5 Gezondheidsvoordelen van een PVC Vloer of Visgraat Vloer

Zowel PVC vloeren als visgraatvloeren zijn populair geworden vanwege hun esthetische aantrekkingskracht en duurzaamheid. Maar wist je dat ze ook verschillende gezondheidsvoordelen bieden? Bij het kiezen van een vloer voor je woning is het belangrijk om niet alleen te denken aan esthetiek en duurzaamheid, maar ook aan de gezondheidsvoordelen. Zowel een pvc vloer als visgraat vloer biedt verschillende voordelen die bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Hieronder bespreken we vijf belangrijke voordelen voor de gezondheid bij het kiezen van deze vloertypes.

1. Hypoallergeen

Minder Stof en Allergenen:

In tegenstelling tot tapijten, die stof, pollen en andere allergenen kunnen vasthouden, zijn zowel PVC vloeren als visgraat vloeren hypoallergeen. Dit maakt het makkelijker om je huis schoon te houden en kan allergische reacties verminderen.

Ideaal voor Astma Patiënten

Deze vloertypes zijn ideaal voor mensen met ademhalingsaandoeningen zoals astma, omdat ze de luchtkwaliteit in huis kunnen verbeteren.

2. Eenvoudige Reiniging

Een schone vloer is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Zowel PVC als visgraat vloeren zijn eenvoudig te reinigen. Een simpele dweilbeurt of stofzuiging is vaak voldoende, waardoor de groei van schimmels en bacteriën wordt beperkt.

3. Vochtbestendigheid

Minder Schimmelvorming

PVC vloeren zijn waterbestendig, waardoor ze het risico op schimmelvorming verminderen. Hoewel visgraat vloeren meer aandacht vereisen om vochtschade te voorkomen, kunnen ze, mits goed onderhouden, ook bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

4. Chemische Uitstoot

Lage Vluchtige Organische Stoffen (VOS)

Veel moderne PVC vloeren worden geproduceerd met een lage uitstoot van VOS, wat bijdraagt aan een betere binnenluchtkwaliteit. Als je kiest voor een visgraat vloer, ga dan voor afwerkingsopties die ook een lage VOS-uitstoot hebben.

5. Geluiddempende Eigenschappen

Een rustige woonomgeving kan bijdragen aan de algehele gezondheid en welzijn. Zowel PVC als visgraat vloeren hebben geluiddempende eigenschappen, waardoor het geluid van voetstappen en echo’s wordt verminderd. Dit kan leiden tot een rustiger en stressvrijer thuisomgeving.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!