5 simpele tips om gezonder te leven

5 simpele tips om gezonder te leven

De feestdagen zijn weer voorbij en dus willen velen van ons nu beginnen met een gezondere levensstijl. En ja, weten het allemaal wel: gezonder eten, meer bewegen en minder snoepen. Maar toch zijn er nog veel snellere en slimmere manieren om dit te doen. Met een paar kleine veranderingen kun je al heel veel effect creëren. En dat zit hem niet alleen maar in anders eten of meer sporten. Je hoeft dus niet je hele eet- en leefpatroon om te gooien. In deze blog geven we je 5 simpele tips voor meer energie.

Waterfilter

Wist je dat er enorme hoeveelheden antibiotica in drinkwater zitten? Om nog maar te zwijgen over alle andere toxische stoffen. Een goed waterfilter zorgt dus voor groot verschil. Zeker wanneer je je ook nog eens bedenkt dat we voor 70% uit water bestaan. Wanneer je dus een betere kwaliteit water drinkt, dan merk je direct verschil. Koop een keramisch filter voor 5 liter en plaats deze op je aanrecht. Je zult echt versteld staan hoeveel verschil dit maakt. En wanneer je naar je werk gaat, dan neem je wat flesjes water mee. 

Negativiteit

Aan negativiteit verlies je enorm veel energie. En onze wereld zit er vol mee. Het nieuws, alle ellende in de wereld, de mensen om je heen en de dingen die je elke dag verplicht moet doen. Daarom helpt het echt enorm om afscheid te nemen van de negatieve dingen in je leven. En vervang die dan direct door plezier, dingen die je leuk vindt en genieten. Zo blijft je energie veel beter in balans want negativiteit kost bakken met energie. Met deze tip heb je het ideale recept voor meer energie en balans in je leven. En ja, soms betekent dat ook afscheid nemen van mensen of werk.

Verander één ding in je eetpatroon

Je hele eetpatroon omgooien, lijkt voor veel mensen heel ingewikkeld. Daarom is het een beter idee om te beginnen met een kleine verandering. En wanneer die goed bevalt, dan kun je altijd nog meer dingen aanpassen. Suiker is een goede keuze om mee te beginnen. En gelukkig bestaat er chocola met stevia en kun je van kokosroom en bevroren fruit zelf heerlijk ijs maken. Het is dus allemaal echt niet zo ingewikkeld. En bij de vegan restaurants kun je de heerlijkste suikervrije gebakjes eten. Heb je de smaak te pakken? Eet dan ook minder vlees en vervang brood en zuivel door kokoskaas, havermelk en haverbrood.

Balans in- en ontspanning

Heb je weleens muizen of ratten gehad? Dan weet je dat die vaak de hele dag rondrennen in een rad. En wij zijn niet veel anders. Altijd maar bezig en zelden een moment rust. Natuurlijk raak je daarvan uit balans. Voldoende rust- en ontspanningsmomenten creëren is dus essentieel. En hetzelfde geldt voor leuke dingen doen. Want wanneer je altijd maar dingen moet, dan raakt je batterij op een gegeven moment leeg. Bekijk dus hoe je meer ruimte in je leven kunt creëren voor jezelf en leuke dingen doen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!