die leiden aan migraine, allerlei maag- en darmproblemen, zoals constipatie, ontstekingen en oprispingen. Het wordt zelfs ingezet bij tand en tandvleesproblemen en ontstekingen, rugpijn, astma, nieraandoeningen en alvleesklierontsteking. Het is verbazingwekkend hoeveel positieve effecten een sapje per dag heeft.
In ons e-boek over gezonde voeding lees je veel meer over hoe je je fitter en beter voelt door de juiste voeding te kiezen.