De voordelen van een goed matras 

Een matras heeft een directe invloed op de kwaliteit van onze slaap en kan bijdragen aan een bewust gezond leven. Matt Sleeps is de specialist op het gebied van matrassen en door de consumentenbond verkozen tot de speler die het beste matras levert. Een goed matras biedt voordelen om de volgende redenen.

Goede nachtrust

Een kwalitatieve matras kan helpen bij het verkrijgen van een diepe en rustgevende slaap, wat essentieel is voor het herstellen van het lichaam en de geest. Goede slaap kan het risico op verschillende gezondheidsproblemen verminderen, zoals hartaandoeningen, obesitas en depressie.

Ondersteuning voor de wervelkolom

Het juiste matras biedt voldoende ondersteuning voor de wervelkolom en behoudt de natuurlijke curve. Hierdoor kunnen rug- en nekklachten verminderd of voorkomen worden.

Drukverlaging

Een goed matras vermindert drukpunten op het lichaam. Dit helpt bij het verminderen van pijn in gevoelige gebieden zoals schouders, heupen en knieën.

Allergieën

Veel moderne matrassen hebben hypoallergene eigenschappen die helpen bij het beheersen en verminderen van allergieën, wat bijdraagt aan een betere algehele gezondheid.

Temperatuurregeling

Sommige matrassen hebben temperatuurregulerende technologieën die helpen bij het handhaven van een comfortabele slaaptemperatuur. Een goede temperatuurregeling kan de slaapkwaliteit verbeteren en nachtelijk zweten verminderen.

Minder stress

Een comfortabele nachtrust kan stress en angst verminderen. Goed slapen kan helpen bij het reguleren van het cortisol (een stresshormoon) niveau.

Vermindering van beweging

Als je een partner hebt, kan een matras dat bewegingsoverdracht minimaliseert ervoor zorgen dat jullie beiden ongestoord slapen, zelfs als een van jullie beweegt of opstaat in de nacht.

Lange levensduur

Investeren in een kwalitatief hoogwaardig matras betekent ook dat je minder vaak een nieuw matras hoeft te kopen, wat zowel economisch als milieuvriendelijk is.

Betere mentale gezondheid

Er is aangetoond dat slaapgebrek invloed heeft op de mentale gezondheid. Een goed matras kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, wat op zijn beurt kan leiden tot een beter humeur en een cognitieve functie.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!