Voel je top met deze nieuwe gewoontes

Gewoontes vormen de basis van ons dagelijks leven. Of je je nu bewust bent van je gewoontes of niet, ze hebben invloed op hoe je elke dag begint. Het ontwikkelen van positieve gewoontes kan een goede impact hebben op je fysieke en mentale gezondheid. In deze blog gaan we dieper in op het belang van positieve gewoontes en hoe je je leven positief kunt veranderen door enkele nieuwe gewoontes aan te nemen!

Het maken van gezonde lifestyle keuzes

Een gewoonte die je leven werkelijk kan omvormen, is het aannemen van gezonde keuzes. Dit gaat verder dan alleen een gebalanceerd dieet; het houdt ook in dat je regelmatig lichaamsbeweging krijgt en genoeg slaap krijgt. Het is als het voeden van je lichaam en geest met positieve energie. Een gezonde levensstijl kan je opmerkelijk energieker laten voelen en je immuunsysteem versterken. Begin met kleine veranderingen, zoals het toevoegen van meer groenten aan je maaltijden of een dagelijkse wandeling maken. Zie uiteindelijk hoe deze keuzes zich opstapelen tot een nieuwe versie van jezelf. 

Het omvat ook de juiste zorg voor je lichaam door middel van voedingssupplementen, zoals vitamine D tabletten. Vitamine D speelt een grote rol bij het behoud van een sterk immuunsysteem en het bevorderen van gezonde botten. In de tijd van nu is het soms moeilijk om voldoende vitamine D uit natuurlijke bronnen te halen, dus het nemen van vitamine D tabletten kan een verstandige aanvulling zijn op je gezonde gewoontes.

Stoppen met roken, doe je mee?

Laten we het ook hebben over een gewoonte die we moeten vermijden: roken. Roken is slecht voor je gezondheid. De schadelijke effecten van roken zijn inmiddels wijd bekend en omvatten een verhoogd risico op kanker, hartziekten, longaandoeningen en meer. Het goede nieuws is dat er hulpmiddelen beschikbaar zijn om mensen te helpen stoppen met roken, zoals nicotine mondspray. Deze spray kan een goede manier zijn om de drang naar een sigaret te verminderen en het stoppen met roken gemakkelijker te maken. Het werkt door een gecontroleerde hoeveelheid nicotine aan je lichaam af te geven, waardoor de ontwenningsverschijnselen worden verminderd.

Vergeet je mentale gezondheid niet!

Naast het fysieke welzijn is het belangrijk om aandacht te schenken aan je mentale gezondheid. Positieve gewoontes strekken zich ook uit tot de manier waarop we onze gedachten en emoties beheren. Regelmatige mindfulness oefeningen kunnen hierbij zeker helpen. Overweeg om enkele minuten per dag te besteden aan meditatie of ademhalingsoefeningen. Dit kan helpen om stress te verminderen, je focus te verbeteren en een gevoel van innerlijke rust te bevorderen. Het is een kleine verandering die grote voordelen kan opleveren voor je geestelijke gezondheid. Het ontwikkelen van positieve mentale gewoontes is een aanvulling op je streven om je top te voelen!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!