Enkele smakelijke recepten in een eiwitdieet

Eiwitdieet

Wil je afslanken met een eiwitdieet? Om het diëten leuk en gevarieerd te houden, zetten we een aantal lekkere recepten op een rijtje die perfect passen binnen een eiwitrijk dieet.

Begin de dag met een smoothie. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je deze wil vervangen door een shake, is het dus belangrijk om deze te verrijken met een aantal essentiële bouwstoffen. Zo kom jij de dag goed en gezond door, terwijl je ook nog eens gewicht verliest. Een perfecte ontbijtvervanger is een verse smoothie ook wel maaltijdshakes genoemd in de volksmond. Je maakt eerst een keuze in de smaak van je shake. Daarna voeg je vers of diepgevroren fruit toe. Als je de voorkeur geeft aan vers fruit, voeg je een aantal ijsblokjes toe aan de mix. Vervolgens doe je alles samen in de blender. Als je geen shake ingrediënten meer in huis hebt, kan je er ook voor kiezen om proteïnepoeder toe te voegen aan je mix. Hierdoor krijg je een extra verzadigd gevoel, waardoor je minder snel honger zal krijgen.

Verleng je dag met een eiwitrijke lunch. Na een stevige smoothie in de ochtend en misschien wel een maaltijdreep tussendoor, kan je nu aan de slag met een heerlijke eiwitrijke lunch. Natuurlijk kan je eenvoudigweg kiezen voor de snelste en makkelijkste oplossing: nog een shake. Even schudden en klaar! Maar dat gaat uiteindelijk ook vervelen en je wil vast eens een keer afwisselen met een andere maaltijd. Kies dan eens voor een salade met een koolhydraatarm broodje. Voeg er een ei, komkommer en tomaten aan toe en verfijn met olijfolie en peper of zout. Drink liefst water en eet rustig. Kauw je maaltijd goed en neem voldoende tijd om te eten.

Geniet van je afslankdiner. Wat betreft het avondeten kun je kiezen bijvoorbeeld voor een lekker stukje gerookte zalm met spinazie of voor een rundergehaktbal met een groene salade of bloemkool. Je kan eindeloos variëren in je salade met allerlei soorten rauwkost, noten, oliën of kaas.

Sluit de dag af met een verantwoorde snack. Zit je gezellig op de bank en heb je nog zin in iets lekkers? Wat dacht je van een kaasplankje (gegrild) of een paar noten? Afslanken hoeft echt geen beproeving te zijn, als je maar een beetje creatief bent!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!