4 Redenen waarom een gezonde leefstijl belangrijk is

AED

We willen allemaal graag gezonder leven. Zeggen we… Maar in de praktijk komt het er lang niet altijd van. Het blijkt best lastig om die goede gewoontes in te bouwen in je leven. Elke dag even naar buiten, bewegen, gezond eten en voldoende rust. In de praktijk lukt het veel mensen niet. Veel Nederlanders hebben daarom ook vitaminen- en mineralentekorten. Ook lijken veel gezondheidsklachten veroorzaakt te worden door dit ongezonde leefpatroon. Om je weer even te motiveren, zetten we de belangrijkste redenen om gezond te leven voor je op een rij. En echt: je zult jezelf dankbaar zijn, wanneer je de stap zet.

Meer energie & je prettiger voelen

Tja, dit is de meest belangrijke en ook simpele reden: je voelt je  gewoon veel beter wanneer je gezond leeft. Je hebt meer energie en voelt je prettig. En dat zorgt weer voor een goed humeur. Wanneer je minder gezond leeft, dan leeft vertaalt zich dit vaak direct in je gezondheid. Ook voel je je vaak meer down, zwaar en moe. Je bent wat je eet, zeggen ze. Maar dat is dus ook echt zo. Misschien denk je dat het heel ingewikkeld is, maar echt: dat is het niet. Even je boodschappenlijstje aanpassen en anders koken, that’s it.

Gezond blijven

Wanneer je jarenlang ongezond leeft, dan zal dit vrijwel zeker tot gezondheidsproblemen leiden. Het is natuurlijk niet voor niets dat we zoveel chronische ziektes zien in deze tijd. Los van ons eten en bewegen, leven we vaak gejaagd en hebben veel stress. Zo heeft bijvoorbeeld maar liefst één op de drie Nederlanders een te hoge bloeddruk. Een zeer hoog percentage natuurlijk. En dat leidt vaak weer tot hartklachten  uiteindelijk. Daarom zien we steeds vaker een  AED of defibrillator in woonwijken of bedrijven verschijnen. En zo’n apparaat kan natuurlijk levensreddend zijn. De AED van Philips komt goed uit de tests. Deze AED kun je online kopen bij een gespecialiseerde elektronicawinkel.

Je looks

Wanneer je kijkt naar mensen die slecht leven dan valt één ding op.  Ze gaan er meestal niet beter uitzien naarmate de jaren verstrijken. Roken, alcohol en stress trekken een zware wissel op je lichaam. Je veroudert er sneller door. Vind je het belangrijk om je lichaam in optimale staat te houden of om er goed uit te blijven zien? Dan is gezond leven echt een voorwaarde. En ook ontgiften kan daarbij een belangrijke rol spelen.

Je kunt meer (aan)

Wanneer je beter in balans bent, kun je een stootje hebben. Ook  kun je vaak veel meer doen op een dag. Je hebt dan namelijk veel meer energie. Zeg maar dag tegen je moeheid dus. Ok, er is meer voor nodig dan alleen je eetpatroon aanpassen. Ook meer rustmomenten, minder stress, voldoende slaap en balans tussen in- en ontspanning zijn daarbij belangrijk. Maar wanneer je al deze dingen aanpast, dan heb je echt bergen met energie. Zo ben je uiteindelijk dus veel productiever. Lijkt je dat niet heerlijk? Dat je aan het eind van de dag niet moe bent, maar nog bruist van de energie?

Meer weten over gezonde leefstijl en gezond gewicht?

Wil jij je ook slanker, fitter en gezonder voelen? Volg dan de stappen van het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen eens.

Eerste hulp bij verantwoord afvallen

Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen

Heb je al van alles geprobeerd om af te vallen en kwam je steeds weer aan? Dat kan echt anders!

In dit e-boek leer je o.a.

  • dat niet het aantal maar juist het type calorieën belangrijk zijn om af te vallen.
  • dat bepaalde hormonen, neurotransmitters, je bloedsuikerspiegel en je metabolisme een mega belangrijke rol spelen bij afvallen.
  • dat je helemaal geen honger hoeft te lijden als je wilt afvallen (juist niet!).

Volg de stappen van het e-boek Eerste Hulp bij Verantwoord Afvallen. Niet goed geld terug. Zo zeker ben ik ervan, dat het werkt.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!