5 must haves wanneer je ouder wordt

Ouder

We worden steeds ouder en blijven ook steeds langer gezond. En dat is natuurlijk goed nieuws. Maar er zijn zo van die dingen die je leven een stuk aangenamer maken wanneer je wat ouder bent. Of die gewoon reuze praktisch zijn om in huis te hebben. Vandaag zetten we wat van deze handige items en producten voor je op een rij. Niet alleen maar de voor de hand liggende producten, maar ook wat noviteiten en slimme gadgets.

De robostofzuiger en –mop

Natuurlijk heb je tijd om te stofzuigen wanneer je gepensioneerd bent. Maar het is niet voor iedereen een favoriete hobby. De robotstofzuiger is dan een uitkomst. En je kunt hem zelfs op afstand met je mobiele telefoon aanzetten. Als zusje is er ook nog de robomop die het hele huis voor je dweilt terwijl je weg bent. En hoe ideaal is dat? Nooit meer stofzuigen en moppen.

Pillen reminder

Wanneer je ouder wordt, dan is de kans groot dat je dagelijks medicijnen moet innemen. En de meesten van ons vinden het lastig om dit te onthouden. Zeker wanneer je ze bijvoorbeeld drie keer per dag moet innemen. Een automatische pillenreminder is dan een ideale oplossing. Deze gaat af met een alarm wanneer je je pillen moet innemen. En er bestaan ook pillenreminderapps voor op je smartphone. Ook een personenalarm kan een goede keuze zijn. Deze draag je om je nek en zo kun je direct een alarmcentrale informeren wanneer er een probleem is.

Een bloeddrukmeter

Misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar een hoge bloeddruk behoort tot de top drie gezondheidsklachten onder ouderen. En deze kan op termijn ook hart- en vaatklachten veroorzaken. Een goede bloeddrukmeter is dus zeker een goed idee om aan te schaffen. Check wel even de vergelijkingssites zodat je zeker weet dat je een goede kwaliteit bloeddrukmeter koopt.

Een sta op stoel

Wanneer je wat ouder wordt, dan zul je merken dat opstaan uit een stoel minder makkelijk wordt. Een verstelbare of instapstoel is dan een perfecte oplossing. Zo kun je lekker comfortabel languit zitten terwijl je een boek leest of film kijkt. Veel sta op stoelen hebben ook een onderkant die je omhoog kunt klappen. Zo kun je ook je benen lekker laten rusten. Optimaal comfort dus.

Paraplu alarm

Deze gadget is natuurlijk voor iedereen interessant. Want we vergeten natuurlijk allemaal regelmatig onze paraplu. Zodra je naar buiten gaat en de paraplu niet hebt meegenomen, dan krijg je een melding via een app op je telefoon. Ze weet je zeker dat je je paraplu nooit meer vergeet. Zeer praktisch natuurlijk!

Smart waterfles

Veel ouderen drinken niet genoeg, maar met de smart waterfles hoef je daar niet bang voor te zijn. Deze geeft exact aan wanneer het weer tijd is om wat water te drinken. De smartfles staat in verbinding met je smartphone. Deze houdt precies bij hoeveel je gedronken hebt en wanneer het weer tijd is om iets te drinken. En wanneer dat zo is, dan krijg je een melding en ook hoeveel je moet drinken. Handig bij sporten en fietstochten.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!