Waarom een jacuzzi goed voor je gezondheid is

Waarom een jacuzzi goed voor je gezondheid is

Misschien heb je er weleens over nagedacht om een eigen jacuzzi of opblaasbare jacuzzi voor je tuin aan te schaffen. Zeker als je in het dagelijks leven regelmatig stress ervaart, komt een relaxmomentje in je eigen jacuzzi zeker van pas. Dat een bubbelbad zowel invloed kan hebben op je mentale als fysieke gezondheid leggen we graag aan je uit.

Onderzoek naar het gezondheidseffect

Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van het nemen van een bad in de jacuzzi op je gezondheid. Wat doen de bubbels en wat doet de warmte voor je lichaam? Het warme water is goed voor de bloedcirculatie van het lichaam en de bubbels zorgen voor een massage effect. Bloedvaten verwijden en het lichaam is beter in staat om afvalstoffen af te breken. De massagestralen laten je spieren en gewrichten optimaal ontspannen.

Ook voor de mentale gesteldheid

Een bad in je eigen jacuzzi is het ideale moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Je kunt je heerlijk afsluiten en je geniet in je eentje, met je partner, met vrienden of familie van het verwarmde bubbelende water. Je kunt je weer heerlijk opladen en met een relaxed gevoel de jacuzzi verlaten. De tijd nemen om even in je bubbelbad te zitten helpt je om een moment te nemen om prima te ontstressen.

Wat kost zo’n jacuzzi?

De jacuzzi heeft een duur imago, maar gelukkig zijn er ook betaalbare opties om van deze gezondheidsvoordelen te profiteren. Zoals met een Intex jacuzzi, die je al vindt vanaf 425 euro. Deze opblaasbare jacuzzi is makkelijk te installeren in de tuin en biedt een uitstekend comfort. Bovendien zijn de opblaasbare jacuzzi’s stevig en duurzaam, waardoor je er lang plezier aan kunt beleven. Deze opblaasbare spa vergt weinig onderhoud en kun je ook nog eens makkelijker opruimen en opbergen indien nodig.

Wil je nog extra ontspannen?

Wil je nog meer ontspannen? Voeg dan ook licht, geluid en geur toe aan je eigen spabeleving. Met speciale verlichting kun je de opblaasbare jacuzzi nog sfeervoller maken. Kies daarbij een lekker muziekje, dat past bij jouw manier van ontspannen. Door ook een spa geur toe te voegen die je lekker vindt, kun je het relaxen in de opblaasbare jacuzzi helemaal compleet maken. Zo zorg je voor een ontspannen aromatherapie als je kiest voor bijvoorbeeld de geur van lavendel, eucalyptus of jasmijn.

Wil je dus nog beter kunnen ontspannen in je tuin, dan is een eigen jacuzzi een serieuze afweging. Je profiteert van de voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid, maar misschien nog wel belangrijker je kunt er lekker van genieten met de mensen om je heen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!