Gezond & fit blijven in je eigen huis

Gezond & fit blijven in je eigen huis

Sporten is belangrijk en het beste is eigenlijk om elke dag een half uur flink te bewegen. Maar helaas lukt het maar weinigen om dit elke dag te doen. Maar wist je dat je dit ook gewoon vanuit huis kunt doen? Je bestelt een aantal apparaten en plaatst deze in je logeerkamer. Zo kun je op je eigen moment even sporten. Handig wanneer je geen tijd of geen mogelijkheid hebt om naar de sportschool te gaan. Maar welke apparaten zijn dan handig om te kopen? We zetten ze even voor je op een rij.

Hometrainer

Voor de cardiotraining is het handig om een home- of crosstrainer thuis neer te zetten. Maar ook de spinntrainers zijn populair. Met een hometrainer train je je hele lichaam en de beweging is niet belastend. Tijdens de training kun je lekker naar een serie of film kijken. Op een crosstrainer verbrand je 500 tot 600 calorieën per uur. Een perfecte manier om af te vallen dus.

Loopband

Ben je fan van hardlopen en heb je voldoende ruimte thuis? Dan is een loopband misschien een goed idee. Je bent niet afhankelijk van het weer en kunt hardlopen wanneer je wilt. De loopband is minder belastend voor je spieren en gewrichten dan hardlopen buiten. Zo weet je zeker dat je geen blessures oploopt. Wil je graag wat kilo’s kwijt? Dan is de loopband de ideale oplossing voor jou. Daarmee raak je snel flink wat calorieën kwijt.

Roeitrainer

Roeien is één van de meest ideale sporten voor je lichaam. Je traint er je hele lichaam mee. Ideaal voor de sixpack dus. Je traint alle spieren in je boven- en onderlichaam en hebt weinig kans op blessures. Ook is roeien een zeer effectieve manier om calorieën te verbranden.

Dumbbells

Deze mogen natuurlijk zeker niet ontbreken in je fitnessruimte thuis. Oefenen met dumbbells lijkt simpel, maar je kunt er veel mee doen. Zo kun je er zowel je arm- als beenspieren mee trainen. Ze nemen ook weinig ruimte in beslag. Wil je graag meer spieren? Dan mag een goede set met dumbbells zeker niet ontbreken in je thuisfitness. De dumbbells zijn veilig in gebruik. Je moet ze natuurlijk wel op de juiste wijze wegleggen na gebruik.

Buiktrainer

Om je buikspieren te trainen, kun je kiezen uit verschillende buiktrainers. Bijvoorbeeld een abtrainer is zeer effectief. Met dit apparaat kun je sit ups doen. Met een buiktrainer is het zeker mogelijk om een mooie strakke buik te krijgen. Je hebt ook weinig kans op blessures. Sommige apparaten kun je inklappen waardoor je ze makkelijk kunt opbergen.

Krachtstation

Met een krachtstation in huis kun je allerlei verschillende oefeningen doen. Zo kun je allerlei verschillende spiergroepen trainen en heb je veel variatie in de verschillende soorten oefeningen. Je kunt er je spieren mee versterken en je spierkracht vergroten. De meeste krachtstations kun je ook uitbreiden met meer gewichten of extra items. De training kun je bovendien exact afstemmen op jouw niveau.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!