5 hacks om zonder gevolgen te drinken

Drinken

Denk aan de ergste kater die je ooit hebt gehad, hoe je je voelde alsof je op het punt van de dood was. Stel je voor hoe hard je lichaam moet hebben gewerkt om alle gifstoffen te verwijderen zonder hulp van jou. Gelukkig voor jou kan dit jaar het jaar zijn waarin je drinkt zonder gevolgen, want ik vond deze alcohol-biohacks om de goede effecten van aangeschoten zijn te verlengen, sommige om de gifstoffen weg te halen die vrijkomen door alcoholabsorptie te verhelpen en om je lever daadwerkelijk te helpen reinigen.

Sommige mensen hebben er hun levenswerk van gemaakt om erachter te komen hoe ze alcohol kunnen drinken met de minste schade aan het lichaam, en deze jaren van onderzoek hebben geleid tot verschillende beproefde en vertrouwde biohacks. Deze biohacks zijn wetenschappelijk onderbouwde methoden om alcohol te drinken zonder de schadelijke bijwerkingen van uitdroging, veroudering en natuurlijk de almachtige kater – in wezen een kortere weg creëren zodat je kunt drinken zonder je lever te beschadigen.

Laten we doorgaan: probeer voordat je dit weekend op pad gaat een (of een combinatie) van deze hacks.

Hack 1: Neem 1000mg vitamine c voordat je uitgaat 

Vitamine C is een belangrijke component bij de productie van glutathion, dat de lever beschermt tegen de producten van het alcoholmetabolisme. Je kunt dus je lever versterken voordat je gaat drinken, en daardoor weinig of geen kater krijgen. Een win-win. Een andere optie zou zijn om alcoholvrije wijn te drinken, zodat je zeker geen kater krijgt.

Hack 2: Een eiwit maaltijd nemen voordat je op pad gaat  

Maar niet zomaar iets, zorg ervoor dat je voeding rijk is aan vet, eiwitten en vezels. Dit vertraagt ​​de opname van alcohol (zoals rode wijn) en voorkomt de misselijkheid die gepaard gaat met een kater, omdat de effecten zich over een langere tijd uitstrekken, zodat je het niet zo veel zult voelen. Dit was een van de eerste “volwassen” tips die mijn vader me gaf, en het heeft nooit gefaald.

Hack 3: Neem vitamine B 

Ken je dat gevoel van slaperigheid en vermoeidheid dat ontstaat als de high van het drinken voorbij is? Dat komt door alle vitamine B die je lichaam verloor na het metaboliseren van alcohol. Om dit effect op te vangen, neem je een vitamine B voordat je naar bed gaat na het drinken, en nog een keer ‘s ochtends om alert te blijven.

Hack 4: Geactiveerde kool in een theelepel proberen 

Geactiveerde kool is een krachtig antitoxine en het zal het kater effect halveren door de giftige producten van alcohol fermentatie weg te halen die duizeligheid en misselijkheid veroorzaken na een nacht feesten. Meng gewoon een theelepel in een glas water als je thuiskomt en ga slapen.

Hack 5: Drink water tijdens het uitgaan

Zelfs als je geen grote slok water wilt vlak na je biertje, een flesje water drinken voor je drinkt of je drankjes maken met ijs werkt ook. Water doet hetzelfde als voedsel: het vertraagt ​​de opname van alcohol met als bijkomend voordeel dat het plassen veroorzaakt, zodat je die gifstoffen sneller kunt uitscheiden. Een andere optie zou zijn om gewoonweg alcoholvrij bier te gaan drinken tijdens een feestje, zodat je de volgende dag weer fris en fruitig opstaat.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!