4 Manieren om toch voldoende te bewegen bij mobiliteitsproblemen

Ouderen op de fiets

We worden met zijn allen steeds ouder en blijven ook langer gezond. Eén van de belangrijkste dingen daarbij is je mobiliteit. Je wilt natuurlijk graag zo lang mogelijk actief blijven. En ook voor je gezondheid en mobiliteit zelf, is het belangrijk om in beweging te blijven. Uit onderzoek blijkt dat ouderen van boven de zestig
gemiddeld tien uur per dag zitten. Need we say more? Dat is natuurlijk veel te veel. Zo heb je structureel te weinig beweging. Ook wanneer je al mobiliteitsproblemen hebt, dan is het belangrijk om te blijven bewegen. Zo voorkom je vaak dat gewrichten stijver worden of bepaalde klachten verergeren. We zetten een aantal
redenen en manieren om in beweging te blijven even op een rij.

Naar het strand met een speciale rolstoel

Veel ouderen zitten een groot deel van de dag thuis. Maar elk mens heeft prikkels nodig en leuke, nieuwe ervaringen. Anders stomp je af. Veel ouderen zijn depressief en dit is dan ook één van de oorzaken daarvan. Blijf dus vooral de dingen doen die je altijd al deed en waar je van genoot. Houd je bijvoorbeeld van de zee en het strand? Wist je dat ze bij diverse stranden shuttlebusjes hebben die naar zee rijden? Aan het strand vind je op deze locaties speciale  rolstoelen met extra dikke banden. Zo kun je dus ook even pootje baden wanneer je minder goed ter been bent. Of een lekker vers visje eten op een terras. En hoe heerlijk is dat!

De natuur in met een fietsbuddy

Wanneer je minder mobiel bent, dan denk je misschien dat je aan huis gekluisterd bent. Nee hoor! Tegenwoordig zijn er de fietsbuddy’s. Daarbij zit je in een zijspan en fietst een vrijwilliger je rond. Zo kun je genieten van een heerlijk tochtje door de natuur. Ook kun je bij mobiliteitsproblemen een scootmobiel kopen met subsidie. Niet iedereen vindt dat even leuk, maar het is toch heerlijk als je gewoon toch even de stad in kunt? Of naar een terrasje op een zonnige dag? Het is echt zeer belangrijk om actief te blijven, juist bij mobiliteitsproblemen.

Speciale sport coaching

Wist je dat ouderen die wekelijks of dagelijks fietsen, sporten of wandelen, gemiddeld genomen veel minder vaak vallen? Dit is natuurlijk direct een goede reden om te blijven bewegen. Wanneer ouderen minder bewegen dan komt dat vaak door gezondheidsklachten, vermoeidheid of omdat ze bang zijn om te vallen. Tegenwoordig bestaan er speciale sportprogramma’s zoals Coach2Move voor deze groepen mensen. Doel daarbij is om het evenwicht, de spierkracht en coördinatie te verbeteren. Zo verbetert het zelfvertrouwen en durven ouderen weer met een gerust hart de straat op.

Hulpmiddelen

Heb je mobiliteitsproblemen? Dan kun je je leven een stuk makkelijker maken met allerlei hulpmiddelen. Gebruik ze zeker want zo zul je veel meer in beweging blijven. Bewegen heeft namelijk ook met vertrouwen te maken. Met de juiste hulpmiddelen voel je je zekerder, waardoor je makkelijker weer op stap gaat. Voor in huis zijn er gelijkvloerse douches, drempelhulpen, stoelen waar je eenvoudig in kunt gaan zitten en trapliften. En voor buiten is er de rollator, rolstoel of scootmobiel. Wil je een scootmobiel online kopen? Verdiep je van tevoren dan zeker even in de verschillende modellen, ervaringen, reviews en tests.

Meer weten over gezond eten en leven? Download dan ook het e-boek Gezond In 10 Stappen. Je leert hoe je snel, gemakkelijk en lekker kunt eten en je gaat nog afvallen en je fitter voelen ook!

Gezond in 10 stappen ebook

Gezond In 10 Stappen

De keuzes die je nu maakt, bepalen je lichaamsgewicht en je gezondheid van later. Een goede gezondheid is belangrijk, toch?

Wat leer je o.a. in dit e-boek?

  • Welke voedingsstoffen goed voor je zijn en welke niet
  • Het belang van een goede hormonale balans
  • Waarom je een stabiele bloedsuikerspiegel moet hebben

En natuurlijk ontdek je nog veel meer. Door het e-boek Gezond In 10 Stappen te lezen ontdek je hoe je gezonder, fitter en slanker kan zijn.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu


 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!