Is diabetes type 2 te genezen?

Is diabetes type 2 te genezen? De ene partij zegt van niet, een ander stelt van wel. Diabetes type 2 is een stofwisselingsziekte waarbij de alvleesklier te weinig insuline aanmaakt die nodig is om je voedsel te verteren. Ook reageert het lichaam niet meer goed genoeg op de afgeven insuline. Dit heet insulineresistentie. Vroeger kwam diabetes 2 vooral voor bij ouderen, vandaar dat het ook wel ouderdomssuiker wordt genoemd. Maar tegenwoordig komt diabetes type 2 op steeds jongere leeftijden voor. Er wordt dus gesteld dat diabetes type 2 niet te genezen valt, maar er bestaan ook andere geluiden. Daar gaat dit artikel over.

Rol en status quo

Voordat ik verder schrijf, wil ik je aangeven dat ik geen arts ben. En al was ik dat al geweest, dan zou ik nooit een persoonlijke diagnose van jou kunnen maken, van achter mijn computer en middels deze blog. Ik zie het als mijn rol om je een ander geluid te laten horen. Ik wil mij niet laten dicteren in mijn keuzes door allerlei ondernemingen, medici en zogenaamde burger belangenorganisaties. Derhalve informeer ik mij en een deel van die informatie deel ik met jou.Diabetes type 2 genezen door af te vallen. Lees het e-boek van Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen

Alle informatie die ik via deze website beschikbaar maakt, is afkomstig van openbare bronnen, die voor iedereen beschikbaar zijn. Je kunt hierbij denken aan boeken, artikelen en onderzoeken over gezonde voeding en beweging. Volgens het Diabetes Fonds hebben ruim 1.000.000 Nederlanders te kampen met diabetes 2 en bevinden zich 750.000 Nederlanders in de gevarenzone. Dat is een behoorlijk aantal.

Diabetes 2 kan gepaard gaan met allerlei andere vervelende kwalen. Die zal ik hier niet noemen, maar goed, waar het nu om gaat is dat ik steeds vaker lees dat er een relatie bestaat tussen je voedings- en je beweeggewoonten en het ontwikkelen van diabetes 2. Ook lees ik regelmatig dat, indien de diagnose van diabetes 2 is gesteld (en iemand aan de medicatie is gegaan), dat door het veranderen van de voedings- en beweeggewoonten de ziekte verminderd of zelfs geneest!

Waar lees ik dat dan? Je kunt dit onder andere lezen in het populaire boek, De Voedselzandloper, maar ook diverse voedingsdeskundigen en wetenschappers schrijven hierover. Een van die artikelen staat op de website van WantToKnow. Ik heb de link bijgevoegd, dan kun je het zelf lezen. Lees ook de reacties van de lezers.

Genezing van diabetes type 2

Het artikel gaat over Mike Adams, een Amerikaan van 41, die is genezen van diabetes type 2. In het artikel geeft hij aan hoe hij dit heeft gedaan. In de onderstaande 5 punten geef ik je een ultra korte samenvatting van het artikel. Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de link van WantToKnow. Mike geeft aan dat hij slechts 5 dingen heeft gedaan om zijn diabetes type 2 te genezen.

  1. Hij eet geen geraffineerde suikers meer. Hieronder valt ook fructose, high fructose corn syrup en de talloze andere namen die zijn bedacht voor suiker.
  2. Hij neemt dagelijks een aantal voedingssupplementen in, eet biologisch fruit en kokosvet.
  3. Hij doet dagelijks aan lichaamsbeweging.
  4. Hij brengt veel tijd buiten door, waardoor hij veel vitamine D binnen krijgt via de zon.
  5. Hij vermijdt alle bewerkte voedingsmiddelen en zuivelproducten.

Verbazing

In het artikel geeft Mike ook aan de conventionele medische informatie naast zich neer te hebben gelegd en zelf heel veel heeft gelezen over gezonde voeding. Ik ben altijd een beetje verbaasd als ik dergelijke artikelen lees en deze afzet tegen de geldende status quo. Vaak denk ik “Dit kan toch niet?” Maar goed, je kunt het zelf ook lezen.

De info is beschikbaar.

Wellicht heb je zelf het boek De Voedselzandloper thuis liggen en heb je soortgelijke ervaringen, toen je las over de geneeskrachtige werking van bijvoorbeeld peterselie, of de rol van enkelvoudige koolhydraten bij overgewicht, of juist het ontbreken van de relatie tussen het eten van bepaalde vetten en het ontstaan van hart- en vaatziekten, overgewicht en ook diabetes type 2.

Andere inzichten

Ik vind dergelijke “ontdekkingen” nogal opmerkelijk en verrassend. Het mooie hiervan vind ik dat dergelijke ontdekkingen kunnen leiden tot tal van nieuwe mogelijkheden, waar iedereen van kan profiteren. Zo kun je wellicht hebben gemerkt dat, bij het lezen van de bovengenoemde 5 punten van Mike, het geen hogere wiskunde betreft.

Eerste hulp bij verantwoord afvallen

Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen

Heb je al van alles geprobeerd om af te vallen en kwam je steeds weer aan? Dat kan anders!

In dit e-boek leer je o.a. dat niet het aantal maar juist het type calorieën belangrijk zijn om af te vallen. Ook bepaalde hormonen, neurotransmitters, je bloedsuikerspiegel en je metabolisme spelen een belangrijke rol.

Volg de stappen van het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen. Niet goed geld terug. Zo zeker ben ik ervan, dat het werkt.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

Het zou impliceren dat gezonde voeding en voldoende beweging je gezond kunnen houden en je zelfs kunnen genezen. Maar goed, is diabetes type 2 te genezen met voeding? Ik vind het een moeilijke vraag. Het zou kunnen zijn dat je de symptomen kunt beperken door rekening te houden met je voeding en door voldoende te bewegen. Waar ik wel overtuigd van ben is de rol van die een gezonde levensstijl speelt de het verkleinen van de risico’s op allerlei ziektes en aandoeningen.

Wellicht triggert dit artikel je om zelf wat gezonder te gaan eten, of zelfs om wat kilo’s te verliezen. Een goede manier om dat te doen, is om je gewoonten te veranderen. Je gewoonten bepalen voor een belangrijk deel wat je dagelijks binnen krijgt aan calorieën en hoeveel je daarvan verbrandt.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!