Wat te doen om bewust gezond te leven?

Een gezond leven, dat willen we allemaal. Het helpt ons beter te genieten van de dingen van alledag, om fysieke dingen beter vol te houden en om verder vooruit te kijken in de toekomst. We worden dan ook vaak met de neus op de feiten gedrukt over wat de gevolgen zijn van ongezond eten, weinig sporten en stress. Wij bekijken het graag positief en nemen je graag mee in een aantal kleine dingen die je gemakkelijk kunt aanpassen om gezonder te leven.

Naar buiten

De buitenlucht doet iets met je. Zonder je echt in te spannen, kan een wandeling in de natuur je al heel goed doen. Woon je dichtbij het strand, neem het er dan van door iedere dag even langs de branding te lopen. Of is er een bos in de buurt van je huis, geniet daar dan van de prachtige natuur. Een korte wandeling hoeft niet veel tijd te kosten, maar heeft wel een groot positief effect op je hersenen en je gezondheid. Laat je vooral ook niet tegenhouden door koud weer of regen. Daar kun je je gemakkelijk op kleden met een waterdichte en warmte Tenson jas dames sale. Ben je van plan om iedere dag te gaan wandelen maar heb je daar nog niet de juiste buitenkleding voor? Online kun je al gemakkelijk op zoek door in de zoekmachines de volgende zoekwoorden in te voeren: ‘regenjas kopen dames’. Even googelen, bestellen en je bent klaar voor een ontspannen, regenachtige wandeling.

Sporten

Waar de een het liefst ieder moment van de dag aangrijpt om intensief te sporten, is het voor de ander een ware strijd om zich naar de sportschool te begeven. Toch zijn we het er allemaal over eens dat sporten super gezond is voor je lichaam en voor je geest. Het helpt je fysiek sterker te worden en het biedt je een moment om je hoofd leeg te maken. Ben je zelf niet zo’n sportliefhebber, maak het je dan niet te moeilijk. Je hoeft jezelf geen afspraken op te leggen die niet haalbaar zijn. In plaats van vier sessies per week fitnessen is het ook voldoende om een wekelijkse oefening te doen in iets dat je wel leuk vindt. Dat maakt het stukken makkelijker en wie weet smaakt het al gauw naar meer.

Gezond en gebalanceerd eten

Een ander onmisbaar onderdeel binnen een gezond leven is je voedingspatroon. Het binnenkrijgen van voldoende vitamines en mineralen in combinatie met het beperken van suikers, veel mensen hebben er moeite mee. Zoetigheden of vette snacks zijn verleidelijker dan al die gezonde groentes en mensen zien er vaak geen kwaad in om een klein beetje te snoepen. Over het algemeen is daar niets mis mee, zolang je er niet in doorslaat. Van een ongezonde snack mag je uiteraard genieten, maar doe het echt met mate. En zorg dat je daarnaast je dagelijkse aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen binnenkrijgt. Je zult merken dat een gezond voedingspatroon enorm bijdraagt aan een gezonde lichaam en geest.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!