Drie dagen een groente- en fruitsap detox volgen

Detoxen is een manier om je hoofd te resetten en darmen rust te geven. Ook ziet men een detox kuur als een opstap naar een gezond en gevarieerd dieet. We hebben het hier over sapvasten. Een kortdurend ‘dieet’ waarbij je enkel en alleen sappen en water drinkt. Er zijn verschillende detox boxen online verkrijgbaar. Sappenkuren voor 1 dag, 2, 3 5 of7 dagen maar ook tal van andere detoxvormen. Omdat een drie dagen kuur al erg goede resultaten oplevert maar ook goed te volgen is voor een beginnend detoxer, leggen wij in dit artikel hier de focus op. Want hoe werkt een 3-daagse detox kuur?

Hoge percentages groenten en fruit
In dit geval gaat het over detox sappen die zijn gemaakt op basis van groente en fruit. De 3-daagse sapboxen bestaan uit 27 verschillende sappen en shots. Hierbij kan je kiezen uit een DetoxBox, op basis van groente en een lekkere hoeveelheid fruit voor een zoete ondertoon, een Veggie Cleanse Box op basis van een hoog percentage groente en een Combi Box dat een combinatie is van sappen die in de DetoxBox en Veggie Cleanse Box te vinden zijn. Je vindt ontelbaar veel groenten, fruit en specerijen terug in deze sappen. Denk aan onder andere aardbei, acerola, ananas, appel, biet, gember, komkommer, kurkuma, selderij, sinaasappel en spinazie. Binnen één dag krijg je de meest heerlijke en gezonde sappen vol vitaminen, mineralen en antioxidanten met gemak binnen.

Detoxkuur 3 dagen
De detoxkuur van 3 dagen is volledig gericht op een algehele detox waarbij jij je lichaam als het ware rust geeft. Omdat de sappen geen vezels bevatten, worden de voedingsstoffen direct in het lichaam opgenomen.
Je krijgt een grote hoeveelheid aan verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen en geen belastende stoffen. Dit geeft het lichaam energie en daarnaast wordt het mentale welzijn geboost. Je creëert bij jezelf bewustwording en daarnaast is het een ideale manier om een gezonde levensstijl voort te zetten. 

Het fijne aan detoxkuur is het gemak, niet alleen het feit dat jezelf niet hoeft te juicen maar de flesjes zijn ook genummerd en een detoxkuur 3 dagen bevat meestal ook een detox schema dat volledig is ingericht met vaste tijden waarop de sappen geconsumeerd kunnen worden. Het is een goede manier om een ongezond voedingspatroon te doorbreken en de beste versie van jezelf te worden.  Een detox doe je maximaal 12 keer per jaar. Iedereen kan een dergelijke vitamineboost goed gebruiken. 

100% natuurlijk Cold Pressed H.P.P.
We hebben online gezocht naar Cold Pressed H.P.P. omdat dit de nieuwste technologie is. Ook voor de voedselveiligheid is het belangrijk dat je bij je onderzoek naar een sapkuur let op dit soort belangrijke elementen.  H.P.P. staat voor High Pressure Process dit is het “koud”pasteuriseren van sappen of andere levensmiddelen. Een techniek dat recentelijk ook in de oesterkwekerij wordt toegepast. Men behoudt de vitamine en mineralen en zorgt dat bacteriën worden gedood en dat alles zonder toevoegingen.  Dr. Blend is een merk dat gebruikt maakt van deze technologie. De techniek passen ze toen bij al hun sappen. De vers koudgeperste sappen van Dr. Blend zijn geperst uit 100 procent natuurlijke producten.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!