Dit zijn de 5 meest gekozen plastische ingrepen

plastische ingrepen

Het aantal plastische ingrepen neemt ieder jaar nog toe. Behalve een gezond lichaam, willen mensen ook een mooi lichaam. Vaak zijn er (kleine) dingen die storen of het zelfvertrouwen verminderen. Dat maakt de stap naar een kliniek waar cosmetische ingrepen plaatsvinden minder groot. Goede voorlichting is dan een noodzaak en gedurende een intakegesprek worden alle bijzonderheden op een rijtje gezet. Ook mannen kiezen steeds vaker voor een plastische ingreep, maar de meest voorkomende correcties vinden toch vooral plaats bij vrouwen.

Benieuwd naar de top 5 van de meest gekozen plastische ingrepen?

1. Borstvergrotingen

Het verschil met de nummer 2 is maar klein, maar nog steeds vinden veel vrouwen hun borsten te klein of niet mooi. Dan ligt een plastische ingreep voor de hand. Het is een verschijnsel dat vooral uit de VS is komen overwaaien omdat het ideaalbeeld voor de vrouw daar nog steeds is gebaseerd op een flinke boezem.

Niet iedereen wordt geboren met de maten van Marilyn Monroe, maar met een borstvergroting kan daar iets aan worden veranderd.

2. Liposuctie

De nummer twee had je waarschijnlijk wel zien aankomen. Ook vrouwen en mannen die op zich tevreden zijn over hun lichaam hebben toch vaak nog behoefte aan verbetering op bepaalde punten. De billen van Beyoncé zijn niet binnen ieders bereik maar met liposuctie kunnen juist op die plaatsen waar het wel een beetje minder mag, resultaten worden bereikt die het zelfvertrouwen kunnen vergroten. Het zijn vooral de billen waar vrouwen iets aan willen verbeteren met deze nummer 2.

3. Neuscorrectie

Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht volgens het gezegde. De realiteit is dat veel mensen al niet echt tevreden zijn met de neus die ze bij geboorte hebben meegekregen. De neus is inderdaad zeer bepalend voor het gezicht. Dit soort ingrepen wordt vooral gedaan om problemen te verhelpen. Er zijn niet echt neuzen die als ideaal gelden. Als de mooiste vrouwen ter wereld in een lijstje worden gezet zijn daar vele verschillende types van neuzen te zien. Het algemene beeld is dat een neus niet te groot moet zijn en elegante lijnen heeft.

4. Ooglidcorrectie

Deze plastische ingreep wordt zowel bij vrouwen als mannen toegepast. Het aantal mannen dat er voor kiest neemt steeds meer toe, maar de vrouwen zijn beslist nog in de meerderheid. Het is een ingreep die vooral op latere leeftijd wordt toegepast. Als de jaren meer gaan tellen is een van de tekenen van het ouder worden dat de oogleden meer gaan ‘hangen’. Dat zal bij de een wat sneller gebeuren dan bij de ander en dat is juist een belangrijke reden om voor een dergelijke aanpassing te kiezen.

5. Facelift

Ook de facelift heeft veel te maken met de tekenen van veroudering die soms zo duidelijk zijn in het gezicht. De ene vrouw of man krijgt nu eenmaal meer en vroeger rimpels dan de ander. Rimpels door een facelift verwijderen of verminderen, betekent dan vaak een verjongd uiterlijk. Ook bij deze ingreep is de toename van het aantal ingrepen vooral te zien bij mannen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!