Fijne kerstdagen!

De kerstdagen zijn weer begonnen. Heerlijk! Pakjes onder de kerstboom, warmte en gezelligheid. Persoonlijk kijk ik altijd erg uit naar de kerstdagen. Lekker genieten van goed eten, lekker wijn en de warmte van het gezelschap. Tijdens de kerstdagen kun je lekker de tijd nemen voor elkaar. En iedereen doet zijn best om er samen iets van te maken. De tijd staat als het ware even stil, de klok slaat gezelligheid en er zijn goede gesprekken en een lach. Ook laten we de strakke dagelijkse patronen even los, om lekker te genieten van heerlijke wijnen, spijzen en wat al dan niet meer. Tenslotte is er ook tijd voor reflectie. 

Heerlijk, de kerstdagen

De kerstdagen beginnen bij ons met de kerstavond. Als vanouds zijn we samen met vrienden en/of familie. Voorheen gingen we rond 23:00 altijd kerstliedjes zingen, op een klein pleintje in Haarlem. Lekker bekertje glühwein erbij.

Fijne kerstdagen. Lekker gezond genieten. Meer weten? Lees het e-boek Gezond In 10 Stappen.

Maar we wonen tegenwoordig in Santpoort en we hebben een prachtige dochter van 16 maanden. We zijn dus wat minder flexibel. En dat geeft niets. Gelukkig doet ze het fantastisch en zijn wij zeer gelukkig met haar.

De kerstdagen brengen we eigenlijk altijd met familie door. Je hebt dan echt even de tijd voor elkaar om wat dieper en langer met elkaar te praten.

Wat is er tussen de kerstdagen allemaal gebeurd?

Wat is er tussen de kerstdagen na 2016 en de kerstdagen van 2017 met NLbewustgezond.nl gebeurd? Ook dit jaar is er weer super veel gebeurd, vooral achter de schermen.

Een website up and running houden vergt veel tijd, energie, geld en moeite. Maar dat is het allemaal waard. Ik neem je graag even mee naar de belangrijkste ontwikkelingen.

1. Bezoekersaantallen NLbewustgezond.nl

Het aantal bezoekers van de website is verdubbeld. En daar ben ik bijzonder trots op. Honderdduizenden mensen weten NLbewustgezond.nl te vinden.

NLbewustgezond.nl is gestart vanuit de intentie om mensen te helpen om gezonder te leven. Voeding speelt daarin een prominente rol. En juist over voeding blijken zeer veel misverstanden te bestaan. Want verreweg de meeste voedingsmiddelen die je kunt kopen, kunnen je gezondheid schaden en je kan er dik van worden.

In de wereld van voeding speelt manipulatie een belangrijke rol. Veel (wetenschappelijk) onderzoek wordt bijvoorbeeld gefinancierd door partijen die baat hebben bij een positieve uitkomst. Daarom zou frisdrank in een gezond leefpatroon vallen en wordt voedingsvet nog vaak gedemoniseerd.

Met NLbewustgezond.nl hoop ik een positieve bijdrage te leveren in je zoektocht naar gezond eten, gezond leven en een gezond gewicht. Fijn dus dat je de blogs en de artikelen leest. Dank daarvoor.

2. Nieuwsbrief

Gelukkig lezen steeds meer mensen de nieuwsbrief. Duizenden mensen ontvangen maandelijks gezonde tips en inzichten. Het is erg motiverend om te merken dat er zo positief op gereageerd en geacteerd wordt. Echt super bedankt allemaal!

3. Meer e-boeken verkocht

Steeds meer mensen lezen mijn e-boeken. En ook dat is heel erg leuk, want dat betaalt niet alleen de rekening. De opbrengst van de e-boeken is juist dat jij je beter voelt, omdat je andere keuzes maakt (nadat je een e-boek gelezen hebt).

Ga maar na; bepaalde voedingsmiddelen veroorzaken enorme bloedsuikerpieken en hoge niveau’s van het hormoon insuline in je bloedbaan. Dergelijke pieken kunnen overgewicht en vetopslag veroorzaken. Bepaalde voedingsmiddelen doen dit niet.

Het vreemde is – vind ik – dat officiële instanties juist die voedingsmiddelen aanbevelen die heftige stijgingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken.

4. Nieuw e-boek Gezond In 10 Stappen

In februari kwam het e-boek Gezond In 10 Stappen uit. Na een enorm druk 2016 (verhuizen, de geboorte van onze dochter Bo en vele andere zaken) vond ik dat een prestatie van formaat.

Gelukkig is het e-boek na een aarzelend begin, verder goed ontvangen.

Gezond in 10 stappen ebook

Gezond In 10 Stappen

De keuzes die je nu maakt, bepalen je lichaamsgewicht en je gezondheid van later.

Helaas heb je maar weinig tijd om alles zelf uit te zoeken. Er is dan ook zoveel informatie en wat is nou waar? Ik heb het zware uitzoekwerk voor je gedaan en gebundeld in het e-boek Gezond In 10 Stappen.

In dit e-boek ontdek je hoe je gezonder, fitter en slanker kan zijn zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

5. Nieuw product

Ook ben ik dit jaar aan de slag gegaan met een nieuw product. Online voedingsadvies.

Sinds dit jaar geef ik online en persoonlijk voedingsadvies. Super leuk om te doen. Boek ook een consult en ik praat je bij over alles en nog wat dat gezond voor je is.

6. Reviews plaatsen

Dit is het eerste volledige jaar dat bezoekers reviews kunnen plaatsen. Het leverde veel leuke en ook een paar kritische reviews op.

7. Nieuwe website

Ik zou het bijna vergeten, maar in maart van dit jaar is de nieuwe website online gegaan. Omdat de oude site  niet zo visueel was ingedeeld, verloor je al snel het overzicht. Er stond heel veel tekst op. Daarom bevat nieuwe site meer afbeeldingen. Ook is hij veel sneller en gemakkelijker voor mobiel gebruik.

8. De best bezochte pagina’s van 2017

Ook dit naar was een pagina over neurotransmitters de best bezochte pagina. Heel veel mensen lazen de pagina over de neurotransmitter adrenaline.

Adrenaline komt vrij in stress situaties. Een tijdelijke verhoging kan je alert maken en daar is niets mis mee. Maar helaas ervaren veel mensen chronische stress en dat kan leiden tot allerlei nare gevolgen.

Vervolgens vonden duizenden mensen de pagina over het metabolisme. Je metabolisme is super belangrijk bij het in stand houden van je lichaamsgewicht en bij afvallen.

Ten slotte lazen tienduizenden mensen de pagina die gaar over bietensap. Omdat bietensap je sportieve prestaties ten positieve kan beïnvloeden, hebben veel duursporters en krachtsporters de pagina gelezen.

Meer weten over gezond leven?

Wil je meer weten over gezond leven, gezond en lekker eten en wil je weten hoe je een gezond gewicht bereikt en behoudt? Lees dan (na de kerstdagen) het e-boek Gezond In 10 Stappen.

Wil je je beter voelen en wil je je gevoelsleven meer in eigen hand hebben? Lees dan het e-boek Van Stress Naar Geluk. Dit is de bestseller van 2017.

Natuurlijk mag je ook een leuke review schrijven. Zou ik bijzonder waarderen.

Tot slot wens ik je fijne kerstdagen. Ga lekker genieten.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!