Wat zijn de voordelen van amandelmeel?

Amandel

Bakken is leuk om te doen. Het is ook nog eens zo dat je je producten een stuk gezonder kan maken wanneer je ze zelf bakt. Dat doe je bijvoorbeeld door te bakken met amandelmeel. Dit is een goede vervanger van de bekende meelsoorten. Het is ook een soort waar veel voordelen aan zitten. Die voordelen zijn echter bij het grote publiek over het algemeen niet bekend. Het is tijd om daar verandering in te brengen. Daarom vind je in dit artikel alle pluspunten van deze meelsoort. Zo kan je er direct je voordeel mee doen.

Het belangrijkste voordeel van amandelmeel is dat de balans tussen de stoffen die erin zitten veel beter is dan bij andere meelsoorten. Zo is het bijvoorbeeld glutenvrij. Een glutenallergie komt veel vaker voor dan altijd werd gedacht. Veel consumenten kunnen dus veel meer genieten van bakproducten met het gebruik van amandelmeel. Ook is het vetarm. Dit is ook beter voor de gezondheid. Ook is het rijk aan eiwitten. Dit is een belangrijke bouwstof voor het lichaam. Het is bijvoorbeeld belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van de spiermassa. Daar kan je dan dus ook direct van profiteren.

Gemakkelijker te verteren

Een ander belangrijk voordeel van amandelmeel is dat het licht verteerbaar is. Dit is vooral fijn na het eten. Wanneer iets zwaar op de maag ligt, dan merk je dat in allerlei opzichten. Zo voel je je bijvoorbeeld direct wat minder goed in je vel zitten. Het bewegen wordt minder gemakkelijk. Daarnaast voel je je meer vermoeid. Dat komt omdat het veel energie kost om je voeding te verwerken. Wanneer je amandelmeel gebruikt, dan is dit dus veel minder aan de orde. Je kunt je energie gebruiken voor andere zaken. Dat is dus ook een voordeel.

Passend in allerlei dieetvormen

Door de vele gezonde stoffen die erin zitten en het ontbreken van ongezonde stoffen, is amandelmeel te gebruiken in allerlei soorten dieetvormen. Omdat een gezond dieet volgen belangrijk is voor een goede gezondheid, is het dus ook zo dat het gebruik van amandelmeel daar vaak goed in past. Wel is het belangrijk om te beseffen dat de meel daadwerkelijk van amandelen wordt gemaakt. Heb je daar een intolerantie voor, dan is het dus niet zo geschikt. In alle andere soorten dieetvormen kan het echter juist wel een belangrijke plaats innemen en helpt het je gezonder te leven.

Voor allerlei doeleinden te gebruiken

Tot slot is er ook een praktisch voordeel aan amandelmeel te koppelen. Het is namelijk voor heel veel verschillende doelen te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld een goede en gezonde basis voor zelfgebakken brood. Aan de andere kant kan je er net zo gemakkelijk koekjes en cake mee maken. Alleen doe je dat dan dus wel op een meer gezonde manier. Dat komt dus je reputatie als zoetekauw ook ten goede, want daar kan je dankzij amandelmeel iets gemakkelijker aan toegeven, zonder dat het direct heel ongezond wordt. Zo past het dus eigenlijk ook in elke keuken.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!